Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΚεντρική ΜακεδονίαΈδεσσα: Ξεναγήσεις και διαδραστικές ομιλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Έδεσσα: Ξεναγήσεις και διαδραστικές ομιλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα, και ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας οργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα «Τουρισμός και Ανάπτυξη της Υπαίθρου χώρας».

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, όπως κάθε χρόνο, εορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία η οποία καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα που αφορά τη ‘βαριά’ βιομηχανία της χώρας μας, ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας οργανώνουν από το πρωί εκδηλώσεις αναδεικνύοντας πολύπλευρα και επαναπροσδιορίζοντας το μοντέλο του βιώσιμου τουρισμού.

Φέτος η ημέρα είναι αφιερωμένη στον επαναπροσδιορισμό των δράσεων σε επίπεδο προορισμού, μετά την δύσκολη υγειονομική κρίση, ως ένα εργαλείο ανάπτυξης με στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων υιοθέτησης δράσεων βιώσιμου τουρισμού.

Στο Πάρκο Καταρρακτών

Τα τελευταία χρόνια, γιορτάζεται αυτή η ημέρα με εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης  στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του δήμου Έδεσσας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα λάβουν χώρα μουσικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές – διαδραστικές ομιλίες και ξενάγηση στους μαγευτικούς δρόμους του νερού και του κερασιού.

Από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, μαθητές και σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και ξεναγήσεις που οργανώνονται σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Μητροπολιτικό κολλέγιο υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Επίσης, όλοι οι επισκέπτες, λόγω της ημέρας, θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν την κάρτα πόλης της Έδεσσας. Φροντίζοντας όμως και για όσους δεν θα μπορούν να προσέλθουν στην γιορτή, θα γίνουν ζωντανές αναμεταδόσεις των γεγονότων στην ιστοσελίδα www.edessacity.gr.

Το πρόγραμμα

Σχετικά με το σημερινό πρόγραμμα των δράσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο  Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας, στο Πάρκο Καταρρακτών και το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας, στον Υδροβιότοπο Αγρα Βρυτών Νησίου καθώς και στο Κέντρο Φυσικής Ιστορίας, έχει ως εξής:

10.00-14.00 Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας

Σπουδάζω τον Τουρισμό, Δυνατότητες και Επιλογές

10.00-12.30 Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις για Μαθητές

11.30 Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας

Γίνε Επιχειρηματίας σε μία μέρα αξιοποιώντας το Δίκτυο της Edessa City Card

13.00-14.00 Έδεσσα. Πάρκο Καταρρακτών

Μουσικές Εκδηλώσεις, Παρουσίαση Προϊόντων

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα