Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΣύλλογος Αποφοίτων – ΔΠΜΣ «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη»: Συνέργειες στον τουρισμό

Σύλλογος Αποφοίτων – ΔΠΜΣ «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη»: Συνέργειες στον τουρισμό

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη βραδιά πραγματοποίησε ο Σύλλογος Αποφοίτων και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσία φορέων και παραγόντων του τουρισμού.

Μια απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση με έντονη την ακαδημαϊκή παρουσία αλλά και την εκπροσώπηση των φορέων και της τουριστικής βιομηχανίας διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στον «Allegro» στο Μέγαρο Μουσικής με την επιβλητική θέα στο Θερμαϊκό κόλπο!

Στόχος της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, αποτελούσε και η δικτύωση των μελών του Συλλόγου Αποφοίτων με τους επαγγελματίες, επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού της πόλης.

Η παρουσία όλων απέδειξε ότι «οι συνέργειες στον τουρισμό οδηγούν στην τοπική ανάπτυξη».  Όπως τόνισαν η διευθύντρια του ΔΠΜΣ Καθηγήτρια Στέλλα Κωστοπούλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννα Μυταυτσή-PhDc, το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” ΑΠΘ και ο Σύλλογος Αποφοίτων του, στοχεύουν στην ανάπτυξη ουσιαστικών συνεργειών με τους τοπικούς φορείς και την τοπική τουριστική βιομηχανία  για το καλό του τουρισμού και του τόπου!

Το πρόγραμμα ΔΠΜΣ «Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη»

Σκοπός του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένης γνώσης, η προώθηση της έρευνας και η κατάρτιση στελεχών και επιστημόνων υψηλού επιπέδου, ικανών να κατανοούν τη διεπιστημονική προσέγγιση του τουρισμού, να παρακολουθούν τις εξελίξεις που επιφέρει η τεχνολογία στον κλάδο του τουρισμού, να μετατρέπουν την καινοτομία σε επιχειρηματικότητα, και να συμβάλλουν στην έρευνα σε θεωρητικές και εφαρμοσμένες περιοχές του επιστημονικού πεδίου του τουρισμού.

Οι απόφοιτοι του Δ.Π.Μ.Σ. θα αποτελέσουν το στελεχιακό δυναμικό που μπορεί να απασχοληθεί σε θέματα τουρισμού και τοπικής ανάπτυξης, και ειδικότερα στα πεδία της οικονομίας και της περιφερειακής ανάπτυξης, της χωροταξίας και του δικαίου, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, και της διαχείρισης της πολιτιστικής – θρησκευτικής κληρονομιάς. 

Οι απόφοιτοι του Δ.Π.Μ.Σ. θα ανταποκρίνονται κατά τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες τόσο των τουριστικών επιχειρήσεων, όσο και των φορέων σχεδιασμού και διοίκησης του τουρισμού στον ελληνικό και διεθνή χώρο.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων

Ο Σύλλογος Αποφοίτων είναι ένας δυναμικός νέος φορέας με εξειδικευμένα στελέχη υψηλού γνωστικού και ερευνητικού επιπέδου σε θέματα τουρισμού και τοπικής ανάπτυξης

Η εξειδίκευση αυτή έχει επιτευχθεί και εξασφαλισθεί με τις σπουδές των μελών του στο ΔΠΜΣ “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” του ΑΠΘ, το οποίο στοχεύει στην επιστημονική κατάρτιση των αποφοίτων του και υποστηρίζει την χάραξη μιας επιτυχημένης καριέρας σε φορείς σχεδιασμού και διοίκησης του τουρισμού, καθώς και στην τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η εκδήλωση

Την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη” του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησαν με την παρουσία τους από τον ακαδημαϊκό χώρο, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Καθηγητής Στράτος Στυλιανίδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγητής  Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, η Διευθύντρια του ΔΠΜΣ Καθηγήτρια Στέλλα Κωστοπούλου, οι Καθηγήτριες και Καθηγητές ΑΠΘ Θέκλα Τσιτσώνη, Ζαχαρούλα  Ανδρεοπούλου, Χρήστος Τσιρώνης, Όλγα Ιακωβίδου, Μαρία Παρταλίδου.

Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Καλαμαριάς Βάσω Νικολέττου.

Από την τουριστική βιομηχανία παρόντες/ούσες ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ναυτιλίας Ιωάννης Μανδρίνος, ο Πρόεδρος του TCB Γιάννης Ασλάνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης, η Λένα Παπία ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η Χριστίνα Καραμίχου-Πρόεδρος του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, η Ξένη Γερνά-Διευθύντρια του ΙΕΚ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Λάμπρος Τούμπας Διευθυντής της Σχολής Ξεναγών, η Αναστασία Γαϊτάνου Πρόεδρος Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης, οι Γιώργος Βόγιας, Σούλα Θεοχαρίδου, Εύη Κούση από το Δ.Σ της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, ο οινοποιός Βαγγέλης Χατζηβαρύτης, ο Άλκης Σωτηρίου Γενικός Διευθυντής του Μακεδονία Παλλάς, ο Νίκος Σαπουντζής founder & CEO στην εταιρία Tourism Plus, οι Λώρα Αργυροπούλου και Jolda Druga από την Wise Ram εταιρεία τουριστικού μάρκετινγκ, η Όλγα Αγγελοπούλου Διευθύντρια του “The Lounge” στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο Τσαμπίκος Κόκκαρης Πρόεδρος του Marketing Club,  οι Μαρία Τσακάλου και Αλεξία Αηδονά της Tsakalou Interactive PR, η Λήδα Παπαδοπούλου της Epi Direct, η Φιλιώ Λουμάκου ιδιοκτήτρια του εστιατορίου ΚOUZINA by KIOUPIA Ladadika, η Ντίνα Τέρτση, CEO & Co owner Maiami Seafood Restaurant καθώς και έμπειρα στελέχη του τουρισμού στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.   

Από τον πολιτικό χώρο ήταν ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας και ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα