Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηThessaloniki Food Festival: Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Thessaloniki Food Festival: Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των δράσεων του 10ου Thessaloniki Food Festival.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που εορτάζεται, κάθε χρόνο, στις 16 Οκτωβρίου, το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεων του 10ου Thessaloniki Food Festival διοργανώνει σήμερα το μεσημέρι (Παρασκευή 16 Οκτωβρίου) σχετική ημερίδα.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο, μεταξύ 14.00 με 17.00.

Σ’ ότι αφορά τους ομιλητές και τη θεματολογία θα είναι η εξής:

1.Κοινωνική καινοτομία και Κοινωνική Αειφορία στην Αγροδιατροφική αλυσίδα,
Μαρία Παρταλίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Α.Π.Θ. Τμήμα Γεωπονίας, Τομέας Αγροτικής Οικονομίας, Εργαστ. Γεωργικών Εφαρμογών & Αγροτικής Κοινωνιολογίας
2.Social plate, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης
3.Παρουσίαση του προγράμματος Horizon του Δήμου Θεσσαλονίκης “Food Trails – θέτοντας τις βάσεις για τη διατροφική πολιτική του Δήμου”, Στέλλα Ψαρροπούλου Υπηρεσιακό στέλεχος Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού & Παρακολούθησης Αναπτυξιακών προγραμμάτων- Υπεύθυνη προγράμματος FOOD TRAILS.

*

-Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται από τις πόλεις – μέλη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών -Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) που συνδέεται στενά με το δίκτυο Milan Urban Food Policy Pact, των οποίων μέλος είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Στόχος της συγκεκριμένης μέρας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου και της πολιτείας, σε θέματα που αφορούν την πείνα, τη φτώχεια και τον υποσιτισμό.

-World Food Day Ceremony: Το Κολοσσαίο της Ρώμης θα φωτιστεί σήμερα με τα χρώματα του FAO για τα 75 χρόνια από την ίδρυση του και με αυτόν τον τρόπο θα εκφράσει όλος ο κόσμος την εκτίμησή του στους #FoodHeroes, όσους δηλαδή σε όλη την πανδημία υπήρξαν ήρωες της καθημερινότητας μας, τον αγρότη, το μεταφορέα, το μεταπράτη, τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ κτλ., φροντίζοντας να φτάσει το φαγητό  από το αγρόκτημα στο τραπέζι μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα