Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα3ο Bike Friendly Forum στη Philoxenia: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το...

3ο Bike Friendly Forum στη Philoxenia: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ποδήλατο

Δεύτερη μέρα σήμερα της 38ης Philoxenia, και ένα από τα φόρουμ που θα πραγματοποιηθούν είναι και αυτό γύρω από το ποδήλατο και τον ποδηλατικό τουρισμό, το 3ο Bike Friendly Forum.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 38ης Philoxenia – Hotelia πραγματοποιείται, σήμερα, Σάββατο 11 Νοεμβρίου, και ώρα 11 π.μ., το 3ο Bike Friendly Forum, το οποίο αποτελεί μια εκδήλωση-θεσμό της NatTour για τον ποδηλατικό τουρισμό και το Δίκτυο Bike Friendly στην Ελλάδα.

Στόχος του 3ου Bike Friendly Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Β’) εντός της ΔΕΘ – Helexpo, είναι να αναδειχθούν τα πολλαπλά (οικονομικά, περιβαλλοντικά, ενεργειακά κλπ.) οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου από τους τουρίστες-επισκέπτες αλλά και τους πολίτες. Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση της ευρύτερης δράσης του Δικτύου Bike Friendly και των πιστοποιημένων επιχειρήσεων και προορισμών.
Στο Forum θα αναλυθεί η χρήση του ποδήλατου ως ήπιου μέσου μετακίνησης των τουριστών όλων των ηλικιών, και κάθε οικονομικής επιφάνειας, αλλά και ταυτόχρονα μια μοναδική εμπειρία άθλησης και ψυχαγωγίας. Στις θεματικές παρουσιάσεις του Forum περιλαμβάνονται η παρουσίαση του σήματος Bike Friendly από την γενική διευθύντρια της NatTour Βίκυ Καραντζαβέλου, η παρουσίαση για το προφίλ των ποδηλατών τουριστών και τα οφέλη του ποδηλατικού τουρισμού ιδιαίτερα όσο αφορά τους ποδηλάτες-τουρίστες που προέρχονται από την Γερμανία από τον Mr. Michael Maier (υπεύθυνο τουρισμού στο ομοσπονδιακό γραφείο του ADF της γερμανικής ομοσπονδίας ποδηλασίας), η παρουσίαση «εκμίσθωση και παραχώρηση χρήσης ποδηλάτου από ξενοδοχεία: δικαιώματα, υποχρεώσεις, προϋποθέσεις», από τον Λάζαρο Παυλίδη δικηγόρο (Δ.Σ. Θεσσαλονίκης), DES Ευρωπαϊκού Δικαίου, U.L.B., ενώ τέλος, ο επιστημονικός σύμβουλος του Δικτύου Bike Friendly, Χρήστος Πετρέας, θα κάνει παρουσίαση για τον ποδηλατικό τουρισμό ως δραστηριότητα αναψυχής ατόμων 50+ μεγαλύτερης ηλικίας και για τις συναφείς Ευρωπαϊκές πολιτικές.
Τα πάνελ συζητήσεων
Στο Forum θα υπάρχουν τρία Panel συζητήσεων για τις εφαρμοσμένες Bike Friendly πρακτικές μελών του Δικτύου Bike Friendly.
Πιο συγκεκριμένα: Στο Α’ panel με τίτλο «Ποδηλατικές Πόλεις της Ελλάδας – Bike Friendly Destinations» θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Bike Friendly Δήμων όπως ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βασίλης Δέλκος, ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, η σύμβουλος Τουριστικού Marketing του Δήμου Αριστοτέλη Μαρία Πάππα και ο Βαγγέλης Κυριακού από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας.
Στο Β’ panel με τίτλο «Ξενοδοχεία και Ποδήλατο» θα συμμετέχουν εκπρόσωποι Bike Friendly ξενοδοχείων όπως η Hotel Manager του Sali Boutique Hotel στην Αλεξανδρούπολη Χρύσα Αργυρακάκη, ο Γιώργος Μυλωνάδης Managing Director του καταλύματος Bella Cisterna στον Κάμπο Χίου, η General Manager του Castelli Hotel στην Ζάκυνθο Μαρία Λούγαρη και η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Golden Star City Resort στην Περαία Θεσσαλονίκης Λένα Παπία.
Τέλος, στο Γ’ panel με τίτλο «Τουριστικά Γραφεία και Ποδηλατικές Εταιρείες» θα συμμετέχουν η Project Manager του Astir Club στη Θεσσαλονίκη Κυριακή Ανανιάδου, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου ποδηλατικών περιηγήσεων Solebike  στην Αθήνα Κώστας Γιαννόπουλος, ο ιδιοκτήτης ποδηλατικού καταστήματος LEROS BIKES cycling STORE στην Λέρο Φανούρης Κοντογιώργης και ο General Manager του Saraya Resort στην Λέρο Μάνος Μαλέας.

*
-Το 3ο Bike Friendly Forum πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο 11/11, στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Β’) εντός της ΔΕΘ – Helexpo, στις 11.00 π.μ.
-Στο 3ο Bike Friendly Forum χαιρετισμούς θα πραγματοποιήσουν η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Νίκος Κελαϊδίτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης και ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece Νίκος Διαμαντόπουλος.
-Το Δίκτυο “Bike Friendly” στην Ελλάδα αποτελείται από 8 πιστοποιημένους επιλεγμένους Δήμους-προορισμούς, 130 ξενοδοχεία, 60 ποδηλατικές εταιρείες-τουριστικά γραφεία, 3 οινοποιεία-επισκέψιμους χώρους και λοιπές επιχειρήσεις.
-Το πρόγραμμα πιστοποίησης του Bike Friendly, από την έναρξή του το 2016 έως τώρα, έχει ως στόχο την ανάδειξη του ποδηλάτου ως ένα ήπιο προς το περιβάλλον μεταφορικό και ψυχαγωγικό μέσο για τον επισκέπτη-τουρίστα που θα αναζητήσει τις σχετικές ποδηλατικές υπηρεσίες στα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνει και τους προορισμούς που επισκέπτεται.
-Το Σήμα “Bike Friendly” έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα