Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠροτεινόμενα38η Philoxenia: Με 300 εκθέτες και Τιμώμενη Χώρα τη Βουλγαρία

38η Philoxenia: Με 300 εκθέτες και Τιμώμενη Χώρα τη Βουλγαρία

Για άλλη μια χρονιά η ‘καρδιά’ του τουρισμού θα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη, 10 – 12 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της 38ης Philoxenia.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Επί τρεις ημέρες, Παρασκευή 10 – Κυριακή 12 Νοεμβρίου, η τουριστική βιομηχανία και όλες οι νέες τάσεις και καινοτομίες της αγοράς θα συναντηθούν στα Περίπτερα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στο πλαίσιο του εκθεσιακού τουριστικού δίδυμου της Philoxenia και Hotelia.

Περισσότεροι από 300 εκθέτες από 15 χώρες θα δώσουν το ‘παρών’ στην 38η Philoxenia, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 3.000 Β2Β συναντήσεις.

Τιμώμενη Χώρα η Βουλγαρία

Στη φετινή 38η Philoxenia Τιμώμενη Χώρα θα είναι η Βουλγαρία η οποία θα παρουσιάσει τον προορισμό στους επισκέπτες της διεθνούς τουριστικής έκθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυναμικό ‘παρών’ θα δώσει και η Γεωργία και σ’ ότι αφορά την Ελλάδα, θα συμμετέχουν οι 12 – από τις συνολικά 13- Περιφέρειες (σ.σ. θα απουσιάζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), δήμοι, ξενοδοχειακές αλυσίδες, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις που ειδικεύονται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αεροπορικές εταιρίες, ακτοπλοϊκές εταιρίες, εταιρίες κρουαζιέρας, φορείς του τουρισμού (ΞΕΕ, ΠΟΞ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ κ.ά.), ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) κλπ.

Σημειώνεται ότι η 38η Philoxenia θα πραγματοποιηθεί στα Περίπτερα 13 και 15, όπου στο 13 θα είναι συγκεντρωμένοι οι τουριστικοί προορισμοί και στο 15 οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Hotelia – Η έκθεση για ξενοδοχειακό εξοπλισμό

Παράλληλα με τη Philoxenia, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνεται και η Hotelia, η έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, που παρουσιάζει ό,τι πιο καινούργιο στους κλάδους των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται οι ενότητες «All About Gastronomy» και «All About Cafe». Σχετικά με τις εκδηλώσεις γαστρονομίας οι οποίες είναι αφιερωμένες στην ανάδειξη της τοπικότητας κάθε περιοχής και στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας μέσα από τη γαστρονομία, επί τρεις μέρες, στο τραπέζι της ειδικής dining area στο Περίπτερο 9, θα πραγματοποιηθούν masterclasses (σ.σ. απαιτείται προκράτηση) όπου θα  παρουσιάζονται γευστικά τοπικά προϊόντα, από διάφορες περιοχές της χώρας, σε μοναδικούς συνδυασμούς με θέμα «Local Greek Tastes». Παράλληλα, θα προβληθούν καινοτόμα προϊόντα, οι τάσεις και νέες εφαρμογές που κυριαρχούν στη γαστρονομία, οι καλές πρακτικές παραγωγής, η παράδοση και η αυθεντικότητα.

Και στην ενότητα για τον καφέ, κορυφαίοι επαγγελματίες από τους χώρους του καφέ και των ποτών θα παρουσιάσουν τις τεχνικές τους, ενώ μέσα από σεμινάρια θα αναδείξουν όλες τις εξελίξεις για τον καφέ.

Χορηγός Επικοινωνίας της 38ης Philoxenia – Hotelia είναι και το Debbiestravel.gr

*

-Κατά τη διάρκεια της 38ης Philoxenia θα πραγματοποιηθεί το PHILOXENIA FORUM 2023, με θέμα: «Αναζητώντας την ισορροπία: Υπερ- τουρισμός – κυκλική οικονομία – κλιματική αλλαγή». Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στο Περίπτερο 14, και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Marketing και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.

-Η 38η Philoxenia – Hotelia θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 10 – Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Το ωράριο λειτουργίας είναι Παρασκευή 10/11 11.00 – 20.00 (μόνο για εμπορικούς επισκέπτες), Σάββατο 11/11 10.00 – 20.00, Κυριακή 12/11 10.00 – 18.00. Η είσοδος για το κοινό είναι στα 5 ευρώ.

-Τα εγκαίνια της 38ης Philoxenia – Hotelia θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, στις 20.00, από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα