Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη29o Money Show: Νέα εποχή για το λιμάνι, την ψηφιοποίηση, την κυκλική...

29o Money Show: Νέα εποχή για το λιμάνι, την ψηφιοποίηση, την κυκλική οικονομία

«Νέα Οικονομία – Νέα Εποχή» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που αναπτύχθηκε στην επίσημη εκδήλωση που πραγματοποίησαν το ΕΒΕΘ και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ως κεντρικός ομιλητής στην επίσημη εκδήλωση που παρέθεσαν σε φορείς της πόλης και  επιχειρηματίες το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του 29ου Money Show ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

«Νέα Οικονομία στο πλαίσιο της Κλιματικής Αλλαγής – Το Υπόδειγμα της Κυκλικής Οικονομίας» ήταν το θέμα το οποίο ανέπτυξε ο κ. Φάμελλος, μιλώντας για την κυκλική οικονομία και τα οφέλη της, η οποία έρχεται να ανταποκριθεί στην φιλοδοξία για αειφόρο ανάπτυξη.

«Η Ελλάδα για το 2020 έχει πιάσει τους στόχους της, ωστόσο το 2030 θα πρέπει να πιάσει ακόμη δυσκολότερους» ανέφερε ο κ. Φάμελλος, σ’ ότι αφορά την κλιματική αλλαγή προσθέτοντας ότι η Ευρώπη έχει βάλει στόχο, έως το 2030, να μειώσει κατά 40% τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.

Στην τοποθέτηση του, σχετικά με τις πλαστικές σακούλες, ο κ. Φάμελλος, τόνισε, ότι από την αλλαγή των μέτρων σχετικά με τη χρήση πλαστικής σακούλας και της επιβολής περιβαλλοντικού τέλους, έχει υπάρξει αλλαγή κατά 80% στις καταναλωτικές τάσεις.

«Η αλλαγή χρήσης θα οδηγήσει στην παραγωγή σακούλας από κομποστοποιημένα υλικά, ώστε, αυτή να γίνεται λίπασμα, καθώς και στην παραγωγή σακούλας πολλαπλών χρήσεων» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

«Νέα Οικονομία – Νέα Εποχή» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που αναπτύχθηκε στην επίσημη εκδήλωση που πραγματοποίησαν το ΕΒΕΘ και το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Λιμάνι

Τρεις οι βασικοί στόχοι της νέας διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης: α. να μεγαλώσει η επιρροή του λιμανιού, β. να αλλάξει η νοοτροπία, να ξεπεραστεί η αντίληψη του δημοσίου και γ. να ξεπεραστεί η παθογένεια και να βοηθήσουν όλοι το λιμάνι να γίνει στοιχείο ανάπτυξης τεχνολογίας.

«Περνάμε σε μια νέα εποχή για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης τονίζοντας «θέλουμε νέους πελάτες, νέους παίκτες, που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία».

«Να γίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, λιμάνι άμεσων προσεγγίσεων» επισήμανε ο κ. Θεοφάνης, στο πλαίσιο της εισήγησής του, που δόθηκε στην επίσημη εκδήλωση του ΕΒΕΘ και του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Μεγαλύτερα πλοία, αυξημένο ρόλο του σιδηρόδρομου, ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας γύρω από το λιμάνι, συνέργειες και με τις γειτονικές χώρες, είναι στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης του ΟΛΘ, για την ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της τόνωσης της οικονομίας του τόπου.

Ψηφιοποίηση

«Πώς η ψηφιοποίηση επιδρά θετικά στην οικονομία και στη ζωή μιας χώρας» ήταν το θέμα που εισηγήθηκε ο Νίκος Λαμπρογεώργιος Senior Account Manager Public Sector, Ελλάδα και Κύπρο της εταιρίας CISCO HELLAS.

30 εκατομμύρια συσκευές κάθε εβδομάδα συνδέονται στο Ίντερνετ, 190 δις εφαρμογές έγιναν download το 2016, για κάθε άτομο θα καταναλώνονται 5 terabyte μέχρι το 2020, οι δε συσκευές παράγουν 277 φορές περισσότερη πληροφορία απ’ ότι οι ίδιοι οι χρήστες.

Επιπρόσθετα, από τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που έδωσε ο κ. Λαμπρογεώργιος, κατά τη διάρκεια της επίσης εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 28 Απριλίου, στην αίθουσα Regency Ballroom του Hyatt Regency Thessaloniki, επισημάνθηκε ότι μέχρι το 2020 το 75% των Οργανισμών θα έχει ψηφιοποιηθεί ή θα ξεκινήσουν την ψηφιοποίηση, το 30% θα πετύχει μόνο εν μέρει, το 78% δεν θα έχουν καταφέρει να βρουν το δρόμο τους, σε ποσοστό 45% δεν τους απασχολεί η τεχνολογία, το 32% λέει ‘ας το κάνουν κάποιοι άλλοι’, ενώ ένα 25% αντιδρά και χρησιμοποιεί ήδη την ψηφιοποίηση.

Συμπερασματικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας CISCO, η ψηφιοποίηση του δημοσίου, των πόλεων και των πολιτών έχει αλλάξει τη μορφή της οικονομίας.

Σήμερα, Κυριακή 29 Απριλίου, είναι η τελευταία ημέρα του 29ου Money Show

*

-Εισηγητής στην χθεσινή επίσημη εκδήλωση του ΕΒΕΘ και του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης θα ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, ο οποίος ωστόσο, λόγω τεχνικών προβλημάτων, απουσίασε.

-Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνο – Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαραντόπουλος επισήμανε ότι το συνέδριο μπορεί να αποτελέσει εργαλείο εξόδου από την κρίση, «κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναπτύσσονται θέματα σχετικά με τον τουρισμό, τα αγροδιατροφικά, την ανακύκλωση, τα χρηματο – οικονομικά, στα οποία προτείνονται και κάποιες λύσεις» επισήμανε ο κ. Σαραντόπουλος.

-Σήμερα, Κυριακή 29 Απριλίου, είναι η τελευταία ημέρα διεξαγωγής του 29ου Money Show (www.moneyshow.org).

Να σημειώσουμε ότι Χορηγός Επικοινωνίας στο 29ο Money Show είναι και το Debbiestravel.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα