Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Σήμερα το 5ο Συνέδριο Τουρισμού τεσσάρων Επιμελητηρίων

Θεσσαλονίκη: Σήμερα το 5ο Συνέδριο Τουρισμού τεσσάρων Επιμελητηρίων

«Βόρεια Ελλάδα – Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο» είναι το τίτλος του 5ου Συνεδρίου Τουρισμού που συνδιοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου, τα τέσσερα διμερή Επιμελητήρια (Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης).

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Το 5ο συνέδριο τουρισμού συνδιοργανώνουν σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου 2022, εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ-Helexpo, και συγκεκριμένα στην αίθουσα ‘Αιμίλιος Ριάδης’, τα τέσσερα διμερή Επιμελητήρια – το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το 5ο Συνέδριο Τουρισμού με τίτλο «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο», το οποίο επανέρχεται έπειτα από τρία έτη πανδημίας θα εστιάσει στην χαρτογράφηση του νέου περιβάλλοντος, στις αλλαγές της καταναλωτικής συμπεριφοράς και θα αναδείξει τρόπους προσαρμογής των επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, η εκδήλωση θα αναδείξει νέες βιώσιμες πρακτικές και σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις.

Σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον οι επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν ευέλικτες στρατηγικές και παράλληλα να προχωρήσουν στη χρήση κατάλληλων τεχνολογικών επιλογών.

Στον αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού οι ταξιδιωτικές συνήθειες ευνοούν την ανάπτυξη διαφορετικών μορφών τουρισμού και νέων προορισμών, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες.

Η Βόρεια Ελλάδα επωφελείται από αυτές τις τάσεις που μπορούν να φέρουν μια πιο ισορροπημένη τουριστική ανάπτυξη και να μετριάσουν τα φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης και κορεσμού που παρατηρούνται σε γνωστούς προορισμούς.

Συμμετοχές

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους προβεβλημένα στελέχη της αγοράς και του τουριστικού κλάδου, εκπρόσωποι της Πολιτείας, φορέων και οργανώσεων, καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ειδικότερα, στο 5ο Συνέδριο Τουρισμού «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο», μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν:

Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός, Υπουργείο Τουρισμού

Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός, Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης)

Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μαρία Κωνστάντογλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Αναπτυξιακός Οργανισμός, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

-Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής

Νεκτάριος Λυκοπάντης, Program Manager, Swiss Hotel Management School

-Μιχάλης Χατζηβρέττας, Διευθυντής Τομέα Ιδιωτικών Επενδύσεων, Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Ανάπτυξης

Angelika Dimoka, Professor, Department of Decision and Information Sciences, C.T. Bauer College of Business, University of Houston κτλ.

Ενότητες

Οι ενότητες που θα αναλυθούν είναι οι εξής:

16.00 – 16.30 Προβάλλοντας την Ελλάδα εν μέσω παγκόσμιας αστάθειας

16.30 – 17.15 Η σημασία και η επίδραση των διεθνών brands στους αναπτυσσόμενους προορισμούς και τις τουριστικές επιχειρήσεις

17.15 – 18.15 Ανανεώνοντας την τουριστική ταυτότητα του Βορειοελλαδικού τόξου

18.15 – 19.00 Η πρόκληση της βιωσιμότητας στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού

19.00 – 19.30 Τεχνολογία και τουριστικές επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα του συνεδρίου δείτε το εδώ

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας του 5ου Συνεδρίου «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο» είναι και το Debbiestravel.gr

*

-Το 5ο συνέδριο τουρισμού με τίτλο «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο» θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή. Οι συμμετοχές για δια ζώσης παρουσία έχουν ‘κλείσουν’, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να το παρακολουθήσετε διαδικτυακά.

-Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Το 5ο συνέδριο τουρισμού συνδιοργανώνουν τα τέσσερα διμερή Επιμελητήρια, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

-Θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 εντός της ΔΕΘ-Helexpo (αίθουσα ‘Αιμίλιος Ριάδης’), μεταξύ 15.45 – 19.30.

-Στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί η λήξη των εργασιών του συνεδρίου όπου θα προλογίσει ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος ενώ θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία (19.40 – 20.00) από την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα