Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη5ο Συνέδριο Τουρισμού: «Βόρεια Ελλάδα - Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο»

5ο Συνέδριο Τουρισμού: «Βόρεια Ελλάδα – Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο»

Έπειτα από τρία έτη πανδημίας επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο που συνδιοργανώνουν τέσσερα Επιμελητήρια, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Το 5ο συνέδριο τουρισμού συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 εντός της ΔΕΘ-Helexpo (αίθουσα ‘Αιμίλιος Ριάδης’), τα τέσσερα διμερή Επιμελητήρια, μια εκδήλωση θεσμό στα οικονομικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδος.

Το 5ο Συνέδριο Τουρισμού με τίτλο «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο» θα εστιάσει στην χαρτογράφηση του νέου περιβάλλοντος, στις αλλαγές της καταναλωτικής συμπεριφοράς και θα αναδείξει τρόπους προσαρμογής των επιχειρήσεων. Επιπρόσθετα, η εκδήλωση θα αναδείξει νέες βιώσιμες πρακτικές και σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις.

Σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον οι επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν ευέλικτες στρατηγικές και παράλληλα να προχωρήσουν στη χρήση κατάλληλων τεχνολογικών επιλογών.

Στον αναπτυσσόμενο κλάδο του τουρισμού οι ταξιδιωτικές συνήθειες ευνοούν την ανάπτυξη διαφορετικών μορφών τουρισμού και νέων προορισμών, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες.

Η Βόρεια Ελλάδα επωφελείται από αυτές τις τάσεις που μπορούν να φέρουν μια πιο ισορροπημένη τουριστική ανάπτυξη και να μετριάσουν τα φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης και κορεσμού που παρατηρούνται σε γνωστούς προορισμούς.

Συμμετοχές

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους προβεβλημένα στελέχη της αγοράς και του τουριστικού κλάδου, εκπρόσωποι της Πολιτείας, φορέων και οργανώσεων, καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ειδικότερα, στο 5ο Συνέδριο Τουρισμού «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο» θα συμμετέχουν:

Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός, Υπουργείο Τουρισμού

Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός, Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης)

Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού

Χρήστος Μέτιος, Περιφερειάρχης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Αλέξανδρος Θάνος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μαρία Κωνστάντογλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Αναπτυξιακός Οργανισμός, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Νεκτάριος Λυκοπάντης, Program Manager, Swiss Hotel Management School

Angelika Dimoka, Professor, Department of Decision and Information Sciences, C.T. Bauer College of Business, University of Houston.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου δείτε το εδώ

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας του 5ου Συνεδρίου «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο» είναι και το Debbiestravel.gr

*

-Το 5ο συνέδριο τουρισμού με τίτλο «Βόρεια Ελλάδα: Τουριστική Άνθιση Όλο το Χρόνο» θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή.

-Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Το 5ο συνέδριο τουρισμού συνδιοργανώνουν τα τέσσερα διμερή Επιμελητήρια, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνο-Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

-Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 εντός της ΔΕΘ-Helexpo (αίθουσα ‘Αιμίλιος Ριάδης’), μεταξύ 15.45 – 19.30. Στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί η λήξη των εργασιών του συνεδρίου με προλογισμό από τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαο Μπακατσέλο ενώ θα ακολουθήσει η κεντρική ομιλία (19.40 – 20.00) από την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα