Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΠάσχα – Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής!

Πάσχα – Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής!

Υποτονικό παρουσιάζεται το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τις ημέρες του Πάσχα. Οι ξενοδόχοι ελπίζουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Λιγότερες είναι οι κρατήσεις από την εγχώρια αγορά για τις ημέρες του Πάσχα στα διαθέσιμα τουριστικά καταλύματα, όπως εκτιμούν οι ξενοδόχοι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), οι ξενοδόχοι ελπίζουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (last minute).

Αρνητικά για  την αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης λειτουργεί το γεγονός ότι φέτος δεν συμπίπτουν χρονικά το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες οι πληρότητες να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τα περσινά.

Επίσης, οι πτήσεις της θερινής περιόδου ξεκινούν από τα μέσα Απριλίου και μετά ενώ πρόσθετος επιβαρυντικός παράγοντας θεωρείται η πρόσφατη ξαφνική μεταβολή του καιρού, αφού οι συνθήκες που επικράτησαν σε πολλές περιοχές της χώρας δεν ευνόησαν τον προγραμματισμό πασχαλινών αποδράσεων.

Χειρότερα από πέρυσι στη Θεσσαλονίκη

Πεσμένη παρουσιάζεται η τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη, για τις ημέρες του Πάσχα, συγκριτικά με πέρυσι.

Όπως ενημερώνει το debbiestravel.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) Ανδρέας Μανδρίνος, «φέτος το Πάσχα φαίνεται χειρότερο από πέρυσι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις δείχνουν πληρότητες της τάξεως του 50% – 60%, για Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα.

Οι εθνικότητες που θα δώσουν το ‘παρών’ στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, τις ημέρες του Πάσχα, είναι κυρίως Βαλκάνιοι (Σέρβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι), γεγονός που δείχνει, ότι δεν έρχονται κατ’ εξοχήν λόγω Πάσχα, αλλά ως ένα απλό Σαββατοκύριακο.

Σ’ ότι αφορά τις πληρότητες, τα ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων, φέρουν ικανοποιητικά νούμερα, ενώ το κυρίως πρόβλημα παρουσιάζεται στα χαμηλότερης κατηγορίας ξενοδοχεία, από 3 αστέρων και κάτω.

Ικανοποιητικές είναι οι πληρότητες, στα ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων της Θεσσαλονίκης για τις ημέρες του Πάσχα (φωτ. Ντ.Χ.)

Προτίμησαν να μην ανοίξουν!

Με βάση τις μέχρι στιγμής αναφορές από τις κατά τόπους ξενοδοχειακές ενώσεις της Αττικής και κυρίως της Περιφέρειας, σε αρκετούς πασχαλινούς προορισμούς παρατηρείται κάμψη των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι.

Έτσι, όπως επισημαίνει η ΠΟΞ, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα προτίμησαν να μην ανοίξουν για το Πάσχα, ώστε να περιορίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Εξαίρεση αποτελούν η Αθήνα, η Μύκονος και η Σαντορίνη όπου ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Στα θετικά της φετινής τουριστικής σεζόν συγκαταλέγεται το γεγονός ότι η Βόρεια Ελλάδα (συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, η Πιερία, η Καβάλα και λιγότερο η Χαλκιδική) αναμένεται να δεχθεί αρκετούς επισκέπτες από βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία και Ρουμανία κυρίως).

Δυο διανυκτερεύσεις

Στις δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται ο μέσος όρος διαμονής των Ελλήνων που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν για τις ημέρες του Πάσχα (Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα).

Στις δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται ο μέσος όρος διαμονής των Ελλήνων που θα επιλέξουν να ταξιδέψουν για τις ημέρες του Πάσχα (φωτ. Ντ.Χ.)

Οι τιμές ξεκινούν κατά μέσο όρο από 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό (περιλαμβάνουν προαιρετική έξτρα χρέωση για τα πασχαλινά γεύματα) και αυξάνονται ανάλογα με την περιοχή και την κατηγορία του ξενοδοχείου.

Σ’ ότι αφορά τους παραδοσιακούς πασχαλινούς προορισμούς όπως, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κρήτη, η Πάτμος και αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, ο αριθμός των κρατήσεων εμφανίζεται μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα