Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάEllinair: Νέα δρομολόγια και αύξηση αεροπορικών θέσεων

Ellinair: Νέα δρομολόγια και αύξηση αεροπορικών θέσεων

Με νέα δρομολόγια στο πτητικό της πρόγραμμα, από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κρήτη και τέσσερις βάσεις σε Ελλάδα και Μόσχα, η Ellinair επενδύει στην αξιοπιστία και τις καλές της υπηρεσίες.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Το νέο της θερινό πρόγραμμα, τα σχέδια της εταιρίας, τις δυνατότητες που προσφέρει, τις βάσεις και γενικότερα το προφίλ της, παρουσίασαν στελέχη της αεροπορικής εταιρίας Ellinair, σε ΜΜΕ της Αθήνας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Το δίκτυο της Ellinair για το 2018, όπως ανέφερε στην παρουσίασή του ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας, Σταύρος Δαλιάκας, προσφέρει 8.504 πτήσεις  προς/από 18 κράτη που δραστηριοποιείται, σε 25 προορισμούς, παρουσιάζοντας αύξηση 21%, σε σχέση με το 2017.

Επιπρόσθετα, διαθέτει 1.355.000 θέσεις, αυξημένες κατά 32%, σε σχέση με πέρυσι (1.027.548 θέσεις). Αντίστοιχα, οι προβλεπόμενες πληρότητες των αεροσκαφών αγγίζουν το 78,3% για το 2018, ενώ για το 2017 ήταν στο 77,1%.

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε εναλλακτική λύση, σε συνδυασμό με την αξιοπιστία και τις καλές μας υπηρεσίες» πρόσθεσε ο κ. Δαλιάκας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Ο εμπορικός διευθυντής της Ellinair Σταύρος Δαλιάκας κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (φωτ. Ντ.Χ.)

Τέσσερις νέες βάσεις

Η αεροπορική εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2013, από την ανάγκη του Ομίλου Μουζενίδη, να μεταφέρει τους πελάτες του από Ρωσία και Ουκρανία στην Ελλάδα για διακοπές, έχει έδρα της τη Θεσσαλονίκη, ενώ απασχολεί περί τα 200 άτομα ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται ανεβάζοντας το νούμερο στους 300.

Συνολικά, το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας, σ’ όλες τις χώρες που υπάρχει δίκτυο, ξεπερνάει τα 3.000 άτομα.

Σ’ ότι αφορά τις βάσεις που έχει αεροπλάνο η Ellinair, ‘να κοιμούνται δηλαδή αεροπλάνα στα αεροδρόμια’, υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Μόσχα.

Στα άμεσα σχέδια της εταιρίας είναι να δημιουργηθεί και βάση στην Αθήνα.

Πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη

Από Θεσσαλονίκη, η Ellinair πετάει προς 16 συνολικά προορισμούς της Ρωσίας, σε 5 προορισμούς της Ουκρανίας, προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, για Γερμανία πετάει όλο το χρόνο προς Στουτγκάρδη τρεις φορές την εβδομάδα (το χειμώνα 2 φορές), ενώ για τους θερινούς μήνες προσθέτει και Φρανκφούρτη και Μόναχο.

Πετάει 4 φορές την εβδομάδα προς Ηράκλειο, 2 φορές για Ρόδο (το καλοκαίρι προσθέτει και τρίτη πτήση) ενώ για Αθήνα πραγματοποιεί 2 πτήσεις την ημέρα (μια πρωί και μια βράδυ). Στόχος είναι να ενδυναμωθεί η Αθήνα με περισσότερες πτήσεις, αφού δημιουργηθεί η βάση αεροσκάφους, ενώ στις νέες πτήσεις έχει προστεθεί το Αθήνα – Ηράκλειο και Αθήνα – Σαντορίνη, για τους θερινούς μήνες.

Από Θεσσαλονίκη, επιπρόσθετα, για τους καλοκαιρινούς μήνες, προσθέτει Σαντορίνη, Μύκονο ενώ στους νέους της προορισμούς είναι τα Χανιά, πτήση που θα ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου και θα εκτελείται Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο (σ.σ. θα διαρκέσει έως τις 15/9).

Επιπρόσθετα, πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη εκτελούνται και για Ρίγα, Ταλίν, Τυφλίδα, Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Κλουζ (Ρουμανία) κ.α.

Ο πρόεδρος της Ellinair Γιάννης Μουζενίδης (αριστερά) με τον sales & commercial executive της Ellinair σε Ελλάδα και Ρουμανία Κώστα Καναβάκη

Δυο αεροπλάνα κάθε χρόνο!

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus A319 144 θέσεων , A320 180 θέσεων, Boeing 737-300 148 θέσεων.

«Ευελπιστούμε του χρόνου, να πετάμε, μονάχα με Airbus  A320» ανέφερε ο κ. Δαλιάκας, ενώ σ’ ότι αφορά την προσθήκη νέων αεροσκαφών στο στόλο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ, Μπόρις Μουζενίδης, στόχος είναι τα δυο αεροπλάνα κάθε χρόνο!

*

-Ο Όμιλος ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ έχει αδιάκοπη παρουσία στην αγορά εδώ και 23 χρόνια. Στον Όμιλο υπάρχουν 5 εταιρίες και 18 brand names. Τα γραφεία του δικτύου αναπτύσσονται σε 18 χώρες, στην Ελλάδα λειτουργούν 14 γραφεία, και στην Ευρώπη 50.

– Στον Όμιλο ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ έχουν προστεθεί και τα ΒΟΜΟ HOTELS, 10 στο σύνολο, τα οποία, βρίσκονται σε Χαλκιδική, Κατερίνη, Καβάλα, Ρέθυμνο, Εύβοια, Γλυφάδα Αττικής.

Τα ξενοδοχεία ενσωματώθηκαν στις δραστηριότητες του Ομίλου, από την ανάγκη σε κρεβάτια σε προορισμούς που πετάει η Ellinair. «Θέλουμε να έχουμε, τουλάχιστον, από 1 ξενοδοχείο, στους προορισμούς που πετάμε» ανέφεραν στελέχη της Ellinair.

Ο πρόεδρος της Ellinair Γιάννης Μουζενίδης (μέσο), με τον εμπορικό διευθυντή Σταύρο Δαλιάκα (αριστερά), τον υπεύθυνο πωλήσεων Κώστα Καναβάκη (δεξιά), στελέχη της εταιρίας καθώς και μέλη πληρώματος θαλάμου επιβατών

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα