Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΧαλκιδικήΗ Χαλκιδική και οι δημοσιογραφικές της αποστολές

Η Χαλκιδική και οι δημοσιογραφικές της αποστολές

Σαράντα δημοσιογράφοι, 13 δημοσιογραφικές αποστολές και ταξίδια εξοικείωσης στη Χαλκιδική, με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Πριν λίγες μέρες, η Χαλκιδική αποχαιρέτησε τις δυο τελευταίες δημοσιογραφικές αποστολές από Ολλανδία και Ρωσία ολοκληρώνοντας με επιτυχία αισίως τα press και fam trips, ως μέρος του πλάνου προβολής που υλοποίησε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ) για το 2017.

Βιωματικές εμπειρίες

Στις 24 – 30 Σεπτεμβρίου, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, φιλοξένησε στη Χαλκιδική δύο Ρώσους δημοσιογράφους. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν διττός: η προβολή της Χαλκιδικής μέσω της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων της -κυρίως ελιά και μέλι-, και του προσκυνηματικού τουρισμού, το Άγιοn Όρος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη συγκομιδή της ελιάς, να επισκεφτούν διάφορες μονάδες παραγωγής ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, ελαιοτριβεία και να παρακολουθήσουν από κοντά όλη την πορεία -από το μάζεμα μέχρι τη διαδικασία τυποποίησης της.

Το δεύτερο μέρος του ταξιδιού αφορούσε το Άγιο Όρος και τη μοναστηριακή ζωή, την οποία είχαν την ευκαιρία να βιώσουν στην 3ήμερη διαμονή τους μέσα στον Άθω.

Αρχαιολογικοί χώροι και παραδοσιακά χωριά 

Στη συνέχεια, στη Χαλκιδική περιηγήθηκαν 2 Ολλανδοί δημοσιογράφοι, από τις 2 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το δήμο Αριστοτέλη.

Επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους (Αρχαία Στάγειρα), παραδοσιακά χωριά (Άθυτο, Παρθενώνα, Νικήτη) και ιστορικά μνημεία (Άγιο Όρος, Βυζαντινοί Πύργοι, Λαογραφικά μουσεία), πήραν μέρος σε εναλλακτικές δραστηριότητες όπως ποδηλασία στην Κασσάνδρα, off road εκδρομή με τζιπ στη Σιθωνία, μαθήματα μαγειρικής στην Ολυμπιάδα.

*

-Με τις 2 αυτές δημοσιογραφικές αποστολές, που οργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των press trips για το 2017 και συνεχίζει τις δράσεις στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

-Επόμενος σταθμός, η μεγάλη διεθνής έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο και η Philoxenia στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα