Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΠιερίαΠαραλία Κατερίνης: Συνέδριο για την αειφορία και την κυκλική οικονομία στον κλάδο...

Παραλία Κατερίνης: Συνέδριο για την αειφορία και την κυκλική οικονομία στον κλάδο της φιλοξενίας

Στην αειφορία και βιωσιμότητα στον τουριστικό και επιχειρηματικό κλάδο εστιάζει το διήμερο συνέδριο με τίτλο «Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στον κλάδο της φιλοξενίας» που φιλοξενεί το Mediterranean Village Hotel & Spa, 2 και 3 Νοεμβρίου, στην Παραλία Κατερίνης.

Διήμερο συνέδριο με την παρουσία εθνικών χειριστών του Διεθνούς Οικολογικού Σήματος Ποιότητας Green Key από 55 χώρες, θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία Κατερίνης και συγκεκριμένα στο 5άστερο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ενίσχυση του ξενοδοχειακού «επιχειρείν» μέσα από καθοριστικής σημασίας δράσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν στην υιοθέτηση πράσινων πολιτικών, με σκοπό την ανάδειξη ενός βιώσιμου τουριστικού προϊόντος και την αποτελεσματική θωράκιση του κλάδου από κινδύνους ποικίλων προελεύσεων.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στην αίθουσα συνεδρίων του Mediterranean Village Hotel & Spa και στην εναρκτήρια εκδήλωση θα δώσουν το ‘παρών’ εθνικοί χειριστές του Διεθνούς Οικολογικού Σήματος Ποιότητας Green Key από 55 χώρες.

Αειφορία, βιωσιμότητα, κυκλική οικονομία

Το διήμερο συνέδριο με θέμα «Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στον κλάδο της φιλοξενίας» θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια δράσεων για την αειφορία και τη βιωσιμότητα στον τουρισμό και στον επιχειρηματικό κλάδο ευρύτερα.

Το Έργο «Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στον κλάδο φιλοξενίας» έχει ενταχθεί στη Δράση «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και υλοποιείται από την εταιρεία «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) / Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ), έχοντας την υποστήριξη του Green Key και της TUV Austria.

Κύριος στόχος του ήταν από τη μία να καταστεί το ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa πρότυπο πιστοποίησης στον τομέα της αειφορίας, της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας για τον τουρισμό και τον επιχειρηματικό κλάδο, και από την άλλη να αναπτυχθεί μία εφαρμογή για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων.

*

-Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία εθνικών χειριστών του Διεθνούς Οικολογικού Σήματος Ποιότητας Green Key από 55 χώρες, αύριο, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 – 20:30 στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης.

-Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και διεξάγεται με αφορμή την περάτωση του ομώνυμου έργου, στοχεύοντας στην προβολή του και στην ανάδειξη των εξαγόμενων αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα