Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογέςΠάργα: Εναλλακτικός προορισμός τεσσάρων εποχών

Πάργα: Εναλλακτικός προορισμός τεσσάρων εποχών

Στα παράλια του νομού Πρέβεζας, η γραφική Πάργα προτείνεται για αποδράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέροντας πολλαπλές συγκινήσεις!

Χτισμένη αμφιθεατρικά με τα χρωματιστά της σπίτια, το επιβλητικό της Κάστρο και το νησάκι με το εκκλησάκι της Παναγίας, η Πάργα είναι ένας προορισμός περισσότερο δημοφιλής για το καλοκαίρι, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν αποτελεί μια καλή ευκαιρία για επίσκεψη και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Μετά από ένα εξαιρετικό τουριστικά, καλοκαίρι, και το φθινόπωρο, με σύμμαχο τον καλό καιρό, κινήθηκε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα για την Πάργα, με την πληρότητα να κυμαίνεται στο 85%.

Το κρυφό ‘διαμάντι’ του εναλλακτικού τουρισμού, προσφέρεται για δραστηριότητες στη φύση όπως ράφτινγκ στον Αχέροντα, ιππασία, ποδηλασία, πεζοπορία κλπ. Επίσης, σημαντική είναι και η επίσκεψη στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα και λίγο πιο μακριά στο ηρωικό Ζάλογγο.

Εναλλακτικός τουρισμός

Ο Δήμος Πάργας επιδιώκει να ενισχύσει τον τουρισμό προσφέροντας αυθεντικές «βιωματικές» διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε όλες τις κοινότητες, αναδεικνύοντας περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, καθώς και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτει.

Μάλιστα, για την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού, ο Δήμος Πάργας υπέβαλε πρόταση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος που αφορά την «Δημιουργία διαδρομών πεζοπορίας στον Δήμο Πάργας», ύψους 1.595.000 ευρώ και συνολικού μήκους 42 χλμ.

Η πρόταση αφορά στην δημιουργία περιπατητικών διαδρομών μήκους 27 χλμ. στην Δ.Ε. Φαναρίου και 15 χλμ. στην Δ.Ε. Πάργας και περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των μονοπατιών, καθώς και τις απαραίτητες υποδομές (τοιχία, παγκάκια, κιόσκια, πλακοστρώσεις κ.ά.) που θα τις καταστήσουν επισκέψιμες από τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες.

Οι στόχοι της Δημοτικής αρχής

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ενισχύσει τον τουρισμό «4 εποχών» προσφέροντας αυθεντικές «βιωματικές» διακοπές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε όλες τις κοινότητες του Δήμου αναδεικνύοντας περιοχές ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς, καθώς και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που διαθέτει.

Προς την κατεύθυνση αυτή, γίνεται προσπάθεια το έργο κατασκευής της Κύριας Διαδρομής δικτύου ποδηλατοδρόμων (Ιόνια Διαδρομή), από την Πρέβεζα στην Πάργα, για το οποίο εγκρίθηκε η δημοπράτηση με προϋπολογισμό 3.661.904,95 ευρώ, να επεκταθεί και σε ιστορικές περιοχές της Πάργας όπως το Νεκρομαντείο κ.α.

Επιπροσθέτως, με στόχο της ενίσχυση του τουρισμού όλων των εποχών στην περιοχή, ο Δήμος προχωρά και σε προωθητικές ενέργειες, όπως δημιουργία βίντεο και διαφημιστικού υλικού, συμμετοχή σε εκθέσεις κτλ.

Προσβασιμότητα

Η εύκολη οδική πρόσβαση από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη καθώς και από τις χώρες των Βαλκανίων αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον προορισμό.

Ταυτόχρονα, η διεύρυνση των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Ακτίου, και η κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, οι ποιοτικές προσφερόμενες υπηρεσίες και οι «προσγειωμένες» τιμές σε συνδυασμό φυσικά με το γραφικό της τοπίο έχουν τοποθετήσει την Πάργα «ψηλά» στις προτιμήσεις των επισκεπτών και όχι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα