Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΑττικήΠανελλήνια Ομοσπονδία ξενοδόχων: «Εμείς δεν κοιμόμαστε…»

Πανελλήνια Ομοσπονδία ξενοδόχων: «Εμείς δεν κοιμόμαστε…»

«Εμείς ξέρουμε, τι σημαίνει να κρατάς όρθιο ένα ξενοδοχείο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ότι κοιμόμαστε…» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος.

Με μαζική συμμετοχή και με όλα τα μεγάλα ζητήματα του κλάδου στο επίκεντρο του προβληματισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19 Απριλίου, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, σε ξενοδοχείο των Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, οι ξενοδόχοι ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της ΠΟΞ για τη νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και παράλληλα συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

«Εμείς ξέρουμε τι σημαίνει να κρατάς όρθιο ένα ξενοδοχείο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ότι κοιμόμαστε…» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος

Υπερφορολόγηση, βραχυχρόνιες μισθώσεις, προσφυγικό

Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο, όπως η υπερφορολόγηση, ο αθέμιτος ανταγωνισμός των βραχυχρόνιων μισθώσεων (μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb), οι προκλήσεις της ανταγωνιστικότητας στην παγκόσμια αγορά, το προσφυγικό και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, έγινε παρουσίαση του νέου Γενικού Κανονισμού  Προστασίας Δεδομένων,  GDPR, ο οποίος  ισχύει από τα τέλη Μαρτίου 2018 στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Με τις κεραίες ανοιχτές

«Η ώρα της μεγάλης ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν δεν είναι ώρα εφησυχασμού. Αυτό μπορεί να το πιστεύουν όσοι είναι έξω από το χορό. Εμείς ξέρουμε όμως τι σημαίνει να κρατάς όρθιο ένα ξενοδοχείο. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε ότι κοιμόμαστε…» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, προσθέτοντας «εμείς οφείλουμε να έχουμε τις κεραίες μας ανοιχτές και να είμαστε σε εγρήγορση, για να παραμείνουν ψηλά ο ελληνικός τουρισμός και το ελληνικό ξενοδοχείο, ώστε να συνεχίσουν να συνεισφέρουν δυναμικά στην προσπάθεια για επιστροφή της πατρίδας μας στην κανονικότητα, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

*

-Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΞ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Αλέξανδρος Βασιλικός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα