Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΗπειρωτική ΕλλάδαΑνατολική Μακεδονία5η Δραμοινογνωσία: Ημερίδα για τον οινοτουρισμό στη Δράμα

5η Δραμοινογνωσία: Ημερίδα για τον οινοτουρισμό στη Δράμα

Πέμπτη ημέρα σήμερα της Δραμοινογνωσίας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημερίδα για τον οινοτουρισμό, μουσικές παραστάσεις και συναυλία με αγαπημένο Έλληνα καλλιτέχνη.

Με έντονους καθημερινούς ρυθμούς, συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη 24 Μαΐου, η 5η Δραμοινογνωσία, που διεξάγεται στη Δράμα.

Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ), από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο Π.Ε. Δράμας.

Το θέμα της ημερίδας είναι «Οινοτουρισμός : Δυνατότητες και Προοπτικές ανάπτυξης στη Δράμα» και ομιλητές θα είναι οι: Alessio Cavicchi, University of Macerata, Ιταλία με θέμα «Συν-δημιουργία περιφερειακών κόμβων καινοτομίας: η εμπειρία του έργου Wine Lab»,

Gigliola Paviotti, University of Macerata, Ιταλία «Δίκτυο Wine Lab: Οι απόψεις των συμμετεχόντων», Βασιλική Καζάνα, ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, «Σχεδιασμός και αξιολόγηση πρωτοβουλιών οινοτουρισμού στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης», Σπύρος Μάμμαλης, ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «Η συμβολή των οινικών προϊόντων στη διαμόρφωση εικόνας προορισμού για την περιοχή της Δράμας», Alan Clarke, University of Pannonia, Ουγγαρία, «Συμμετοχή και δέσμευση: Προστιθέμενη αξία στον οινοτουρισμό» και Στέφανος Χωματίδης, «Ο αμπελουργικός τομέας στη Δράμα».

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας θα πραγματοποιούνται και διάφορα πολιτιστικά δρώμενα.

Μεταξύ 19:00-20:00 θα πραγματοποιηθούν τα «Μονοπάτια τραγουδιού στους δρόμους της παλιάς πόλης» από την Ένωση Κυριών Δράμας.

Η κεντρική συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο θα δοθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, μεταξύ  21:00-23:00.

Την ίδια ώρα, στον αύλιο χώρο στο Θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας, το ΤΕΕ και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων θα πραγματοποιήσουν μουσική εκδήλωση «wine party 3» ενώ στο καφέ μπαρ «AGATHANGELOU»  & «HUG» θα έχει λαϊκό πρόγραμμα με τους τραγουδιστές Αντωνιάδη, Μανού και Συμεωνίδη.

Τέλος, μεταξύ 22:30-24:00 θα έχει μουσική παράσταση από την ΝΤΙΛΕΚ ΚΟΤΣ με παραδοσιακούς  Ανατολίτικους Σμυρναίικους ρυθμούς στα καφέ μπαρ «GATTO NERO» & «ΓΛΥΚΟ ΚΑΦΕ».

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας της 5ης Δραμοινογνωσίας είναι και το Debbiestravel.gr

Το τεράστιο μπουκάλι 1.000 λίτρων στην κεντρική πλατεία της Δράμας, περιέχει τι άλλο, δραμινό οίνο!

*

-Η κεντρική εκδήλωση της Δραμοινογνωσίας θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Δράμας, με τους χαιρετισμούς των επισήμων, και διάφορες εκδηλώσεις.

-Την ίδια μέρα, μεταξύ 18.00 – 21.00, ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας διοργανώνει «Γιορτή Αγοράς», όπου το κέντρο της πόλης θα πεζοδρομηθεί και θα είναι γεμάτο μουσικά σχήματα και διάφορες δράσεις.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα