Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΒορειοανατολικό ΑιγαίοΠεριήγηση στο θαλάσσιο πάρκο Νησιώπης

Περιήγηση στο θαλάσσιο πάρκο Νησιώπης

Αξίζει να απολαύσετε μια απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης!  Εσείς που θα είστε στο νησί, στη Λέσβο!

Μια αποκλειστική απογευματινή περιήγηση στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017 και ώρα 18.00, η οποία οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να απολαύσουν μια διαφορετική εμπειρία γνωριμίας με τους άγνωστους θησαυρούς της Φύσης στο Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης.

Το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης βρίσκεται στο Σίγρι Λέσβου, εκεί όπου είναι και το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της απογευματινής περιήγησης, την Παρασκευή 11/8, στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης περιλαμβάνει:

Α. Μουσείο (18:00-18:20)

  • Ενημερωτική προβολή και παρουσίαση για το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης, τα σύγχρονα οικοσυστήματα (χερσαία και θαλάσσια), τα χερσαία και τα θαλάσσια απολιθώματα, αλλά και τις εντυπωσιακές ακτές της Νησιώπης.
  • Ενημερωτική Έκδοση με κατατοπιστικούς χάρτες και εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη.

Β. Θαλάσσια περιήγηση με το σκάφος με γυάλινο πυθμένα ΝΗΣΙΩΠΗ (18:20-20:30)

  • Αναχώρηση από το Λιμάνι Σιγρίου με το σκάφος Νησιώπη.
  • Ενημέρωση για τις ανασκαφές και τα σπάνια ευρήματα στις εντυπωσιακότερες από τις 40 απολιθωματοφόρες θέσεις  που έχουν αναδειχθεί στη Νησίδα Νησιώπη.
  • Οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από την Νησιώπη και παρατηρούν τον πορφυρό ηλιακό δίσκο να βυθίζεται στα νερά του Αιγαίου.
  • Επιστροφή στο λιμάνι Σιγρίου.

*

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 22530 54434 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση lesvospf@otenet.gr.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα