Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΑμοργός - 15ο συνέδριο τουρισμού και πολιτισμού ΥΠΕΡΙΑ2017

Αμοργός – 15ο συνέδριο τουρισμού και πολιτισμού ΥΠΕΡΙΑ2017

Έρχεται το 15ο συνέδριο τουρισμού και πολιτισμού ΥΠΕΡΙΑ2017 στην Αμοργό, στόχος του οποίου είναι η προβολή του πολιτισμού και του βιώσιμου τουρισμού, η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της Αμοργού, των Κυκλάδων και της Ελλάδας.

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Στην Αιγιάλη (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Από τις 26 ως τις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 15ο συνέδριο τουρισμού και πολιτισμού ΥΠΕΡΙΑ 2017 καθώς και το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού.

Το φετινό κεντρικό θέμα του 15ο Διεθνούς Συνεδρίου για τον Τουρισμό και Πολιτισμό Αμοργού είναι «Κινηματογράφος – Ένα εργαλείο Τουριστικής Προβολής και Οικονομικής Ανάπτυξης και ο κινηματογραφικά προκαλούμενος τουρισμός».

Ως αντικείμενο προς συζήτηση θα τεθεί, μεταξύ άλλων, το Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας της Αμοργού, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η μονή Χοζοβιώτισσα (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

Πρόγραμμα

Πέμπτη 26/10 – FILM COMMISSION Εργαλείο έλξης για διεθνείς παραγωγές

Truls Kontny, Film Commission Norway – President οf European Film Commissions Network (EUFCN), Margarita Perio, Croatian Film Commission, Beverly Cutajar, Malta Film Commission, Βένια Βέργου, Hellenic Film Commission, Παναγιώτης Παπαχατζής, Hellenic Film Οffice

Παρασκευή 27/10 – FILM TOURISM PRODUCTION & DISTRIBUTION

Spomenka Saraga, Croatian Film Producer, Alexander Kammel, President of CIFFT, Farook Singh, American Film Producer

Σαββάτο 28/10 – Κινηματογράφος: ένα διεθνές οικονομικό αναπτυξιακό εργαλείο

Κωνσταντίνος Τσέγας Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ: Οι οικονομικές ευκαιρίες και δυνατότητες στην Ελλάδα για οπτικοακουστικές παραγωγές, Γιώργος Λεονταρίτης Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων: Η επένδυση για τη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο στη Σύρο, Aντώνης Κιούκας Film director and producer: Μovies, a high return on investment.

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Στο  8ο Διεθνές Φεστιβάλ Tουριστικών Ταινιών Αμοργού θα διαγωνιστούν 60 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο για τα 5  Βραβεία του Φεστιβάλ, που θα απονείμει η Κριτική επιτροπή.

Η κριτική επιτροπή θα είναι αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Μήλα δημοσιογράφο, Ελλάδα – Alexander Kammel διευθυντή Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Κανών, Αυστρία – Farook Singh σκηνοθέτη – παραγωγό ΗΠΑ, John Driedonks Πανεπιστήμιο Επιστημών της Ουτρέχτης – Ewa Kotus.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Γάλλο σκηνοθέτη Luc Besson με την ευκαιρία των 30 ετών από τα γυρίσματα στην Αμοργό της ταινίας του «Το απέραντο Γαλάζιο». Παρουσίαση-ομιλία του παραγωγού της ταινίας Νίκου Γιαννόπουλου.

Κατά τη διάρκεια του 8ου διεθνούς φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού θα υπάρχει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με παρουσίαση του φεστιβάλ και της σημασίας του για το νησί στους μαθητές της Αμοργού και δημιουργίας μιας ταινίας από τους μαθητές.

Επίσης, Master Class με κινηματογραφική δημοσιογραφία από τον John Driedonks, Πανεπιστήμιο Επιστημών της Ουτρέχτης.

Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Αμοργού θα προβληθεί η τελευταία ταινία του Luc Besson «Valeriana». Συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Τέλος, θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα για το «περιβάλλον και δια βίου μάθηση» με την προβολή 5 ταινιών.

Παράλληλο πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν το νησί της Αμοργού, θα περπατήσουν τα αρχαία μονοπάτια της, θα συλλέξουν αρωματικά βότανα από τα βουνά, θα επισκεφθούν το αποστακτήριο αιθέριων ελαίων, θα δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα, θα παρακολουθήσουν παραδοσιακούς εορτασμούς και θα δουν το έργο διαφόρων καλλιτεχνών μέσα από εκθέσεις.

Το παράλληλο πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις που θα προβάλλουν τις  εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Αμοργού, όπως :

-Γαστρονομικός τουρισμός  με εκδηλώσεις παρουσίασης και προβολής της τοπικής κουζίνας, των τοπικών προϊόντων και των τοπικών συνταγών του νησιού

Νοστιμότατοι κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

-Περιπατητικός Τουρισμός,  ξενάγηση στο δίκτυο ιστορικών μονοπατιών της Αμοργού με την αναπάντεχη ποικιλία βοτάνων.

-Θρησκευτικός Τουρισμός, επίσκεψη και ξενάγηση στο Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, υποψήφιο  για ένταξη στα μνημεία παγκόσμιας  κληρονομιάς της UNESCO .

-Τουρισμός Wellness, ανερχόμενη τάση ταξιδευτών για τουρισμό Υγείας και ευεξίας.

*

-Το 15ο διεθνές συνέδριο τουρισμού και πολιτισμού ΥΠΕΡΙΑ2017 θα πραγματοποιηθεί 26 – 29 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο “Aegialis Hotel & Spa” στην Αιγιάλη της Αμοργού.

-Πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θολαρίων Αμοργού σε συνεργασία και την υποστήριξη των υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του ΕΟΤ, του δήμου Αμοργού κ.ά.

-Από φέτος το Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού είναι επίσημο μέλος του CIFFT (Ομοσπονδία Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Τουρισμού). Η CIFFT είναι μια Επιτροπή για Φεστιβάλ, με 16 μέλη του Κινηματογραφικού Τουρισμού από όλο τον κόσμο. Σκοπός του είναι να διατηρήσει και να ενθαρρύνει το οπτικοακουστικό έργο στη διεθνή τουριστική βιομηχανία.

-Πρόεδρος του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Αμοργού ΥΠΕΡΙΑ2017 και του 8ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού 2017 είναι ο σκηνοθέτης Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας, δημιουργός του πρόσφατα βραβευμένου βίντεο της Ελλάδας «Greece-A 365-Day Destination» που ψηφίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως το «καλύτερο βίντεο στην Ευρώπη» για το 2017.

-Ο κύριος σκοπός του Φεστιβάλ Ταινιών Αμοργού είναι να  δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα που θα ενθαρρύνει τον παγκόσμιο τουρισμό μέσω οπτικοακουστικών μέσων.

-Κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ θα γίνει ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του “ELYSIA” 1ου Διεθνούς Συνεδρίου YOGA στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην Αμοργό από 5 -11  Απριλίου του 2017 (www.elysiayogaconvention.gr).

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα