Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΑπόψε γευόμαστε κρασιά της Πελοποννήσου!

Απόψε γευόμαστε κρασιά της Πελοποννήσου!

Απόψε πραγματοποιείται η εκδήλωση «Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου» με τη συμμετοχή 23 οινοπαραγωγών!

Η καθιερωμένη εκδήλωση γευστικής δοκιμής των κρασιών της Πελοποννήσου πραγματοποιείται σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Makedonia Palace», και εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα κρασιά του αμπελώνα της Πελοποννήσου.

Αγιωργίτικο και Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μοσχάτο και Μαυροδάφνη, καθώς και λιγότερο γνωστές ποικιλίες αμπέλου που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας. Τα ψηλά της βουνά την χωρίζουν σε μικρές ζώνες με διαφορετικό οικοσύστημα, που προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα κρασιών με ενδιαφέρουσα πολυμορφία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις.

Ο αμπελώνας σε νούμερα

Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου αποτελείται από  221.900 στρέμματα αμπελώνων – το 32% του ελληνικού αμπελώνα, 8.246.000 HL κρασιού –το 31% της συνολικής ελληνικής οινικής παραγωγής, 10 ζώνες Π.Ο.Π. και 24 ζώνες Π.Γ.Ε. καθώς και 180 οινοποιεία.

*

-Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου πραγματοποιούνται, σήμερα, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.

-Η γευστική δοκιμή των Πελοποννησιακών κρασιών στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί από τις 15.00 έως τις 17.00 για τους επαγγελματίες του χώρου (με πρόσκληση) και στη συνέχεια, έως τις 21.00, για όλους τους φίλους του κρασιού, με είσοδο 3 ευρώ.

-Παράλληλα με την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στις 18.00 – 19.00, το σεμινάριο/γευστική δοκιμή «Μοσχοφίλερο. Τα διαφορετικά στυλ και η ουσία».

-Η γνωριμία με τα κρασιά του Πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση φιαλών magnum.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα