Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΤουρισμός Για Όλους: Αυξάνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος

Τουρισμός Για Όλους: Αυξάνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος

Το πρόγραμμα Τουρισμός Για Όλους που θα δώσει το δικαίωμα σε Έλληνες πολίτες να εξαργυρώσουν τα ψηφιακά vouchers των 150 ευρώ έκαστος, διπλασιάζεται συμπεριλαμβάνοντας 200.000 επιπλέον δικαιούχους.

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει τον διπλασιασμό των δικαιούχων του νέου πλήρως αναβαθμισμένου προγράμματος, «Τουρισμός για Όλους» για ακόμη 200.000 πολίτες.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύεται με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως Ιούνιο του 2023

Τα νέα ψηφιακά vouchers -200.000 τον αριθμό- θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Αφορούν Έλληνες πολίτες, που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει αυξημένη ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Ενίσχυση του city break

Μέσω του προγράμματος ενισχύεται η προσπάθεια του υπουργείου Τουρισμού για επέκταση της τουριστικής περιόδου, τόνωση του χειμερινού τουρισμού, του city break.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού, οι δικαιούχοι του προγράμματος για το 2022 αυξάνονται πλέον στις 400.000, σε μία ακόμη έμπρακτη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, των επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου. Με αυτόν τον τρόπο παράλληλα ενισχύουμε την προσπάθειά μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου, για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού, για το city break, για τουρισμό όλο το χρόνο» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη επισήμανε πως «Για πρώτη φορά, διαθέτουμε ένα τόσο ευρύ πλέγμα στήριξης για την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού δώδεκα μήνες τον χρόνο. Στηρίζουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας για διακοπές, ιδίως των πιο ευάλωτων. Και συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη δυναμική του εγχώριου τουρισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα