Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαPress Trips/ΣυνεντεύξειςΠόρτο Καρράς: Το εμβληματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα άλλαξε ιδιοκτησία

Πόρτο Καρράς: Το εμβληματικό ξενοδοχειακό συγκρότημα άλλαξε ιδιοκτησία

Ένα από τα πλέον εμβληματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ελλάδας – το Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής- αλλάζει χέρια, και καταλήγει στην εταιρία Belterra Investments του Ιβάν Σαββίδη.

Φωτογραφίες: Ντέπυ Χιωτοπούλου

Νέα δεδομένα για το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, μια περιοχή που την αγκαλιάζει το πράσινο των πεύκων και το γαλάζιο της θάλασσας.

Το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο των πεύκων στη Σιθωνία Χαλκιδικής! Στο βάθος ο Νέος Μαρμαράς

Το Πόρτο Καρράς πριν λίγες μέρες πέρασε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη, αντί του ποσού των 205 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της εξαγοράς εκ μέρους της Belterra Investments Ltd., εταιρείας συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη, των μετοχών της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε. και των συνδεδεμένων εταιρειών – «ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΓΚΟΛΦ Α.Ε.», «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.»- και περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη λειτουργία του τουριστικού συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς», από τον όμιλο «Τεχνική Ολυμπιακή» του Κωνσταντίνου Στέγγου.

Άποψη της μαρίνας και του “Μελίτων”

Από τη δεκαετία του ‘60

Το μεγάλο όραμα του Χιώτη εφοπλιστή Γιάννη Καρρά, που έφτασε στην περιοχή, καλοκαίρι του 1963, και αμέσως ερωτεύτηκε το φυσικό της τοπίο, έλαβε σάρκα και οστά, αλλάζοντας τη φυσιογνωμία της Σιθωνίας και αναδύοντας έναν αέρα κοσμικότητας, αριστοκρατίας και διασημοτήτων.    

Το συγκρότημα καταλαμβάνει έκταση 17.630 στρεμμάτων και αποτελείται από τα ξενοδοχεία «Μελίτων» και «Σιθωνία», τις Βίλες «Γαλήνη»

Άποψη από τα σαλόνια της Βίλα Γαλήνη

και «Καλύβα», τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη Βόρεια Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια,

Άποψη της μαρίνας του Πόρτο Καρράς

το οινοποιείο με το βιολογικό αμπελώνα, έκτασης 4.750 στρ.,

Οι βιολογικοί αμπελώνεες και στο βάθος ο Νέος Μαρμαράς σε απόσταση αναπνοής από το “Πόρτο Καρράς”

τις αθλητικές εγκαταστάσεις γκολφ (σ.σ. ο Γιάννης Καρράς φανατικός παίκτης γκολφ ο ίδιος, καλούσε συχνά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το Γιώργο Ράλλη για ένα παιχνίδι μαζί του),

Στο γήπεδο γκολφ του Πόρτο Καρρά με φόντο το ξενοδοχείο “Sithonia”

καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, ιππασίας, τένις, ποδηλασίας, αναρρίχησης, θαλασσίων σπορ, το μεγαλύτερο κέντρο spa-θαλασσοθεραπείας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Στο κέντρο θαλασσοθεραπείας του “Μελίτων”

και το καζίνο.

Από τον Καρρά στον… Στέγγο

Το 1999, ο Όμιλος Τεχνική Ολυμπιακή, απέκτησε το ιστορικό θέρετρο και από το 2001 προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του.

Η πινακίδα στην είσοδο για το ξενοδοχειακό συγκρότημα

«Ήταν καλοκαιρινό θέρετρο, πάντα δούλευε σεζόν, όταν ήρθαμε εμείς, είχε πεθάνει ο Γιάννης Καρράς, το 1989, και το 1992 το συγκρότημα είχε περάσει στα χέρια της ΕΤΒΑ, της Εθνικής Τράπεζας» είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη της στο debbiestravel.gr  η –μέχρι πρότινος- επικεφαλής του «Κτήματος Πόρτο Καρράς» Υλιάνα Στέγγου.

«Στη Βόρεια Ελλάδα, το Πόρτο Καρράς είναι το μοναδικό γήπεδο γκολφ» είχε πει, από την πλευρά της, επίσης σε παλαιότερη συνέντευξη της στο debbiestravel.gr η Μαριάννα Στέγγου.

Να σημειώσουμε ότι στο γήπεδο γκολφ του Πόρτο Καρράς, τα τελευταία 10 χρόνια διεξαγόταν το διεθνές τουρνουά γκολφ Porto Carras Pro AM.

Στιγμιότυπο από το 8ο διεθνές τουρνουά γκολφ Porto Carras Pro AM

Και από την Τεχνική Ολυμπιακή στην Belterra

Τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών η «Τεχνική Ολυμπιακή»  ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ενημέρωσε σχετικά με την εξαγορά του «Πόρτο Καρράς», ενώ ανακοίνωση επιβεβαίωσης εκδόθηκε και από την Belterra Investments. Πρόκειται για μία ακόμη επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, μια τεράστια επένδυση στον τουρισμό, και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο εν μέσω της πανδημίας!

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία για περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Ελλάδας, και δη, της Βορείου Ελλάδος και της Χαλκιδικής!!!

Οι πισίνες του “Μελίτων” και στο βάθος το “Σιθωνία”
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα