Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΝέα δρομολόγια για Ελλάδα και Ευρώπη από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Νέα δρομολόγια για Ελλάδα και Ευρώπη από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Νέες αεροπορικές συνδέσεις με τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς αλλά και με μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις ξεκινούν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Η επανεκκίνηση του τουρισμού με την επανέναρξη δρομολογίων, ήδη, από την Aegean, στις 15 Ιουνίου, όπως έχει ανακοινωθεί, ακολουθείται και από άλλες αεροπορικές εταιρίες, κάποιες από τις οποίες κάνουν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από απουσία ετών.

Συγκεκριμένα, νέες αεροπορικές συνδέσεις με τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς ανακοίνωσαν οι αεροπορικές εταιρίες Volotea και Wizz Air.

Πιο αναλυτικά, η Volotea ανακοίνωσε τα εξής νέα δρομολόγια:

Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο (2 φορές την εβδομάδα)

Θεσσαλονίκη – Μύκονο (2 φορές την εβδομάδα)

Θεσσαλονίκη – Σαντορίνη (2 φορές την εβδομάδα)

Μύκονο – Ηράκλειο (2 φορές την εβδομάδα)

Κέρκυρα – Αθήνα (4 φορές την εβδομάδα έως τα τέλη Ιουλίου και 7 φορές την εβδομάδα για την υπόλοιπή καλοκαιρινή περίοδο).

Να σημειωθεί ότι η Volotea συνεχίζει, και φέτος, τα ήδη καθιερωμένα δρομολόγια: Σαντορίνη – Αθήνα (31 πτήσεις την εβδομάδα), Μύκονο – Αθήνα (28 φορές την εβδομάδα) και Ρόδο – Αθήνα (7 φορές την εβδομάδα).

Τα δρομολόγια της Wizz Air

Σ’ ότι αφορά τα νέα δρομολόγια της Wizz Air είναι τα εξής:

Θεσσαλονίκη – Λάρνακα (5 φορές την εβδομάδα), Θεσσαλονίκη – Μιλάνο (4 φορές την εβδομάδα).

Κέρκυρα – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα ), Κέρκυρα – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα ), Κέρκυρα – Μιλάνο (4 φορές την εβδομάδα).

Ρόδος – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα ), Ρόδος – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα), Ρόδος – Μιλάνο (3 φορές την εβδομάδα), Ρόδος – Τίρανα (2 φορές την εβδομάδα).

Ζάκυνθος – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα ), Ζάκυνθος – Βιέννη (2 φορές την εβδομάδα ), Ζάκυνθος – Μιλάνο (3 φορές την εβδομάδα).

Σαντορίνη – Μιλάνο (4 φορές την εβδομάδα)

Επίσης, συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία στην χώρα μας με τα δρομολόγια:

Θεσσαλονίκη – Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα), Θεσσαλονίκη – Κίεβο (3 φορές την εβδομάδα), Θεσσαλονίκη – Κουτάϊσι (2 φορές την εβδομάδα), Θεσσαλονίκη – Λούτον (2 φορές την εβδομάδα), Θεσσαλονίκη – Βιέννη (4 φορές την εβδομάδα). Κέρκυρα – Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα), Κέρκυρα – Βαρσοβία (1 φορά την εβδομάδα).

Ρόδο – Βουδαπέστη (2 φορές την εβδομάδα). Ζάκυνθο – Βουδαπέστη (1 φορά την εβδομάδα).

Επανέναρξη πτήσεων και για Λάρνακα

Άλλη μια αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη των πτήσεων της από Ελλάδα προς Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η Blue Air, η μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ρουμανίας, εφαρμόζοντας αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφαλείας στα αεροσκάφη της, επαναφέρει τις τακτικές της πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου

Έτσι, από 21 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Λάρνακα- Θεσσαλονίκη, με δυο πτήσεις εβδομαδιαίως, έως τις 30 Ιουνίου, οι οποίες θα διπλασιαστούν, σε τέσσερις πτήσεις εβδομαδιαίως, για το χρονικό διάστημα από 2 Ιουλίου έως 23 Οκτωβρίου.

Επίσης, από τις 21 Ιουνίου, ξεκινούν και οι πτήσεις Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα, με έξι δρομολόγια εβδομαδιαίως, τα οποία θα διαρκέσουν έως τις 23 Οκτωβρίου.

Επαναφορά και της Ellinair

Τη σταδιακή επαναφορά του προγράμματός της επαναφέρει και η αεροπορική εταιρία Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη.

Συγκεκριμένα, η αρχή των καλοκαιρινών πτήσεων της Ellinair θα πραγματοποιηθεί με δρομολόγια εσωτερικού, στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη.

Οι πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν στις 22 Ιουνίου, αρχικά με ένα δρομολόγιο, τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Παρασκευή, Κυριακή) ενώ τον Ιούλιο θα υπάρξει αύξηση των συχνοτήτων σε τέσσερις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή).

Αντίστοιχα, οι πτήσεις Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο θα ξεκινήσουν στις 28 Ιουνίου, και θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Κυριακή.

*

-Διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου. Διεθνείς πτήσεις από και προς τα υπόλοιπα αεροδρόμια αναμένεται να ξεκινήσουν από 1η Ιουλίου.

Να σημειώσουμε ότι η Wizz Air είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με έδρα την Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, η δε τεχνολογική της υποστήριξη πραγματοποιείται από τον Όμιλο της LufthansaTechnik.

– Σ’ ότι αφορά το αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπως πρόσφατα ανέφερε ο  Γιώργος Βήλος Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, Fraport Greece, στο πλαίσιο των Destination Update Webinars #2 που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το 2019 η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο «Μακεδονία» ήταν 8,6%, ενώ το πρώτο δίμηνο του 2020 η κίνηση αυξήθηκε κατά  14,5%, που μεταφράζεται σε 60.000 επιβάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα