Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΙταλικός «αέρας» στον ελληνικό σιδηρόδρομο!

Ιταλικός «αέρας» στον ελληνικό σιδηρόδρομο!

Αλλαγή σελίδας για τον ελληνικό σιδηρόδρομο’ η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group είναι γεγονός!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Την επόμενη εβδομάδα, η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2017 στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., παίρνει «σάρκα και οστά».

Η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ, που υπεγράφη στις 18/1/2017, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Αντώνη Λεούση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group, Renato Mazzoncini, είναι γεγονός.

Ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης (αριστερά) και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης (φωτ.Ντ.Χ.)

Το ανακοίνωσαν, ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Παναγιώτης Θεοχάρης, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσαν σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε γνωστό εστιατόριο της πόλης .

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θεοχάρης, η Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., «ο προτιμητέος επενδυτής θεωρείται από τις σημαντικότερες σιδηροδρομικές εταιρίες, δυναμικά εξελισσόμενες» προσθέτοντας ότι είναι νούμερο ένα σε επενδύσεις.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, πρόκειται για μια μίξη εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών, «τα στατιστικά μας είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης» προσθέτοντας ότι το επίπεδο ασφάλειας του ελληνικού σιδηρόδρομου είναι πολύ υψηλό.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τσαλίδης, ανέφερε, ότι αρχικά, δεν θα αλλάξουν και πολλά πράγματα, «αν δεν αλλάξουν και οι υποδομές» που θεωρείται βασικό πρόβλημα.

Σημαντικό βεβαίως είναι, ότι με την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A., «είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα υπάρξουν προσλήψεις» όπως χαρακτηριστικά είπε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα