Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΧρυσό Βραβείο για την Mazi Travel & Events

Χρυσό Βραβείο για την Mazi Travel & Events

Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Technology Εnhanced Εxperience για το θεματικό τουριστικό πρόγραμμα “Dive in the past” απέσπασε ο ταξιδιωτικός οργανισμός Mazi Travel & Events στα Tοurism Awards 2022.

Με μια λαμπερή τελετή και με προσέλευση που ξεπέρασε τα 500 άτομα, γιορτάστηκαν τη Δευτέρα 9 Μαΐου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τα Tourism Awards, τα σημαντικότερα βραβεία της ελληνικής τουριστικής αγοράς τα οποία αναδεικνύουν την ποιότητα και την καινοτομία στους επιμέρους τομείς: Travel, Hospitality και Leisure.

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Mazi Travel & Events κατέθεσε υποψηφιότητα στην Technology Εnhanced Εxperience,  όπου και της απονεμήθηκε το Χρυσό Βραβείο για το θεματικό τουριστικό πρόγραμμα της εταιρείας Dive in the Past.

Από αριστερά: Θόδωρος Μακρής (Διευθύνων Σύμβουλος της Mazi Travel & Events), Γιάννης Καλογιαννίδης (Συντονιστής του Έργου Dive in the Past– Mazi Travel & Events)

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδεικνύει την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά της Μεσογείου και εκτυλίσσεται στην περιοχή της Αλοννήσου – Ναυάγιο Περιστέρα της Κλασσικής Περιόδου,  στην  Βaiae στον Κόλπο της Νάπολης με την βυθισμένη πόλη της Ρωμαϊκής Περιόδου, στο Gnalic της Κροατίας με το ομώνυμο Μεσαιωνικό Ναυάγιο και στην Budva του Μαυροβουνίου με το Ναυάγιο Oreste του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η καινοτομία του προγράμματος 

Η καινοτομία του ‘Dive in the Past’ έγκειται στην ενσωμάτωση στο τουριστικό πρόγραμμα, εφαρμογών της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας. Η εμπειρία του επισκέπτη  ενισχύεται μέσω ψηφιακών εφαρμογών εικονικής και ενισχυμένης πραγματικότητας (AR & VR apps) μετατρέποντας στατικές φωτογραφίες σε προβολές βίντεο από τις υποβρύχιες τοποθεσίες και παρουσίαση VR των 3D μοντέλων των υποθαλάσσιων τοποθεσιών.

Στις ψηφιακές εφαρμογές περιλαμβάνεται και ένα παιχνίδι εκπαίδευσης και επικοινωνίας (serious game) το οποίο ξεπέρασε τις 5.000 λήψεις. Οι παραπάνω εφαρμογές είναι διαθέσιμες στο Google play και στο Apple store.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα