Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΞεκινούν τα «Καραβάκια» στο Θερμαϊκό κόλπο!

Ξεκινούν τα «Καραβάκια» στο Θερμαϊκό κόλπο!

Έναρξη και για φέτος για τα γραφικά «Καραβάκια» που αρμενίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες το Θερμαϊκό Κόλπο της Θεσσαλονίκης!

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Νωρίτερα από κάθε προηγούμενη χρονιά, ξεκινούν τα δρομολόγιά τους τα αγαπημένα πλέον «Καραβάκια» της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα δρομολόγια, ξεκινούν το Σάββατο 5 Μαΐου, με τον «Κωνσταντή» να εκτελεί 10 δρομολόγια, από τη Θεσσαλονίκη προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, και αντίστροφα.

Το Σάββατο 5 Μαΐου ξεκινούν τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Περαία _ Νέοι Επιβάτες,και αντίστροφα, με τον “Κωνσταντή” (φωτ. Ντ.Χ.)

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη των δρομολογίων με τα «Καραβάκια», από το Σάββατο 5 Μαΐου, με καθημερινά δρομολόγια από/προς Θεσσαλονίκη για Περαία και Νέους Επιβάτες» τονίζει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» Νίκος Τσαμασλής.

Τα δρομολόγια

Η έναρξη των δρομολογίων ξεκινάει το Σάββατο 5 Μαΐου, και οι ώρες αναχώρησης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 09.45, 12.00, 14.15, 17.15, 19.30.

Αντίστοιχα, από Νέους Επιβάτες και Περαία τα δρομολόγια θα εκτελούνται στις 10.45, 13.15, 15.30, 18.30 και 20.30.

Η αφετηρία στη Θεσσαλονίκη είναι το λιμάνι, στην Προβλήτα Α’, με στάση για επιβίβαση/αποβίβαση στο Λευκό Πύργο.

Τον Ιούνιο ο «Άγιος Γεώργιος»

Το δεύτερο παραδοσιακό καραβάκι, ο «Άγιος Γεώργιος», θα ξεκινήσει τα δρομολόγια εντός του Ιουνίου, αυξάνοντας έτσι την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης – Περαίας – Νέων Επιβατών.

Ωστόσο, τα «Καραβάκια» της Θεσσαλονίκης, δεν εφησυχάζουν, και θέλοντας να παραμείνουν πιστά και συνεπή στους πελάτες τους, φέτος, το καλοκαίρι, προσθέτουν και νέο προορισμό αλλά και νέο καραβάκι.

Έτσι λοιπόν, φέτος, τα «Karavakia Thessaloniki Waterbus», θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις κοντινές και βραβευμένες, με τη «Γαλάζια Σημαία» παραλίες, της Περαίας και των Νέων Επιβατών, προσθέτοντας στα δρομολόγια τους, και την Αγία Τριάδα.

«Φέτος, για πρώτη φορά, στα καθημερινά μας δρομολόγια, μεταξύ Θεσσαλονίκης – Περαίας – Νέων Επιβατών, και αντίστροφα, προσθέτουμε, και την Αγία Τριάδα» επισημαίνει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» Νίκος Τσαμασλής.

«Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των παραθεριστών της Αγίας Τριάδας, και εμείς, από την πλευρά μας, είμαστε, φέτος, έτοιμοι να το υλοποιήσουμε» αναφέρει ο κύριος Νίκος Τσαμασλής.

ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το μπαρ στο εσωτερικό του “Κωνσταντή” (φωτ. Ντ.Χ.)

Η «Ολυμπία»

Παράλληλα, στα φετινά δρομολόγια της «Karavakia Thessaloniki Waterbus», έρχεται να προστεθεί και ένα τρίτο σκάφος.

Πρόκειται για το υπερσύγχρονο ταχύπλοο με την ονομασία «Ολυμπία», το οποίο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 170 επιβατών, προσεγγίζοντας και τη Σκάλα της Αγίας Τριάδας.

Με το σκάφος “Ολυμπία” θα γίνονται τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Αγία Τριάδα, και αντίστροφα

*

– Τα «Καραβάκια» διαθέτουν τουαλέτες ενώ επιτρέπονται τα κατοικίδια ζώα (με λουρί) καθώς και τα ποδήλατα.

-Το εισιτήριο κοστίζει 3,50 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και το μειωμένο 2,50 ευρώ/διαδρομή.

-Ο χρόνος της διαδρομής υπολογίζεται σε 50 λεπτά της ώρας (www.karavakia.com και στο Facebook «Karavakia»).

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα