Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Επανέρχεται η σύνδεση με Σποράδες

Θεσσαλονίκη: Επανέρχεται η σύνδεση με Σποράδες

Πιο κοντά έρχεται η Θεσσαλονίκη με τα νησιά των Σποράδων – τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο-, με την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής, αρχής γενομένης την 1η Ιουνίου.

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Η δρομολόγηση της νέας επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

«Ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα, για τη δρομολόγηση της νέας επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες. Μια γραμμή που θα βοηθήσει σημαντικά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και τις δυο περιοχές, δίνοντας άμεση πρόσβαση στους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας στις Σποράδες, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με γρήγορο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στο πλαίσιο συσκέψεων που πραγματοποίησε με φορείς της Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης (αριστερά) και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας (φωτ. Ντ. Χ.)

Τρεις φορές την εβδομάδα

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή όπως επισημάνθηκε θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Θα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα με γρήγορο πλοίο επιβατικό οχηματαγωγό.

«Επιτέλους προχωράει ένα πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αφορά στη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, κάτι που θα γίνει πράξη φέτος για τρεις φορές την εβδομάδα» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προσθέτοντας πως «το επόμενο διάστημα θα συνεργαστούμε στενά για να αναβαθμίσουμε και τις λιμενικές υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ευρύτερα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε πως «η επιτυχία, η ανάπτυξη, η εξέλιξη της πόλης είναι πάντα στη θάλασσα, είναι  στο λιμάνι» εκφράζοντας την ικανοποίησή του σχετικά με την ανακοίνωση για ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά που υπήρξε ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες ήταν το 2018.

Το πρώτο βήμα έγινε…

Θετικά άκουσαν την είδηση εμπλεκόμενοι του τουρισμού στις Σποράδες, οι οποίοι ωστόσο αυτό που ζητούν είναι να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατόν τόσο η ακτοπλοϊκή εταιρία που θα εκτελεί τη γραμμή όσο και τα δρομολόγια ώστε να μπορέσει να γίνει σωστός προγραμματισμός.

«Το πρώτο βήμα έγινε με την ανακοίνωση της επιδοτούμενης γραμμής και της έγκρισής της’ ωστόσο και στο παρελθόν είχε εγκριθεί η γραμμή, όμως το ποσό της επιδότησης δεν επαρκούσε για να σταθεί η γραμμή βιώσιμη» αναφέρει στο debbiestravel.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου επισημαίνοντας ότι παρ’ όλα αυτά η γραμμή θα είναι τεράστια βοήθεια για όλες τις Σποράδες.

«Σίγουρα θα μας βοηθήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή με Θεσσαλονίκη, ωστόσο περιμένουμε να ανακοινωθούν επίσημα οι ώρες και μέρες των δρομολογίων για να μπορεί ο κόσμος να προγραμματίσει» ανέφερε στο debbiestravel.gr η πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Αλοννήσου Αγγελική Μαλαματένιου.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα