Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη –Κρουαζιέρα: Σαλπάρουμε για τα ελληνικά νησιά!

Θεσσαλονίκη –Κρουαζιέρα: Σαλπάρουμε για τα ελληνικά νησιά!

Τη δυνατότητα για επταήμερη κρουαζιέρα σε δημοφιλή ελληνικά νησιά καθώς και στην Κύπρο θα έχουν φέτος να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, καθώς και τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες. Τι λέτε, σαλπάρουμε με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia;

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com) 

Πλησιάζει σιγά σιγά η ώρα ώστε να προγραμματιστούν οι φετινές μας διακοπές και μας δίνεται η ευκαιρία να επιβιβαστούμε σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο ελληνικής εταιρίας κρουαζιέρας και να απολαύσουμε, τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής, επταήμερη κρουαζιέρα σε δημοφιλέστατα ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος αλλά και ο γραφικότατος Άγιος Νικόλαος Κρήτης συμπεριλαμβάνοντας επίσης και την όμορφη Λεμεσό της Κύπρου αλλά και την Αττική.

Κρουαζιέρα θα σε πάω…

Σχετικά με την έλευση κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη, με τη δυνατότητα επιβίβασης/αποβίβασης από το λιμάνι της, το νέο προϊόν φέτος έρχεται να δώσει η ελληνική εταιρία κρουαζιέρας Celestyal Cruises.

«Ο κλάδος μας πλήττεται πάρα πολύ, ψάχνουμε να βρούμε συνεχώς προϊόντα ώστε να προσελκύσουμε τον πελάτη σε εμάς» ανέφερε ο Χρήστος Παπαδόπουλος ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού οργανισμού Athos Hellas με έδρα τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο χθεσινής διαδικτυακής ενημέρωσης που έγινε σε τουριστικούς πράκτορες – συνεργάτες τους ανά την Ελλάδα, σχετικά με το νέο προϊόν που δεν είναι άλλο από την κρουαζιέρα με επιβίβαση/αποβίβαση από/στη Θεσσαλονίκη.

Από την διαδικτυακή παρουσίαση του Athos Hellas και της Celestyal Cruises

Όπως ο ίδιος εξήγησε η κρουαζιέρα που ξεκινάει φέτος από 29 Ιουνίου, είναι φιλική προς τους τουριστικούς πράκτορες (σ.σ. τους προσφέρει ικανοποιητική προμήθεια) ενώ είναι εξίσου ένα καλό προϊόν προς πώληση αφενός διότι ξεκινάει από Θεσσαλονίκη με επιβίβαση/αποβίβαση, έχει καλά ωράρια κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας και δίνει την ευκαιρία στον επιβάτη να απολαύσει δημοφιλή νησιά και προορισμούς με ασφάλεια, ξεκούραστα και σε λογική τιμή.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Καραχάλιος διευθυντής πωλήσεων της Celestyal Cruises ανέφερε ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή ώστε η εταιρία να συμπεριλάβει τη Θεσσαλονίκη στο πρόγραμμά της, και μάλιστα στην υψηλή σεζόν – Ιούλιο και Αύγουστο-, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να παραμείνει ο προορισμός στον πλου της εταιρίας.

Το Celestyal Olympia

Η επταήμερη κρουαζιέρα θα πραγματοποιείται με το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας που θα πλέει φέτος, το Celestyal Olympia.

Είναι δυναμικότητας 1664 επιβατών με 800 καμπίνες πλήρως εξοπλισμένες, δυο εξωτερικές πισίνες, γυμναστήριο, σάουνα, σπα, δυο εστιατόρια και επτά μπαρ. Υπάρχουν χώροι όπου παρουσιάζονται τα ψυχαγωγικά προγράμματα και φέτος, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της τήρησης αποστάσεων, θα πραγματοποιούνται σε διαφορετικούς χρόνους ώστε να τα παρακολουθούν όλοι όσοι ενδιαφέρονται.  

Πρωτόκολλα υγιεινής

Η επανεκκίνηση των δρομολογίων της Celestyal Cruises, πραγματοποιείται στη βάση όλων των πρωτοκόλλων που έχουν θεσπιστεί και η εταιρία έχει δεσμευτεί στην υιοθέτηση των απαραίτητων και θεμελιωδών στοιχείων των ενισχυμένων πρωτοκόλλων υγιεινής, στο πλαίσιο της σταδιακής επανέναρξης της κρουαζιέρας.

Τα πρωτόκολλα αυτά, τα οποία εφαρμόζονται στη συνολική εμπειρία της κρουαζιέρας, έχουν επικαιροποιηθεί από κορυφαίους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες ιατρούς, και τις αρμόδιες ευρωπαϊκές και ελληνικές υγειονομικές Αρχές.

Για την άμεση ενημέρωση όλων των επιβατών της, έχουν αναρτηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην επίσημη ιστοσελίδα της Celestyal Cruises τα οποία συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού του πλοίου, όπως για παράδειγμα μονάδες εντατικής φροντίδας, αναπνευστήρες και δυνατότητα εκτέλεσης μοριακών τεστ PCR εν πλω.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των ταξιδιωτικών πρακτόρων σχετικά με τα πρωτόκολλα υγιεινής και τα θέματα ασφάλειας πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, ο κ. Καραχάλιος επισήμανε ότι η εταιρία παραμένει σχολαστική σε θέματα καθαριότητας και απολυμάνσεων, ακόμη και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το αρνητικό τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρηση, η ανέπαφη θερμομέτρηση η οποία θα ισχύει και εντός του κρουαζιερόπλοιου, η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν την επιβίβαση στο πλοίο, η τήρηση των αποστάσεων (σ.σ. για παράδειγμα θα επιτρέπονται δυο άτομα στο τραπέζι αντί τεσσάρων εκτός εάν θα πρόκειται για οικογένεια, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τις καμπίνες), η ενίσχυση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, η δυνατότητα για rapid τεστ και PCR τεστ εν πλω, η χρήση μάσκας, το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας, οι καμπίνες απομόνωσης σε τυχόν θετικό κρούσμα συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα υψηλά μέτρα προστασίας που θα τηρεί η εταιρία κρουαζιέρας.

Οκτώ αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

«Μυθικό Αρχιπέλαγος» ονομάζεται η οκταήμερη κρουαζιέρα με το μεγαλύτερο πλοίο της Celestyal Cruises για τη φετινή σεζόν – το Celestyal Olympia- η οποία ξεκινάει στις 28 Ιουνίου από το Λαύριο της Αττικής και θα πραγματοποιήσει συνολικά εννέα αναχωρήσεις, έως τις 30 Αυγούστου.

Σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, η αναχώρηση θα γίνεται κάθε Τρίτη, αρχής γενομένης την 29η Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα. Ο πρώτος προορισμός είναι η κοσμοπολίτικη Μύκονος με άφιξη στις 10 το πρωί και αναχώρηση στις 2 τα ξημερώματα. Συνεχίζει για Σαντορίνη με άφιξη στις 9 το πρωί και αναχώρηση στις 22.00. Επόμενος προορισμός η Ρόδος στις 8 το πρωί και αναχώρηση στις 14.00.

Η κρουαζιέρα «Μυθικό Αρχιπέλαγος» πιάνει στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο, στις 08.00 το πρωί με αναχώρηση στις 14.00. Επόμενος προορισμός ο γραφικός Άγιος Νικόλαος Κρήτης όπου το πλοίο θα βρίσκεται εκεί στις 14.00 και θα αναχωρεί στις 19.30, ταξιδεύοντας πίσω για Λαύριο με ώρα άφιξης στις 07.30 και αναχώρηση στις 6 το απόγευμα για Θεσσαλονίκη.

“Μυθικό Αρχιπέλαγος” ονομάζεται η 8ήμερη κρουαζιέρα με επιβίβαση/αποβίβαση από Θεσσαλονίκη

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικτυακής παρουσίασης, ο σχεδιασμός της κρουαζιέρας έχει γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε να υπάρχει πολύς χρόνος παραμονής στα δημοφιλή νησιά – τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Η τιμή του πακέτου ξεκινάει από τα 699 ευρώ/ άτομο σε δίκλινη καμπίνα, και το πακέτο είναι all inclusive, συμπεριλαμβάνοντας στην τιμή απεριόριστη κατανάλωση κλασικών ποτών, όλα τα γεύματα εν πλω, πλούσιο, ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας, δύο εκδρομές (στη Ρόδο, τη Λεμεσό καθώς και τη μεταφορά στην Χώρα της Μυκόνου), λιμενικά τέλη, χρεώσεις υπηρεσιών και τα φιλοδωρήματα.

Τα παιδιά μέχρι 12 ετών θα χρεώνονται μόνο λιμενικά τέλη και φόρους, ενώ θα υπάρχουν ειδικές τιμές για τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες στην ίδια καμπίνα. 

«Η κρουαζιέρα μας δίνει ένα πλεονέκτημα να την πουλήσουμε και ουσιαστικά είναι σαν να λέμε ότι ο πελάτης με 100 ευρώ τη νύχτα έχει ένα πακέτο all inclusive και βλέπει όλα αυτά τα νησιά που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα» ανέφερε ο Βελισσάριος Χωρινός ιδιοκτήτης του Athos Hellas κατά την χθεσινή παρουσίαση στους συνεργάτες τους.

*

-Στα πλαίσια προώθησης της εκδήλωσης η Celestyal Cruises προσέφερε σε όσους συμμετείχαν μία (1) καμπίνα δωρεάν στη 8ήμερη κρουαζιέρα «Μυθικό Αρχιπέλαγος». Κατόπιν κλήρωσης, τυχερή αναδείχθηκε η Αμαλία Φουρκιώτη από το ταξιδιωτικό γραφείο «Fourkiotis Tours» στην Καστοριά. Ο τυχερός αριθμός ήταν το 18.

-Το ταξιδιωτικό γραφείο Athos Hellas προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες της χθεσινής εκδήλωσης 5% επιπλέον προμήθεια στην 1η κράτηση έως 12/5 για οποιαδήποτε από τις κρουαζιέρες της Celestyal Cruises με αναχώρηση από 29/5 μέχρι 24 Αυγούστου 2021.   

-Σημειώνεται επίσης πως για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη το Athos Hellas προσφέρει μετακινήσεις προς/από το λιμάνι από τις πόλεις Λάρισα, Βόλο, Κατερίνη, Καβάλα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες.

-Σχετικά με την Celestyal Cruises, η μοναδική ελληνική εταιρία κρουαζιέρας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), η επανέναρξη των κρουαζιέρων της θα γίνει στις 29 Μαΐου.

Όπως εξήγησε ο Βασίλης Καραχάλιος διευθυντής πωλήσεων της εταιρίας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνάντησης που είχε με τους τουριστικούς πράκτορες – συνεργάτες του Athos Hellas, μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές η Celestyal Cruises παρέχει την ίδια γκάμα προγραμμάτων της, από τέλος Μαΐου έως Αύγουστο τόσο με σύντομες κρουαζιέρες 3 και 4 διανυχτερεύσεων όσο και με 7ήμερες όπως το «Μυθικό Αρχιπέλαγος».

Τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα πραγματοποιούνται οι 3ήμερες και 4ήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες του Αιγαίου» με αναχώρηση από τον Πειραιά.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι το 2022, στα προγράμματα της Celestyal Cruises, εκτός από τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου, θα συμπεριληφθεί και αυτό της Καβάλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα