Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΣαλπάρουμε στον Θερμαϊκό!

Σαλπάρουμε στον Θερμαϊκό!

Όταν το θαλασσινό αγέρι χαϊδεύει το πρόσωπο και ο νους ταξιδεύει, τότε, ταξιδεύουμε και εμείς με τα καραβάκια στο Θερμαϊκό κόλπο!

ΝΤ. Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

AGIOS GEORGIOS

Στις αρχές του Ιουνίου ξεκίνησε το ένα από τα δυο καραβάκια να εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Θεσσαλονίκης – Περαίας – Μπαξέ και αντίστροφα. Ο «Άγιος Γεώργιος».

Από σήμερα, ξεκινάει τα δρομολόγια και ο «Κωνσταντής», ο πλήρως ανακαινισμένος «Κωνσταντής, με το εσωτερικό του σαλόνι, αλλά και την ειδική αίθουσα για τους μικρούς φίλους που ανεβαίνουν στο γραφικό καραβάκι.

Έτσι λοιπόν, από σήμερα, Σάββατο 10 Ιουνίου, στο Θερμαϊκό κόλπο της Θεσσαλονίκης, αρμενίζουν δυο καραβάκια της κοινοπραξίας «Karavakia Thessaloniki Waterbus».

Καθημερινά θα εκτελούν 20 συνολικά δρομολόγια από/προς τη Θεσσαλονίκη στις κοντινές, και βραβευμένες, με τη «Γαλάζια Σημαία» παραλίες, της Περαίας και των Νέων Επιβατών.

Τα «KaravakiaThessalonikiWaterbus» έχουν αφετηρία τους το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και κάνουν στάση στο Λευκό Πύργο, και στη συνέχεια στην Περαία και στους Νέους Επιβάτες.

Ώρες δρομολογίων

Μια απόσταση 9 ναυτικών μιλίων, τα καραβάκια πραγματοποιούν το δρομολόγιο σε περίπου μια ώρα.

Οι ώρες αναχώρησης από Θεσσαλονίκη είναι καθημερινά στις 10 το πρωί, στις 11 π.μ., 12.30 μ.μ. 14.00, 15.30, 17.00, 18.00, 19.30, 20.30, 21.30.

Αντίστοιχα, από τους Νέους Επιβάτες και την Περαία, οι ώρες αναχώρησης είναι στις 9.30 το πρωί, στις 11 π.μ., 12.30, 13.30, 15.00, 17.00, 18.00, 19.30, 20.30, 21.30.

Το εισιτήριο κοστίζει 3,5 ευρώ το άτομο, ανά διαδρομή, και 2,5 ευρώ το μειωμένο.

*

-Τα καραβάκια της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» πραγματοποιούν δρομολόγια στο Θερμαϊκό κόλπο της Θεσσαλονίκης, από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο (www.karavakia.com).

-Σ’ ότι αφορά τα χαρακτηριστικά τους, ο πλήρως ανακαινισμένος «Κωνσταντής» έχει μήκος 24 μέτρα και η χωρητικότητά του είναι 180 επιβάτες. Ο «Άγιος Γεώργιος» έχει μήκος 18 μέτρα και χωρητικότητα έως 100 άτομα. Ο μεν «Κωνσταντής» διαθέτει μπαρ που σερβίρει ροφήματα, καφέ, αναψυκτικά, σνακ κ.ά., ο δε «Άγιος Γεώργιος» διαθέτει αυτόματα μηχανήματα πώλησης ροφημάτων.

Υπάρχει δε η δυνατότητα μεταφοράς ποδηλάτων και κατοικίδιων ζώων τα οποία θα συνοδεύονται με λουρί.

-Η Περαία και οι Νέοι Επιβάτες (Μπαξέ) είναι παραθαλάσσιοι οικισμοί, πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, που προσφέρονται για κολύμπι στη θάλασσα, και στις βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες τους, διαθέτουν άρτια υποδομή με ταβέρνες πάνω στο κύμα και όχι μόνο, καφετέριες και ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα κ.ά.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα