Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΑεροδρόμιο «Μακεδονία»: Επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς!

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς!

Νωρίτερα από την προγραμματισμένη χρονική περίοδο παραδίδονται τα έργα στο σημείο διασταύρωσης των διαδρόμων προσγείωσης/απογείωσης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ο κεντρικός διάδρομος του αεροδρομίου “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του debbiestravel.gr, θα παραδοθεί προς χρήση την Τετάρτη 7 Μαρτίου

Επανέρχεται στους ‘φυσιολογικούς’ του ρυθμούς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, με τις πτήσεις των αεροσκαφών να εκτελούνται κανονικά, ανακουφίζοντας όλους τους εμπλεκόμενους του τουρισμού, της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Έτσι λοιπόν, από το πρωί της Τετάρτης 7 Μαρτίου, όπως ήδη έχουμε γράψει στο debbiestravel.gr,  ο κεντρικός διάδρομος στο αεροδρόμιο παραδίδεται προς  χρήση, επαναφέροντας την ηρεμία στους εμπλεκόμενους, από τους πιλότους και τις αεροπορικές εταιρίες μέχρι τους επιβάτες, τους ανθρώπους που δουλεύουν στο αεροδρόμιο, τους φορείς της Θεσσαλονίκης, και γενικότερα τους ανθρώπους του τουρισμού.

Τα έργα στο σημείο διασταύρωσης των διαδρόμων προσγείωσης/απογείωσης 16/34 και 10/28 στο «Μακεδονία» ξεκίνησαν στα τέλη Οκτωβρίου , δημιουργώντας σημαντικότατα προβλήματα στον τουριστικό κόσμο.

Κατά το χρονικό διάστημα που εκτελούνταν τα έργα, τρεις αεροπορικές εταιρίες, είχαν γυρίσει την πλάτη στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», επιλέγοντας το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας.

Καθημερινά ακυρωνόντουσαν πτήσεις, και στις αναχωρήσεις και στις αφίξεις, η ταλαιπωρία των επιβατών ήταν τεράστια, διότι, ο βοηθητικός διάδρομος – τουλάχιστον σ’ ότι αφορά τις άσχημες καιρικές συνθήκες όπως το συχνό φαινόμενο της ομίχλης που παρατηρείται κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη- ήταν ανεπαρκής (σ.σ. δεν υπάρχει βοηθητικό σύστημα ILS).

Ωστόσο, τα έργα που πραγματοποιούνται στη διασταύρωση των διαδρόμων προσγείωσης/απογείωσης 16/34 και 10/28, ολοκληρώνονται νωρίτερα από το σχετικό χρονοδιάγραμμα (σ.σ. η πρόβλεψη ολοκλήρωσης ήταν για τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου) και έτσι ο κεντρικός διάδρομος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του debbiestravel.gr, θα παραδοθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα