Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΑεροδρόμιο Μακεδονία: Η ομίχλη συνεχίζει να ακυρώνει πτήσεις!

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Η ομίχλη συνεχίζει να ακυρώνει πτήσεις!

Τέταρτη μέρα σήμερα, και η έντονη ομίχλη που καλύπτει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνεχίζει να ακυρώνει πτήσεις, κυρίως στο κομμάτι των αφίξεων.

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Το αλαλούμ με τις καθυστερήσεις και κυρίως τις ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνεχίζεται, λόγω των έντονων φαινομένων ομίχλης που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Για δεύτερη μέρα (σ.σ. και χθες) ακυρώθηκε η πρωινή πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη.

Πρωινή πτήση από Αθήνα κατάφερε να προσγειωθεί ενώ η επόμενη ακυρώθηκε. Επίσης, μέχρι στιγμής, δυο πτήσεις της Ryanair ακυρώθηκαν, προς Μέμινγκεν (Δυτικό Μόναχο) και Βερολίνο ενώ η πτήση για Ρώμη εκτελείται από το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Επίσης, πρωινή πτήση για Λάρνακα φέρει ως αναμενόμενη ώρα αναχώρησης στις  18.35.

Πτήση για Χανιά με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης στις 12.40 φέρει ως αναμενόμενη ώρα στις 14.40 ενώ νέες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό θα δοθούν στις 13.10. Η προγραμματισμένη άφιξη από Ηράκλειο στις 11.20 π.μ. δεν πραγματοποιήθηκε ενώ νέες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στις 13.30.

Έλλειψη ILS

Να σημειωθεί, ότι τα προβλήματα με τις πτήσεις, δημιουργούνται λόγω της έλλειψης του βοηθητικού συστήματος ILS, στον βοηθητικό διάδρομο που χρησιμοποιείται αυτό το διάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις αφίξεις των αεροσκαφών.

Σ’ ότι αφορά τα έργα που πραγματοποιούνται στη διασταύρωση των διαδρόμων προσγείωσης/απογείωσης 16/34 και 10/28, σύμφωνα με πληροφορίες του debbiestravel.gr, βρίσκονται πιο μπροστά από το σχετικό χρονοδιάγραμμα, εργασίες πραγματοποιούνται 24 ώρες το 24ώρο, και ο κεντρικός διάδρομος αναμένεται να παραδοθεί στις 6 Μαρτίου 2018. Έως τότε, αναμένουμε…

Ωστόσο, ήδη τρεις αεροπορικές εταιρίες έχουν επιλέξει το αεροδρόμιο της Καβάλας, για το παραπάνω χρονικό διάστημα, για την εκτέλεση των πτήσεων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα