Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηWine Club: Αλλάζει το στυλ των κρασιών που πίνουμε;

Wine Club: Αλλάζει το στυλ των κρασιών που πίνουμε;

«Ο καιρός αλλάζει. Αλλάζουν και τα στυλ των κρασιών που πίνουμε;» είναι το θέμα της επόμενης συνάντησης του Wine Club που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση του Wine Club Thessaloniki – μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύοντας την 22η χρονιά λειτουργίας του- θα διερευνηθεί το αν και πώς η κλιματική αλλαγή και η επακόλουθη επίδρασή της στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοπαραγωγή έχουν συμβάλλει στις τελευταίες τάσεις που επικρατούν στην παγκόσμια οινική αγορά.

Οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης  του πλανήτη, της συνακόλουθης λειψυδρίας, το φαινόμενο του θερμοκηπίου κ.ά. στην αμπελοκαλλιέργεια και τη διαμόρφωση του οργανοληπτικού προφίλ των παραγόμενων κρασιών, απασχολούν έντονα την αμπελουργική και οινοποιητική κοινότητα, τόσο ακαδημαϊκή όσο και παραγωγική, πολλών παραδοσιακών οινοπαραγωγών χωρών.

Τυφλή γευστική δοκιμή

Η συνάντηση του Wine Club Thessaloniki θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, σε αίθουσα του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα ξεκινήσει η εμπεριστατωμένη εισήγηση και η βραδιά θα συνεχίσει με την τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών κρασιών.

Μαζί τους και ο οινολόγος και οινοποιός Παύλος Αργυρόπουλος από την Πιερία Ερατεινή.

ΚΡΑΣΊ Wine club
Η συνάντηση του Wine Club μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών κρασιών (φωτ. Ντ.Χ.)

*

– Στο τέλος της συνάντησης, όπως κάθε χρονιά,  θα κόψουν τη βασιλόπιτα, η οποία θα αναδείξει τους τυχερούς της χρονιάς!

– Το Wine Club Thessaloniki είναι μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, και διανύει την 22η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

-Πραγματοποιούνται 9 συναντήσεις ετησίως, με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων. Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα