Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάAegean: Επανέρχονται οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού από Θεσσαλονίκη

Aegean: Επανέρχονται οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού από Θεσσαλονίκη

Με Γερμανία, Κύπρο και Ισραήλ ενώνει και πάλι η Aegean το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, αρχής γενομένης την 15η Ιουνίου.

Την επανέναρξη των απευθείας δρομολόγιών της, από και προς τη Θεσσαλονίκη, με βασικούς προορισμούς εξωτερικού και υπό την αίρεση των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των χωρών, ανακοίνωσε πρόσφατα η Aegean.

Συγκεκριμένα από τις 15 Ιουνίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη προς το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη, το Ντίσελντορφ, τη Στουτγάρδη και τη Λάρνακα. Ενώ, μόλις ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές των δύο χωρών και η άρση των περιορισμών πρόσβασης στο Ισραήλ, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ. 

Οι συχνότητες θα είναι αρχικά περιορισμένες, αλλά θα αυξάνονται ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού και τη δυναμική των κρατήσεων και πάντα με την έγκριση των αρχών για την επαναδραστηριοποίηση προς διαφορετικές χώρες, ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Τα δρομολόγια

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Μόναχο – Θεσσαλονίκη ξεκινάει στις 15 Ιουνίου, αρχικά τέσσερις φορές την εβδομάδα, ενώ κατά την περίοδο αιχμής, τον Αύγουστο, τα δρομολόγια θα αυξηθούν σε 6-8 εβδομαδιαίως.

Στις 15 Ιουνίου ξεκινάει και το Θεσσαλονίκη – Λάρνακα με τρία εβδομαδιαία δρομολόγια και τον Αύγουστο θα αυξηθούν σε 5-7.

Το Θεσσαλονίκη – Φρανκφούρτη και Θεσσαλονίκη – Ντίσελντορφ ξεκινάει στις 16 Ιουνίου, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, ενώ τον Αύγουστο θα αυξηθούν σε 5-7.

Το Θεσσαλονίκη – Στουτγάρδη ξεκινάει στις 17 Ιουνίου, με δυο δρομολόγια την εβδομάδα, και τον Αύγουστο θα αυξηθούν σε 3-4.

Όσο για το Θεσσαλονίκη – Τελ Αβίβ αναμένεται η ημερομηνία πρόσβασης και η συχνότητα των δρομολογίων αρχικά θα είναι δυο εβδομαδιαίως ενώ ενδέχεται να αυξηθούν σε τρία.  

Σύνδεση με 20 προορισμούς

Με την έναρξη και των δρομολογίων αυτών προς το εξωτερικό, οι άμεσες συνδέσεις με προορισμούς από Θεσσαλονίκη για το εσωτερικό και το εξωτερικό, φτάνουν τις 20, αφού ήδη έχει ξεκινήσει και θα αυξάνεται κατά τον Ιούνιο η επαναδραστηριοποίηση και στο εσωτερικό δίκτυο, με την άμεση διασύνδεση προς Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κω, Σάμο, Χίο, Λήμνο, Καλαμάτα, ενώ αργότερα προστίθενται και η Πάρος, Μύκονος και Σαντορίνη.

*

-Οι αλλαγές σε περιοριστικά μέτρα που συνδέονται άμεσα με την εξέλιξη της πανδημίας και επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές, που είτε επεκτείνουν τους ισχύοντες περιορισμούς, είτε επιτρέπουν την επαναφορά των διασυνδέσεων με συγκεκριμένες περιοχές ή χώρες, επιφέρουν αναπόφευκτα αλλαγές στον προγραμματισμό της εταιρείας. Στις αλλαγές αυτές, η Aegean προσαρμόζεται με ταχύτητα, προσφέροντας ταυτόχρονα αυξημένη ευελιξία και στους επιβάτες της τόσο στην αλλαγή υπαρχόντων εισιτηρίων όσο και σε νέες κρατήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα