Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΚρήτηΤο μεγαλύτερο Κυνήγι του Θησαυρού στο Ρέθυμνο

Το μεγαλύτερο Κυνήγι του Θησαυρού στο Ρέθυμνο

Σήμερα, ολοκληρώνεται το Κυνήγι του Θησαυρού στο Ρέθυμνο και οι 44 Ομάδες με 1.500 περίπου ενήλικες ψάχνουν τους…γρίφους!

Ανταπόκριση + φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Κυνήγι Θησαυρού Γαλάτες Ρέθυμνο
Οι Γαλάτες φέτος διοργανώνουν το Κυνήγι του Θησαυρού στο Ρέθυμνο

Για δεύτερη χρονιά, φέτος, διοργανώνεται στο Ρέθυμνο το μεγαλύτερο Κυνήγι Θησαυρού στον κόσμο.

Η διοργανώτρια ομάδα του Κυνηγιού 2018 είναι οι «Γαλάτες», μια από τις παλαιότερες ομάδες, με ιστορία 32 ετών, που ουσιαστικά αποτέλεσαν τους πυρήνες δημιουργίας του Κυνηγιού, όπως αυτό είναι στη σημερινή του μορφή. Η ιδιαιτερότητα της δε, είναι ότι δεν συμμετέχει ως καρναβαλική ομάδα στη Μεγάλη Παρέλαση, αλλά λειτουργεί ως ομάδα όλο το χρόνο για το Κυνήγι του Θησαυρού.

Οι Γαλάτες δίνουν οδηγίες και το παιχνίδι θα το φτιάξουν οι ομάδες μέχρι και την τελευταία στιγμή!

Η ομάδα Γαλάτες αποτελείται από 80 άτομα και όπως λέει στο debbiestravel.gr ένα από τα μέλη, ο Γιώργος Σηφακάκης, «θέλουμε να ζούμε το σήμερα, να κρατάμε τα θετικά των ημερών, εμείς δημιουργούμε τις συνθήκες, τις καταστάσεις».

Ο Γιώργος Σηφηκάκης μέλος της Ομάδας Γαλάτες

«Ιστορίες Περι@πής»

Είναι το φετινό θέμα του 29ου Κυνηγιού Θησαυρού’ πρόκειται για ιστορίες Περιωπής, παράξενες και ιδιαίτερες ιστορίες ή ιστορίες για μια τρύπα…

Παίκτης Ομάδας μόλις παρέλαβε έναν πολυπόθητο γρίφο

Οι διοργανωτές θέλουν να πετύχουν το στόχο τους που δεν είναι άλλος από το παιχνίδι που δημιουργεί κυνηγούς! Επιδίωξη τους είναι όλοι να βγουν στο δρόμο να παίξουν όπως παλιά, να γελάσουν ο ένας με τον άλλο, να κρυφτούν και να βιώσουν την αληθινή δράση!

 

1.500 ενήλικες συμμετέχουν στο Κυνήγι του Θησαυρού στο Ρέθυμνο!

Σε ένα μεγάλο ποσοστό των γρίφων θα μπορούν να συμμετέχουν άτομα που δεν είναι από το Ρέθυμνο. Πρόκειται για ιστορίες από τα πέρατα του κόσμου, που συνδέονται με το Ρέθυμνο και θα καταλήξουν στο Ρέθυμνο.

Λύνοντας τους γρίφους

Αυτή τη στιγμή του ρεπορτάζ μας (12.30 μ.μ.) επισκεφτήκαμε το δημαρχείο – το στρατηγείο της διοργανώτριας Ομάδας «Γαλάτες».

Στο δημαρχείο – στρατηγείο για την Ομάδα Γαλάτες

Εκεί, έρχονται οι Ομάδες, οι οποίες, αφού έχουν βρει το γρίφο, παίρνουν τον επόμενο. Βρισκόμαστε στον 7ο γρίφο, και βιαστικοί βιαστικοί όλοι ανηφορίζουν τα σκαλοπάτια, μπαίνουν στην αίθουσα όπου γίνονται τα δημοτικά συμβούλια για να πάρουν τον μαγικό φάκελο!

Τι να λέει άραγε ο πρόεδρος της Ομάδας Γαλάτες Στέλιος Σαλβαράκης με μέλος της Ομάδας;

Το Κυνήγι του Θησαυρού, όπως μαθαίνουμε, ξεκίνησε στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 17.30 – 18.00. Οι γρίφοι συνολικά που πρέπει να λυθούν υπολογίζονται γύρω στους 20 – 25.

Η Ομάδα που βρει πρώτη τους γρίφους, θα είναι και η διοργανώτρια του παιχνιδιού, του χρόνου!

Όλο το Ρέθυμνο τρέχει για το Κυνήγι του Θησαυρού

*

-Το Ρέθυμνο, πέρυσι, κατέκτησε το Ρεκόρ Γκίνες, για το πολυπληθέστερο παιχνίδι ενηλίκων στον κόσμο, για το μεγαλύτερο Κυνήγι Θησαυρού στον κόσμο! Πέρυσι το διοργάνωσε η ομάδα των «Ανιχνευτών», και φέτος οι «Γαλάτες».

-Φέτος, για πρώτη φορά το Κυνήγι του Θησαυρού ξεκίνησε με την διοργάνωση του 1ου Κυνηγιού Θησαυρού των Κ.ΑΠ.Η. , με θέμα  «Παίζοντας με τις θύμησες», το οποίο χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επιτυχία, αφού συμμετείχαν με ιδιαίτερη θέρμη, κέφι και έμπνευση άνθρωποι από όλα τα ΚΑΠΗ της πόλης.

-Πραγματοποιήθηκε και το 3ο Εφηβικό Κυνήγι Θησαυρού, το οποίο δημιουργήθηκε από τους έφηβους της ομάδας Γαλάτες, τη νέα γενιά των παιδιών από 18 – 22 ετών. Φετινό θέμα ήταν «Η Μύηση».

-Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί και το 21ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού με θέμα ‘Κωδικός Μαρμίτα’. Συμμετέχουν παιδιά της Ε’ και Στ’ δημοτικού. Πληροφορίες – εγγραφές στην ιστοσελίδα της ομάδας www.galates.info και στο fbΓΑΛΑΤΕΣ-Όποιος ψάχνει βρίσκει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα