Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική ΕλλάδαΚαρναβάλι Ρεθύμνου: Γίνε ο καλύτερος σου εαυτός!

Καρναβάλι Ρεθύμνου: Γίνε ο καλύτερος σου εαυτός!

Αυτό είναι το σύνθημα του φετινού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού που διεξάγεται για άλλη μια χρονιά, στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ + ΦΩΤ.: ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι
Το καρναβάλι του Ρεθύμνου στην καρδιά της πόλης!

80.000 επισκέπτες αναμένεται να υποδεχτεί το Ρέθυμνο, φέτος, στο πλαίσιο του φημισμένου Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού, που διεξάγεται στην κρητική πόλη εδώ και έναν αιώνα!

«Κλείνουν τετραήμερα και αυτός είναι ο στόχος μας, να ‘γεμίσουμε’ τις μέρες, κάτι που οδεύει να επιτευχθεί» επισημαίνει στο debbiestravel.gr η πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Ρεθύμνου (ΚΕΔΗΡ) και πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Πέπη Μπιρλιράκη.

Όπως η ίδια εξηγεί, τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής ύφεσης, οι διανυκτερεύσεις κυμαίνονταν στις μια – δυο νύχτες.

Φέτος, το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, φέρει πληρότητες περισσότερες από δυο διανυκτερεύσεις ενώ σ’ ότι αφορά τους επισκέπτες «κατά κύριο λόγο είναι Κρητικοί, αλλά και Κύπριοι, και γενικότερα από την Ελλάδα» εξηγεί στο debbiestravel.gr η Πέπη Μπιρλιράκη.

Ωστόσο, εκτός από την ελληνική αγορά, ενδιαφέρον για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι υπάρχει και από το εξωτερικό, και το ‘παρών’ θα δώσουν τουρίστες από Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Γερμανία, Ιταλία, Σκανδιναβία.

«Το κοινωνικό μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε στο φετινό Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά» λέει η πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Ρεθύμνου (ΚΕΔΗΡ) και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού Πέπη Μπιρλιράκη

Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

«Το κοινωνικό μήνυμα που θέλουμε να μεταδώσουμε στο φετινό Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά» εξηγεί στο  debbiestravel.gr η πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Ρεθύμνου (ΚΕΔΗΡ) και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού Πέπη Μπιρλιράκη.

Με αφορμή το 2018 που είναι χαρακτηρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς» ο δήμος Ρεθύμνης μέσω του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, με τις δράσεις, τα θέματα των καρναβαλικών Ομάδων, το Κυνήγι του Θησαυρού κ.ά., σέβεται και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

*

-«Γίνε ο Καλύτερος σου Εαυτός» είναι ο τίτλος του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018, όπου η τελετή έναρξης έγινε στις 27 Ιανουαρίου με αποκορύφωμα τη Μεγάλη Παρέλαση των πληρωμάτων και των αρμάτων την Κυριακή της Τυροφάγου 18 Φεβρουαρίου, την τελετή λήξης και το κάψιμο του άρματος του Βασιλιά Καρνάβαλου.

-Φέτος συμμετέχουν 36 Ομάδες Καρναβαλιστών, και συνολικά θα λάβουν μέρος περί τις 16.000 – 18.000 καρναβαλιστές.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα