Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝησιωτική Ελλάδα1,5 εκατ. ευρώ έσοδα από τον χειμερινό τουρισμό στην Κρήτη!

1,5 εκατ. ευρώ έσοδα από τον χειμερινό τουρισμό στην Κρήτη!

50.000 αεροπορικές θέσεις, περισσότεροι από 1.000 τουρίστες καθημερινά στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Κρήτης, αναμένεται να φέρουν έσοδα στα ταμεία του νησιού, πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ!

ΤΗΣ ΝΤΕΠΥΣ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ + φωτ. (hiotopoulou@gmail.com)

50.000 αεροπορικές θέσεις έχουν πουληθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ‘χειμερινός τουρισμός’ στην Κρήτη, μεταξύ των πόλεων και το Ρέθυμνο!

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα σχετικά με τον χειμερινό τουρισμό, που ξεκίνησε στην Κρήτη, από τις αρχές Οκτωβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές Μαΐου, δίνει πολλές τονωτικές ανάσες στο νησί, την ‘εκτός εποχής’ περίοδο.

Ήδη, έξι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν την ‘εκτός εποχής’ περίοδο, στο πλαίσιο του ‘χειμερινού προγράμματος’. Οι τρεις βρίσκονται στην περιοχή του Ρεθύμνου (Σκαλέτα, Γεωργιούπολη και εντός Ρεθύμνου) και οι άλλες τρεις στην περιοχή του  Ηρακλείου (δυο στην Αμμουδάρα και μία στην Ανάληψη – περιοχή μεταξύ Μάλια και Χερσόνησος).

Τι ακριβώς όμως είναι αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα ‘χειμερινός τουρισμός’ που ‘τρέχει’ αυτήν την περίοδο στην Κρήτη;

«Ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου που ξεκίνησε, ήταν προγραμματισμένες 40.000 αεροπορικές θέσεις, με 13 πτήσεις την εβδομάδα, από Γερμανία προς Ηράκλειο» επισημαίνει στο debbiestravel.gr ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, για το δεύτερο μισό του έτους, έχουν προστεθεί, και κατ’ επέκταση, πουληθεί, επιπλέον 10.000 θέσεις, ενώ εκτός από τη Γερμανία, πτήσεις προστέθηκαν και από Γαλλία, Αυστρία και Σκανδιναβικές χώρες.

Να σημειωθεί, ότι οι πτήσεις εκτελούνται με την αεροπορική εταιρία Aegean ενώ σ’ ότι αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπήρξε μια παύση για το χρονικό διάστημα μεταξύ 17/12 – 11/1.

Περισσότεροι από 1.000 τουρίστες κυκλοφορούν καθημερινά στο Ρέθυμνο!

Το πρόγραμμα ‘χειμερινός τουρισμός’

Όπως εξηγούν παράγοντες του τουρισμού στο debbiestravel.gr το πρόγραμμα ‘χειμερινός τουρισμός’ προωθείται από Τούρκο tour operator, ο οποίος μέχρι πρόσφατα έστελνε τους Γερμανούς πελάτες του στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ωστόσο, λόγω των γενικότερων αναταραχών που επικρατούν στην γείτονα χώρα και κυρίως μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, ο tour operator στράφηκε στην ελληνική αγορά, και δη, στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τέσσερα χρόνια ζωής, είναι επταήμερο, αφορά Γερμανόφωνες αγορές και εστιάζει κυρίως στο shopping.

«Μένουν 3 μέρες Ρέθυμνο, 4 μέρες Ηράκλειο, σε ξενοδοχεία με ημιδιατροφή, κάνουν καθημερινά εκδρομές σ’ όλο το νησί, και μέσα στο πρόγραμμά τους συμπεριλαμβάνεται το shopping, αλλά και η κρητική διατροφή, ο πολιτισμός κ.ά.» αναφέρει στο debbiestravel.gr ο κ. Τσακαλάκης.

Σ’ ότι αφορά το shopping, έχουν δημιουργηθεί τρία μεγάλα εμπορικά κέντρα (malls) στο Ηράκλειο, τα οποία είναι τουρκικών συμφερόντων, και σ’ αυτά, οι τουρίστες πρέπει να ξοδέψουν συγκεκριμένα χρήματα.

Αυτό είναι το μελανό σημείο της υπόθεσης’ το γεγονός ότι είναι υποχρεωτικό να καταναλωθούν συγκεκριμένα ποσά σε συγκεκριμένα καταστήματα. Όπως αναφέρουν πηγές του debbiestravel.gr, το 7ήμερο πακέτο κοστίζει περί τα 1000 ευρώ, εκ των οποίων τα 800 ευρώ καταναλώνονται σε αγορές.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν άνθρωποι του τουρισμού του Ρεθύμνου, με το πρόγραμμα του ‘χειμερινού τουρισμού’ είναι ευχαριστημένοι τόσο οι επιχειρηματίες της εστίασης όσο και των εμπορικών καταστημάτων, διότι οι τουρίστες ξοδεύουν.

Ξοδεύουν και στα ξενοδοχεία όπου διαμένουν, ξοδεύουν  στις ταβέρνες και τα εστιατόρια, ξοδεύουν και για αγορές στα εμπορικά καταστήματα της πόλης!

Έτσι, ενισχύεται η τοπική οικονομία, αυξάνεται η απασχόληση, και μάλιστα σε μια νεκρή περίοδο που δεν υπήρχε τίποτα.

Γκρουπ Γερμανών Τουριστών, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου

1,5 εκατ. ευρώ έσοδα

Με τα καλά του και τα κακά του, αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα ‘χειμερινός τουρισμός’ που ‘τρέχει’ στην Κρήτη, όπως όλα δείχνουν, θα φέρει και γερά έσοδσα.

«Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έρθουν έσοδα, τουλάχιστον 1, 5 εκατ. ευρώ από τις επισκέψεις των τουριστών στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία κ.ά.» αναφέρει στο debbiestravel.gr. ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνης Στράτος Μπερέτης.

Τριπλασιασμός θέσεων!

Και όπως όλα δείχνουν από την τρέχουσα περίοδο, ότι το πρόγραμμα δουλεύει, «ξεκίνησε κάτι να κινείται, άρχισε σιγά σιγά να λειτουργεί η μηχανή και αυτήν την ‘εκτός εποχής’ περίοδο, και αυτό είναι πολύ θετικό» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν εμπλεκόμενοι του τουρισμού στο debbiestravel.gr., για την επόμενη χρονιά, αναμένεται τριπλασιασμός των αφίξεων!

Μένουν 3 μέρες Ρέθυμνο, 4 μέρες Ηράκλειο, σε ξενοδοχεία με ημιδιατροφή, κάνουν καθημερινά εκδρομές σ’ όλο το νησί

«Για του χρόνου, είναι προγραμματισμένες 150.000 αεροπορικές θέσεις, μιλάμε για υπερτριπλασιασμό, ενώ θα λειτουργήσουν 18 ξενοδοχειακές μονάδες σ’ όλη την Κρήτη» τονίζει στο debbiestravel.gr ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ρεθύμνης Μανώλης Τσακαλάκης.

Όπως ο ίδιος είπε, «για φέτος, ‘βάλαμε πλάτη’ στα ξενοδοχεία, ‘μπαίνουμε μέσα’», ωστόσο, η αρχή έγινε, και όλοι ευελπιστούν ότι αυτή η ατμομηχανή, αυτή η ‘βαριά βιομηχανία’ που ονομάζεται τουρισμός, θα λειτουργήσει και off season! Το ευχόμαστε!!!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα