Οκτώ σεφ βραβευμένοι με αστέρια Michelin θα ταξιδέψουν με την υψηλή γαστρονομία τους το κοινό, στο καταξιωμένο, εδώ και 13 χρόνια Sani Gourmet.
ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)
«Rising Stars Part 3» είναι το φετινό θέμα του δημοφιλούς φεστιβάλ γαστρονομίας Sani Gourmet που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Sani Resort, στη Σάνη Χαλκιδικής.
Από τις 11 έως τις 15 Μαΐου, οκτώ καταξιωμένοι σεφ βραβευμένοι με αστέρια Michelin αλλά και νέοι σεφ του διεθνούς γαστρονομικού στερεώματος θα ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους, εκφράζοντας με τα μενού τους τις διεθνείς τάσεις στη γαστρονομία.
Επί πέντε ημέρες οι συμμετέχοντες σεφ θα μαγειρέψουν στις κουζίνες των εστιατορίων “Water”, “Fresco”, “Katsu” και “Byblos” του Sani Resort, γεφυρώνοντας δημιουργικά τα γαστρονομικά βιώματα από τους τόπους καταγωγής, διαμονής ή έμπνευσής τους με τις ιδιαίτερες τεχνικές τους.
Ενδεικτικά, θα λάβουν μέρος ο βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin Ιταλός Saverio Sbaragli, ο επί δεκαετία συνεργάτης και executive σεφ του “Hakkasan Group” Αμερικανοκορεάτης Akira Back με ένα αστέρι, ο βραβευμένος με ένα αστέρι, μινιμαλιστής Ολλανδός Remco Kuijpers που αναδεικνύει τα υλικά σε ‘αστέρια’ των πιάτων του και ο Γερμανός Bjorn Swanson που κατάφερε να βραβευθεί με αστέρι Michelin έξι μόλις μήνες μετά τα εγκαίνια του εστιατορίου του Golvet’.
Το πλήρες πρόγραμμα και λεπτομέρειες σχετικά με τους chef και τις εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.
*
-Να σημειώσουμε ότι το ξενοδοχείο στο Sani, το Sani Dunes και η μαρίνα ξεκινούν τη λειτουργία τους τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου. Το Porto Sani, o Asterias και το Club θα ανοίξουν στις 26 Απριλίου.