Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Γνωριμία με το χαλλούμι!

Κατασκευάζεται από μίγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, ή εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο γάλα, και μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή στο τηγάνι. Χαλλούμι, το εθνικό τυρί της Κύπρου!

Θέλετε να μάθετε, από τι γάλα και πώς παράγεται το εθνικό τυρί της Κύπρου, που δεν είναι άλλο από το χαλλούμι;

Το εθνικό τυρί της Κύπρου, το νοστιμότατο χαλλούμι

Από τα πλέον παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα, το χαλλούμι είναι ο ‘νόστιμος’ κρίκος που συνδέει τη γαστρονομική και πολιτιστική παράδοση της Κύπρου.

Την ταυτότητα του περίφημου, λοιπόν, αυτού τυριού, θα παρουσιάσει το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Κύπρου.

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστεί το κυπριακό τυρί, και γι’ αυτό θα μιλήσουν ο Ιωσήφ Κυπραίος, Εμπορικός Σύμβουλος, και ο Δημήτρης Τσανανάς executive chef του THE MET HOTEL, όπου και θα λάβει χώρα η παρουσίαση.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φίλους της γαστρονομίας, επαγγελματίες της γαστρονομίας καθώς και σε δημοσιογράφους.

*

-Η εκδήλωση «Γνωριμία με το χαλλούμι» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο THE MET, στη Θεσσαλονίκη.

-Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή εδεσμάτων από χαλλούμι και κυπριακών κρασιών.

-Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση ενός ενημερωτικού βιβλιαρίου σχετικά με το χαλλούμι, το οποίο επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Μαρία Νέτσικα.

– Η κατανάλωση χαλλουμιού, κατά κεφαλήν, στην Κύπρο είναι 9 κιλά ετησίως. Αντίστοιχα, η κατανάλωση χαλλουμιού παγκοσμίως παρατηρείται σε 40 χώρες, στις 5 ηπείρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα