Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝησιωτική ΕλλάδαΚρήτηΑνατολική Χαλκιδική: Η KOYZINA ‘ταξιδεύει’ στην Κρήτη!

Ανατολική Χαλκιδική: Η KOYZINA ‘ταξιδεύει’ στην Κρήτη!

Στην Κρήτη ταξίδεψε η γαστρονομία της Ανατολικής Χαλκιδικής, η οποία Κρήτη, αποτελεί τον τιμώμενο ελληνικό προορισμό του φεστιβάλ γαστρονομίας ΚΟΥΖΙΝΑ 2018.

Ολοκληρωμένη προώθηση των δραστηριοτήτων του KOUZINA 2018 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, μέλη του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρας «Δρυάδες» έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 10 και 11 Μαρτίου, ως εκπρόσωποι – μέλη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) αλλά και του μοναδικού γυναικείου συνεταιρισμού, ο οποίος εδρεύει στο Αριστοτελικό Όρος αξιοποιώντας την πρωτογενή παραγωγή του ομώνυμου δάσους (φρούτα, καρπούς, βότανα, γάλα, σιτάρι).

Ως προσκεκλημένες της διοργάνωσης οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού, αφού παρουσίασαν το έργο του KOUZINA, επιδόθηκαν σε επίδειξη παρασκευής χειροποίητων ζυμαρικών, η σύσταση των οποίων αποτελείται από ντόπιο γίδινο γάλα, χωριάτικα αυγά και αλεύρι.

Η ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βαρβάρα στις 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας μέλη του Συλλόγου Γυναικών Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης «Εργάνη» θα παρουσιάσουν τον τρόπο δημιουργίας κρητικών ζυμαρένιων εδεσμάτων, επισφραγίζοντας την πιο δημιουργική ελληνική συνεργασία του KOUZINA 2018!

Με το δήμαρχο Χερσονήσου Κρήτης, τη διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας του ΠΟΤ Μαρία Πάππα και μέλη του Συλλόγου Γυναικών ΕΡΓΑΝΗ

Γαστρονομία – όχημα τουριστικής ανάπτυξης

Επιπρόσθετα, στην Κρήτη παρουσιάσθηκε ο τρόπος με τον οποίο η γαστρονομία αποτελεί «όχημα τουριστικής ανάπτυξης ολόκληρης της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης από τη διευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας του ΠΟΤ Μαρία Πάππα.

Η Ανατολική Χαλκιδική, όπως αναφέρει η επικεφαλής σεφ του KOUZINA Ντίνα Νικολάου «αποτελεί σήμερα κορυφαίο και ολοκληρωμένο γαστρονομικό προορισμό διακοπών. Μετά από οκτώ χρόνια συνεργειών της τοπικής κοινωνίας, σύσσωμης της τουριστικής οικογένειας και δεκάδων φορέων της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικράτειας, το KOUZINA κατάφερε να συνδυάσει το υψηλό προωθητικό και οργανωτικό επίπεδο της δομής του με την παράδοση και τη γαστρονομική κληρονομιά ολόκληρης της Ανατολικής Χαλκιδικής».

*

-Σημειώνεται ότι το KOUZNA 2018 ανοίγει τις πύλες του την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στην Αρναία και σε συνεργασία με δεκάδες τοπικούς φορείς και επαγγελματίες, πραγματοποιεί 32 γαστρονομικές εκδηλώσεις (κάθε βράδυ στις 20.00).

Το ΚΟΥΖΙΝΑ 2018 θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου. Ολόκληρο το πρόγραμμα της διοργάνωσης θα το βρείτε εδώ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα