Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικά«Υπάρχει αναγκαιότητα εκτέλεσης των έργων στο αεροδρόμιο Μακεδονία»;

«Υπάρχει αναγκαιότητα εκτέλεσης των έργων στο αεροδρόμιο Μακεδονία»;

Την άμεση απάντηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, σχετικά με το αν υπάρχει η αναγκαιότητα εκτέλεσης των έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ζητούν σε κοινή τους επιστολή ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστα και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Κοινή επιστολή για το θέμα των εργασιών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης έστειλαν σήμερα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστα και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Mε ιδιαίτερη αγωνία η τοπική κοινωνία και ο παραγωγικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας παρακολουθούμε τον αδόκιμο διάλογο γύρω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την αναγκαιότητα ή μη των έργων στο σημείο διασταύρωσης των διαδρόμων προσγείωσης/απογείωσης 16/34 και 10/28.

Οι φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού, έχουν καταβάλει τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη και σημαντική προσπάθεια για την τοποθέτηση της Θεσσαλονίκης ως προορισμού στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η προσπάθεια αυτή έχει φέρει σημαντικά, υλικά και άυλα οφέλη στην πόλη με θετικό και μετρήσιμο αποτύπωμα.

Ταυτόχρονα, βέβαια, όπως πολύ καλά γνωρίζετε τόσο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχουν στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις κάθε εκσυγχρονιστική και αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλετε κι εσείς από την πλευρά σας για τις υποδομές της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό προστίθεται και η σημαντική αύξηση της κίνησης που γνωρίζει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα των προσπαθειών όλων μας για τον τουρισμό, αλλά και για την ανάπτυξη των υπηρεσιών του και τη βελτίωση της εικόνας και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επιθυμία όλων των συμπολιτών μας είναι αυτή η αναπτυξιακή προσπάθεια που αναμορφώνει τη Θεσσαλονίκη και που θα κάνει ακόμα προσφιλέστερες τις τουριστικές της υπηρεσίες να μην αναχαιτιστεί.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή δεν θα επιθυμούσαμε να δούμε την ανακοπή των αυξητικών τάσεων εισερχομένου τουρισμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», επειδή γνωρίζουμε την αγωνία των επαγγελματιών της περιοχής μας κι επειδή οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες οφείλουν άμεσα να καταθέσουν τα πτητικά τους προγράμματα, θα θέλαμε από εσάς να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν όντως υπάρχει αναγκαιότητα εκτέλεσης των έργων στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» κι αν όντως η ζημία που θα προκληθεί στον αερολιμένα, στον τουρισμό και στις αεροπορικές μετακινήσεις μπορεί να αποφευχθεί.

Λόγω του κατεπείγοντος του ζητήματος, θα επιθυμούσαμε κ. Υπουργέ μια άμεση απάντηση από την πλευρά σας προς ωφέλεια, ασφάλεια αλλά και εξασφάλιση προοπτικής των επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής μας που επωφελούνται από την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας ή χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους (επαγγελματικές ή άλλες) το αεροπλάνο.

Θέλουμε την απάντησή σας, ώστε κι εμείς από την πλευρά μας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες και να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης και δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων.

Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Γιάννης Μπουτάρης»

 *

-Να σημειωθεί ότι στα μέσα Αυγούστου, η Fraport Greece είχε δηλώσει ότι δεν χρειάζονται να γίνουν έργα στους διαδρόμους προσγείωσης/ απογείωσης του «Μακεδονία».

-Η τέταρτη φάση της εξυγίανσης της διασταύρωσης των δυο διαδρόμων είχε μετατεθεί για τον Οκτώβριο του 2017, και με πρόβλεψη ολοκλήρωσης την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου του 2018. Ωστόσο, για το εάν θα προχωρήσει το έργο ή όχι, η απάντηση είναι ακόμη «στον αέρα»..

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα