Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάAegean: Ενισχύει την παρουσία της στην αγορά της Ρουμανίας

Aegean: Ενισχύει την παρουσία της στην αγορά της Ρουμανίας

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ρουμάνικη αγορά δίνει η Aegean η οποία ανακοινώνει την αύξηση της συμμετοχής της στην αεροπορική εταιρεία, Animawings, μέλος του ταξιδιωτικού ομίλου Memento (Cristian Tour) στην Ρουμανία.

Συγκεκριμένα, η Aegean αυξάνει τη συμμετοχή της στη νεότερη αεροπορική εταιρία της Ρουμανίας – την Animawings- από 25% σε 51% και αναλαμβάνει σταδιακά την υποστήριξη και συν‑διοίκηση της εταιρείας, συμβάλλοντας με την τεχνογνωσία που διαθέτει στην ενίσχυση της επιχειρησιακής της λειτουργίας.

Πρόκειται για το δεύτερο βήμα της συμμετοχής της AEGEAN στην Animawings, που ξεκίνησε στις αρχές του 2020, όταν απέκτησε αρχικά μειοψηφική συμμετοχή 25% στην αεροπορική εταιρεία που ίδρυσε ο Όμιλος Memento (Christian Tour).

Επένδυση 1,3 εκατ. ευρώ

Για περισσότερα από 12 χρόνια, η Christian Tour, ως ένας από τους μεγαλύτερους tour operators της Ρουμανίας, αποτέλεσε έναν σημαντικό και σταθερό πελάτη της AEGEAN, πραγματοποιώντας ναυλωμένες πτήσεις από τη Ρουμανία προς την Ελλάδα, γεγονός που καθιστά αυτό το επόμενο βήμα, τη μετεξέλιξη και ωρίμανση μιας ήδη επιτυχημένης και πολυετούς συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι η συνολική επένδυση της AEGEAN για την απόκτηση του 51% της Animawings ανέρχεται σε 1,3 εκ ευρώ σε καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο.

Περαιτέρω τουριστικό ρεύμα από Ρουμανία

Από τη νέα τουριστική περίοδο, η Animawings θα επιχειρεί αρχικά με τρία αεροσκάφη, που θα προέρχονται από τον στόλο της AEGEAN. Το πρόγραμμα της εταιρείας, που θα εξυπηρετεί κυρίως εξερχόμενο τουρισμό από την αγορά της Ρουμανίας με ναυλωμένες, αλλά και τακτικές πτήσεις, θα ανακοινωθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου και αναμένεται μεταξύ άλλων να στηρίξει περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Η AEGEAN θα αναλάβει την επιχειρησιακή διαχείριση, ενώ η εμπορική διαχείριση και υποστήριξη της Animawings θα πραγματοποιείται κυρίως από τον Όμιλο Memento.

Ψήφος στη ρουμάνικη αγορά

Στις προοπτικές  της ρουμάνικης αγοράς καθώς και στις δυνατότητες του Ομίλου Memento πιστεύει η Aegean και όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης «H μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία μας με τον tour operator, Christian Tour, ωριμάζει και εξελίσσεται σε μια κοινή εταιρεία στην αγορά της Ρουμανίας. Πιστεύουμε στις προοπτικές  της ρουμάνικης αγοράς αλλά και στις δυνατότητες του εταίρου μας, του Ομίλου Memento. Θα προχωρήσουμε με προσεκτικά, σταδιακά βήματα με έμφαση όπως πάντα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους επιβάτες μας και το βλέμμα μας πάντα στραμμένο στη στήριξη του τουρισμού της χώρας μας».

Ο ίδιος τόνισε πώς για την Aegean οι στρατηγικές συνεργασίες, μέσα από εδραιωμένες σχέσεις, αποτελούν κομμάτι του DNA της «και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες στη νέα εποχή». 

Από την πλευρά του ο ιδρυτής της Animawings και πρόεδρος του Memento Group κ. Cristian Pandel δήλωσε σχετικά: Η Animawings είναι έτοιμη να περάσει στη δεύτερη φάση ανάπτυξης και είμαι εξαιρετικά βέβαιος ότι η επέκταση της συνεργασίας μας με την AEGEAN θα φέρει πολλαπλά οφέλη, στην ανάδειξη της εταιρείας μας σε κορυφαίο παίκτη στην τοπική και περιφερειακή αεροπορική αγορά».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η συμμετοχή της AEGEAN θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα, προσφέροντας υποστήριξη και τεχνογνωσία σε όλες τις ομάδες και τα τμήματα της Animawings μέσα από τη μεγάλη εμπειρία των στελεχών και ειδικών της, στις διαδικασίες και τα συστήματα λειτουργίας μιας αεροπορικής εταιρείας.

Στις 18 Ιουλίου του 2020 η Animawings πραγματοποίησε τις πρώτες της πτήσεις από το Βουκουρέστι της Ρουμανίας

*

Η Animawings μέλος του ταξιδιωτικού ομίλου Memento (Cristian Tour) είναι η νεώτερη αεροπορική εταιρία της Ρουμανίας, η οποία ιδρύθηκε στον Ιούλιο του 2020 και οι πρώτες της πτήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 18 Ιουλίου από το αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου Henri Coanda Airport.

-Η Animawings πετάει σε 36 προορισμούς σε Τανζανία, Ελλάδα, Αίγυπτο, Τουρκία, Ισπανία. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, πραγματοποίησε 2.708 ώρες πτήσεων.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα