Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογέςΥπουργείο Τουρισμού: Στο τιμόνι ο Βασίλης Κικίλιας

Υπουργείο Τουρισμού: Στο τιμόνι ο Βασίλης Κικίλιας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού από τον απερχόμενο υπουργό Χάρη Θεοχάρη στον νέο υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου, σχετικά με τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τη θέση του υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τελετής παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στην σημασία του τουριστικού τομέα για την ελληνική οικονομία, και τόνισε ότι στόχος είναι να συνεχιστεί η εξέλιξη που έχει επιτευχθεί και να αξιοποιηθεί η υποδομή που υπάρχει, ώστε να δομηθεί με όρους μέλλοντος το νέο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας.

Τόνισε την αγαστή συνεργασία που είχε με τον κ. Θεοχάρη στο επίπεδο διαχείρισης της πανδημίας και πρόσθεσε ότι για το μέλλον και για την εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού δεν περισσεύει κανείς και κάθε συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια είναι καλοδεχούμενη.

Παραδίδω το brand Ελλάδα

Κατά την τελετή ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στην πρόοδο του ελληνικού τουρισμού ο οποίος, όπως τόνισε, ακόμα και υπό τις συνθήκες της πανδημίας κατόρθωσε να βρίσκεται στην κορυφή των προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απευθυνόμενος στον κ. Κικίλια είπε: «εκ μέρους όλων των συνεργατών μου, έχω την τιμή να παραδώσω σήμερα σε εσένα κάτι πραγματικά πολύτιμο: το brand Ελλάδα, που είναι πιο δυνατό από ποτέ. Πονέσαμε και δουλέψαμε γι’ αυτό, με κάθε ικμάδα δύναμης που μπορεί να είχαμε μέσα μας. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε με το ίδιο πνεύμα ανιδιοτελούς προσφοράς, με το ίδιο πάθος».

Ακόμα ο κ. Θεοχάρης επισήμανε το νομοθετικό έργο το οποίο έγινε και συντέλεσε στην πρόοδο και εξήρε την συλλογική εργασία που πραγματοποιήθηκε όλο το διάστημα της υπουργίας του.

Τόνισε ότι υπάρχει και επιπλέον νομοθετικό έργο το οποίο εξελίσσει περαιτέρω το ελληνικό τουριστικό προϊόν και παραδίδεται στον νέο υπουργό, ώστε και με τις δικές του επιλογές να συνεχίσει την προσπάθεια ανάπτυξης του κλάδου.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχαριστώντας τον για την ενεργή συμβολή του στην αναγνωρίσιμη πρόοδο που σημείωσε το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Επιπρόσθετα ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στο έργο και την συνεργασία που είχε με τις, παριστάμενες στην τελετή, υφυπουργό  Σοφία Ζαχαράκη, την Γενική Γραμματέα Βίκυ Λοϊζου και την Υπηρεσιακή Γραμματέα Σταυρούλα Μηλιάκου, όπως και τα στελέχη και τους εργαζόμενους στο υπουργείο Τουρισμού καθώς και τους ιδιωτικούς φορείς του τουρισμού λέγοντας ότι οι επιτυχίες που σημειώθηκαν είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας που υπήρχε και των συλλογικών προσπαθειών που έγιναν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα