Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕπιλογέςΥπουργείο Τουρισμού: Νέα υφυπουργός η Σοφία Ζαχαράκη

Υπουργείο Τουρισμού: Νέα υφυπουργός η Σοφία Ζαχαράκη

«Άρωμα» γυναίκας στο υπουργείο Τουρισμού μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021.

Τη νέα υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη καλωσόρισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ευχαριστώντας παράλληλα τον απερχόμενο υφυπουργό Μάνο Κόνσολα για τη συνεργασία τους. Η τελετή παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 5 Ιανουαρίου) από τον απερχόμενο υφυπουργό Μάνο Κόνσολα στη νέα υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

Κατά την τελετή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αφού καλωσόρισε τη νέα υφυπουργό, ευχαρίστησε τον απερχόμενο υφυπουργό για τη συνεργασία και τη σημαντική συμβολή του όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Οι ιδιαίτερες συνθήκες δεν πρέπει να μας αποτρέψουν από το να εκφράσουμε αυτά που περάσαμε μαζί. Κλήθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κρίση. Χωρίς τον Μάνο Κόνσολα, χωρίς τη γνώση του, την εμπειρία του και την καθημερινή συζήτηση μαζί του τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και για εμένα τον ίδιο» δήλωσε ο κ. Θεοχάρης προσθέτοντας «Θέλω, Μάνο, πραγματικά από καρδιάς, να σε ευχαριστήσω γιατί στάθηκες πλάι μας και συνδιαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί. Κληθήκαμε να πάρουμε δύσκολες και επίπονες αποφάσεις και έδειξες μια άοκνη θέληση να στηρίξεις τον  τουρισμό. Σε ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό».

Οι προκλήσεις είναι μπροστά

Ο κ. Θεοχάρης καλωσόρισε τη νέα υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη δηλώνοντας σχετικά «Η Σοφία είναι ένας νέος άνθρωπος με όραμα για τον τουρισμό και με όρεξη για δουλειά και χαίρομαι πάρα πολύ που θα είμαστε μαζί  για να αντιμετωπίσουμε κατάματα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και τις προκλήσεις αυτής της κομβικής για την ανάκαμψη του τουρισμού χρονιάς».

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε πως οι καμπάνιες για τον ελληνικό τουρισμό, ήδη κτίζονται από τον ΕΟΤ, «και έχουμε να κάνουμε πολλά και στον θεματικό τουρισμό και στην τουριστική εκπαίδευση. Σε ευχαριστώ που είσαι εδώ και που έχεις την όρεξη και τη διάθεση να μας βοηθήσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Τουρισμού.

Δυο ολοκληρωμένα νομοσχέδια

Στα δυο σημαντικά νομοσχέδια που παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια της θητεία τους αναφέρθηκε ο απερχόμενος υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, στην τουριστική εκπαίδευση και στην περιφερειακή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

«Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία και τις αντιστάσεις από κατεστημένες νοοτροπίες, στον τομέα των αρμοδιοτήτων μου, αφήνουμε ένα διακριτό και ορατό έργο, παραδίδοντας δύο ολοκληρωμένα, πολύ σημαντικά νομοσχέδια: Το πρώτο για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και το δεύτερο για την περιφερειακή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα, η κυρία Σοφία Ζαχαράκη θα προχωρήσει την πρωτοβουλία που αναλάβαμε από κοινού για την τουριστική εβδομάδα στα σχολεία» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κόνσολας.

Τουρισμός – καταλύτης εξόδου της χώρας από την κρίση

Ο τουρισμός όχι μόνο θα σταθεί όρθιος αλλά θα αποτελέσει και τον καταλύτη εξόδου της χώρας από την κρίση δήλωσε η νέα υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη η οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντα με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

«Παραλαμβάνω σημαντικό και μετρήσιμο έργο από τον Μάνο Κόνσολα, τον οποίο θερμά ευχαριστώ για τη συνεργασία που είχαμε και που θα συνεχίσουμε να έχουμε στα θέματα του τουρισμού. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να συνεργαστώ με τον υπουργό και φίλο Χάρη Θεοχάρη και είμαι σίγουρη πως σε μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα ο Τουρισμός όχι μόνο θα σταθεί όρθιος αλλά θα αποτελέσει και τον καταλύτη εξόδου της χώρας από την κρίση» δήλωσε η κα. Ζαχαρκάη επισημαίνοντας ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε το κυβερνητικό όραμα για τις ειδικές μορφές τουρισμού και την τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση στην χώρα να υλοποιηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα