Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΤουρισμός Για Όλους: Αιτήσεις και για τα τουριστικά γραφεία

Τουρισμός Για Όλους: Αιτήσεις και για τα τουριστικά γραφεία

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, του υπουργείου Τουρισμού συμπεριλαμβάνει, ήδη, από χθες, και τα τουριστικά γραφεία.

Η Πρόσκληση για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», στόχος του οποίου είναι να ενισχύσει τους δικαιούχους για να κάνουν διακοπές στη χώρα μας έως και το τέλος του έτους, εκτός από τα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ήδη, από χθες (Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου) προσθέτει και τα τουριστικά γραφεία της χώρας.

Αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα

Η πλατφόρμα (http://www.tourism4all.gov.gr/) είναι ανοιχτή, ήδη από χθες (29 Σεπτεμβρίου) μέχρι και τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 για να υποβάλουν τα τουριστικά γραφεία τις αιτήσεις τους, ως υποψήφιων παρόχων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο fedHATTA, τα ενδιαφερόμενα τουριστικά γραφεία πρέπει να στείλουν έγκαιρα στον ΗΑΤΤΑ (hatta@hatta.gr) τον αριθμό του ασφαλιστηρίου συμβολαίου τους για την ευθύνη του διοργανωτή οργανωμένων ταξιδιών και την ασφαλιστική τους εταιρεία, ώστε να διερευνηθεί αν είναι αυτό ενεργό και να τους σταλεί εντός της προθεσμίας η σχετική βεβαίωση για να την επισυνάψουν στα υπόλοιπα δικαιολογητικά τους.

E-voucher

Το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το 50%, ή 60% για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα 120 ευρώ.

Για παράδειγμα, για ένα τουριστικό πακέτο αξίας 200 ευρώ κατ’ άτομο με έναν δικαιούχο, χωρίς κανένα ωφελούμενο μέλος, η αξία του e-voucher αντιστοιχεί σε 100 ευρώ.

Για ένα τουριστικό πακέτο αξίας 200 ευρώ κατ’ άτομο με έναν δικαιούχο και δύο ωφελούμενα μέλη, η αξία του e-voucher αντιστοιχεί σε 100 ευρώ επί τρία (3), δηλαδή 100 x3=300 ευρώ.

Επίσης, για ένα τουριστικό πακέτο αξίας 240 ευρώ κατ’ άτομο με έναν δικαιούχο ΑμεΑ και χωρίς ωφελούμενα μέλη, η αξία του e-voucher αντιστοιχεί σε 144 ευρώ.

*

-Σκοπός του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού μέσω της επιδότησης διακοπών.

-Αντικείμενο του προγράμματος είναι η ενίσχυση δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους, για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της ελληνικής επικράτειας, μέσω τουριστικών γραφείων της Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

– Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από την επομένη της δημοσίευσης των οριστικών πινάκων των δικαιούχων έως 31 Δεκεμβρίου 2020.

 -Οι πάροχοι/τουριστικά γραφεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο παρόν πρόγραμμα καταθέτουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourismall.gov.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα