Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκη8ο Sail for Pink: Διαδικτυακές δράσεις σε αποχρώσεις του… ροζ

8ο Sail for Pink: Διαδικτυακές δράσεις σε αποχρώσεις του… ροζ

Ένα διαφορετικό Sail for Pink θα είναι το φετινό που θα έχει διάρκεια όλον τον Οκτώβριο με ποικίλες δράσεις, στόχος των οποίων είναι η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και η στήριξη.

Κείμενο + φωτ.: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Μπορεί φέτος, ύστερα από επτά συνεχόμενες εκδηλώσεις το 8ο Sail for Pink που διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης, να μην έχει τη μορφή των μαζικών δράσεων με ιστιοπλοϊκούς αγώνες τρέξιμο στην παραλία, ζούμπα κ.ά., θα έχει όμως, επί έναν ολόκληρο μήνα – τον Οκτώβριο- διαδικτυακές δράσεις που θα ‘βάψουν’ το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… ροζ!

«Είμαστε εδώ για σένα, δεν είσαι μόνη και δεν είσαι η μόνη» είναι το μήνυμα που μεταφέρουμε τονίζει στο debbiestravel.gr η πρόεδρος του «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης» Κούλα Δερεκενάρη στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Θεσσαλονίκης Κούλα Δερεκενάρη

Όπως η ίδια επισημαίνει, το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης, το οποίο ιδρύθηκε το 2008 για να στηρίζει τη γυναίκα που νοσεί καθώς και την οικογένειά της, και να επικοινωνεί το θέμα της πρόληψης, έχει ως στόχο τη μετάδοση του μηνύματος, ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί εάν διαγνωστεί έγκαιρα!

«Το ότι μια γυναίκα θα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, εν μέσω πανδημίας, είναι πολύ πιο δύσκολο, χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη» ανέφερε η κα. Δερεκενάρη προσθέτοντας «ο καρκίνος δεν σταματάει από τον κορονοϊό, σταματάει μόνο από την πρόληψη. Η πρόληψη είναι αυτή που θα σταματήσει τον καρκίνο του μαστού».

Η πρόεδρος του «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης επισήμανε, και ότι εν μέσω πανδημίας, ο σύλλογος στηρίζει τη γυναίκα, «τηρούμε απόλυτα τα πρωτόκολλα υγιεινής, που έρχεται στα γραφεία μας, είτε για να διαλέξει μια περούκα είτε για να πάρει δείγμα μαστεκτομής, είτε για ψυχολογική υποστήριξη που έχει μεγάλη ανάγκη» ανέφερε.

Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου για το 8ο Sail For Pink Goes Online, όπου την επικοινωνία της δράσης έχει αναλάβει η Μαρία Τσακάλου και η Αλεξία Αηδονά της «Tsakalou Pr”

Φωταγωγήσεις κτηρίων

«Sail for Pink Goes Online» έχει τον χαρακτήρα το 8ο Sail for Pink, που θα διεξαχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, αρχής γενομένης, απόψε (Πέμπτη 1 Οκτωβρίου), με τη φωταγώγηση των γραφείων του «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης», επί της Παύλου Μελά 38, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Το Sail for Pink είναι μια φωνή προς τα έξω, να πει να μην αγνοούν την πρόληψη και σ’ όλες αυτές τις γυναίκες που νοσούν, να τις πούμε ότι είμαστε εδώ» ανέφερε η Δέσποινα Πάρτσια, υπεύθυνη των προγραμμάτων του Συλλόγου, κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και ‘ψυχή’ του Sail for Pink.

Όπως η ίδια ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, «φέτος το 8ο Sail for Pink έχει πρωτότυπη μορφή’ φέτος όλον τον Οκτώβριο θέλουμε να κάνουμε ροζ το διαδίκτυο. Θέλουμε να διαδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης αλλά και τη στήριξη των γυναικών που νοσούν».

Η Δέσποινα Πάρτσια, υπεύθυνη των προγραμμάτων του Συλλόγου “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν.Θεσσαλονίκης

Φωταγώγηση του «Θεαγένειου»

Εκτός, από τα γραφεία του Συλλόγου που θα φωταγωγηθούν απόψε το βράδυ, εντός του Οκτωβρίου, θα φωταγωγηθεί και το «Θεαγένειο», ένα από τα τέσσερα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας, και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα.

«Θέλουμε να φωτίσουμε το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα, το «Θεαγένειο»’ να φωτίσουμε αυτό που όλοι μας το βλέπουμε πολύ σκοτεινό» ανέφερε με έμφαση η πρόεδρος του «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης Κούλα Δερεκενάρη.

Από την πλευρά της η διοικητής στο «Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» Ευαγγελία Κουρτέλη Ξουρή ανέφερε πως «η πανδημία αλλάζει τον χάρτη, δίνοντας ευκαιρίες όμως. Ο καρκίνος είναι εδώ, τον καρκίνο θα πρέπει να τον αποδαιμονοποιήσεις και θα πρέπει να μην φοβάσαι. Όταν φοβάσαι, το προσελκύεις. Ό,τι δεν φοβάσαι το διώχνεις. Έχουμε στόχο να προστατέψουμε, να προλάβουμε τον καρκίνο» τόνισε στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου για το 8o Sail for Pink που διοργανώνει ο Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης.

Η Διοικητής του «Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» Ευαγγελία Κουρτέλη Ξουρή

Ιστιοπλοϊκός Αγώνας, αιμοδοσίες και διαδικτυακά σεμινάρια

Εμπλουτισμένο με δράσεις το φετινό 8ο Sail for Pink Goes On line με έναν συμβολικό ιστιοπλοϊκό αγώνα που θα διεξαχθεί στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου, δίχως κόσμο αυτή τη φορά, με αιμοδοσία που θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου, διαδικτυακά σεμινάρια, σεμινάρια γιόγκα και ομορφιάς, διαδικτυακές ημερίδες, δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας κτλ.

Εικόνα από τις δράσεις του 6ου Sail for Pink στην παραλία Θεσσαλονίκης (φωτ. Ντέπυ Χιωτοπούλου)

*

-Συμμετοχή: Στο 8ο Sail for Pink θα συμμετέχετε με μία συμβολική δωρεά των 6 ευρώ δηλώνοντας συμμετοχή στο almazoisthes.gr/sail-for-pink-new/ .  Μπορείτε να φτιάξετε, επίσης, τη δική σας ομάδα. Να βγάλετε μια φωτογραφία οπουδήποτε φορώντας το Τ-shirt «Sail for Pink» ή το σχετικό βραχιολάκι στον καρπό σας που θα λάβετε μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σας. Να την ‘ανεβάσετε’ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, γράφοντας το δικό σας μήνυμα, βοηθώντας παράλληλα να μεταδοθεί παντού το μήνυμα πως «Ο Καρκίνος του Μαστού μπορεί να ΝΙΚΗΘΕΙ, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα!»

Παραλαβή συμμετοχής: Μπορείτε να παραλάβετε το υλικό της συμμετοχής σας (Τ-shirts, bracelets) από τα γραφεία του Συλλόγου, Παύλου Μελά 38, 54622, 3ος όροφος τηλ. 2310 285181, έως 31/10/2020, Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 10.00- 17.00. Επίσης, μπορεί να σας αποσταλεί με κούριερ (με χρέωση παραλήπτη).

-Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Χρησιμοποιήστε τους λογαριασμούς @almazoisthessalonikis, @sailforpink, και τα hastags #almazoisthessalonikis, #sailforpink.

-Μεταφορά Τμήματος του «Θεαγένειου» σε νέο συγκρότημα: Όπως επισημάνθηκε, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου για το 8o Sail for Pink, τμήμα του «Θεαγένειου» θα μετακινηθεί στον ξενώνα της Πυλαίας, περιοχή Ρίγανη Πυλαίας, το οποίο έχει δημιουργήσει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και τον έχει παραχωρήσει στο «Θεαγένειο».

«Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται ο ξενώνας για τους ασθενείς με τους συγγενείς, που είναι από άλλες πόλεις, και σε έναν άλλο χώρο, στο ίδιο συγκρότημα, ετοιμάζεται μια σύγχρονη μονάδα με δωρεά της κυρίας Λάτση, ο οποίος αναπτύσσεται, και πιστεύουμε ότι μέχρι Απρίλιο – Μάιο του 2021 θα μεταφερθεί το σύστημα σε έναν εξαιρετικό χώρο και θα παρέχει τη διευκόλυνση σ’ όλους τους ανθρώπους, και στις γυναίκες του μαστού, αλλά και στους υπόλοιπους ασθενείς που έχουν την ανάγκη του Θεαγενείου» ανέφερε η διοικήτρια του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Κουρτέλη Ξουρή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα