Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚεντρική ΜακεδονίαΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: BorPres - Ο σχεδιασμός για το νέο συνοριακό σταθμό στο Λαιμό...

Θεσσαλονίκη: BorPres – Ο σχεδιασμός για το νέο συνοριακό σταθμό στο Λαιμό Πρεσπών

Ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου BorPres | Συνοριακός σταθμός Πρεσπών: Προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εγκατάσταση του Συνοριακού Σημείου διέλευσης μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή της λίμνης Πρέσπας, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) διοργανώνει δύο ανοιχτές εκδηλώσεις (σ.σ. η μία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην Αθήνα και η δεύτερη θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 7/9) για την παρουσίαση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου BorPres | Συνοριακός σταθμός Πρεσπών: Προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εγκατάσταση του Συνοριακού Σημείου διέλευσης μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή της λίμνης Πρέσπας.

Στόχος των δύο εκδηλώσεων είναι να παρουσιαστεί η πορεία υλοποίησης και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του έργου με έμφαση

α. στις τεχνικές μελέτες για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του συνοριακού σημείου διέλευσης, στην ελληνική πλευρά(

β. στις τεχνικές μελέτες για την ανακατασκευή/ανακαίνιση του συνοριακού αστυνομικού σταθμού στη Markova Noga

γ. στην ταυτότητα του προορισμού (destination branding) των Πρεσπών

δ. στο σχέδιο ενίσχυσης και διαχείρισης των τουριστικών ροών μετά το άνοιγμα του νέου συνοριακού σημείου διέλευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και

ε. στο βίντεο προβολής του έργου και της περιοχής των λιμνών των Πρεσπών εκατέρωθεν των συνόρων.

Η προβολή των Πρεσπών

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, στο κέντρο της πόλης, παράλληλα, σε ειδική ενότητα θα επιδιωχθεί η ανάδειξη και προβολή των Πρεσπών στη βάση του τετράπτυχου Τουρισμός | Πολιτισμός | Περιβάλλον | Αγροτική Παραγωγή και Γαστρονομία, καθώς και η σύνδεσή της με την περιφερειακή και την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό.

*

-Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε φορείς, οργανισμούς, ιδρύματα, υπηρεσίες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημοσιογράφους, travel bloggers, πολίτες και επισκέπτες της διασυνοριακής περιοχής των Πρεσπών και ευρύτερα.

-Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, και ώρα 10.00 π.μ. και η δεύτερη εκδήλωση γίνεται στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ.

-Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να κάνουν εγγραφή

Για την Αθήνα εδώ -> https://forms.gle/ZCUAM89whpsSvUiH8

Για τη Θεσσαλονίκη εδώ -> https://forms.gle/6Bs8vsQUJiob55ZY6

-Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι οι :

  • Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας
  • Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης)
  • ANKO Δυτικής Μακεδονίας  Α.Ε. /Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης
  • Υπουργείο Εσωτερικών, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

-Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο BorPres, μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του έργου: https://borpresproject.eu/. Σημειώνεται ότι το έργο BorPres συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Interreg IPA – CBC «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» 2014 – 2020.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα