Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΣΕΤΕ: Σήμερα οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο

ΣΕΤΕ: Σήμερα οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο

Σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου, διεξάγεται η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, όπου και θα αναδειχθεί νέο διοικητικό συμβούλιο.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Τριάντα (30) θα είναι οι υποψηφιότητες, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Debbiestravel.gr, στη σημερινή εκλογή αναμέτρηση που διεξάγει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο πλαίσιο της 31ης τακτικής γενικής συνέλευσης.

Επιχειρηματίες και στελέχη του τουρισμού, της ξενοδοχίας, των μεταφορών, των αερομεταφορών και όχι μόνο, θα δώσουν τη δική τους ‘μάχη’ για μια θέση στο νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο και θα συγκροτηθεί σε Σώμα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την καταμέτρηση των ψήφων που θα γίνει στις 6 το απόγευμα.

Τριάντα θα είναι οι υποψηφιότητες οι οποίες θα αντιστοιχούν σε διαφορετικές κλαδικές κατηγορίες.

«Εμείς, ως ξενοδόχοι, θέλουμε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ να είναι ξενοδόχος» δηλώνει ξενοδόχος και εμπλεκόμενος με τα κοινά του τουρισμού και της φιλοξενίας στο Debbiestravel.gr.

Μέχρι στιγμής, επικρατέστερη θέση για την προεδρία του ΣΕΤΕ είναι αυτή των αερομεταφορών, ωστόσο, αναμένουμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Το πρόγραμμα

Η 31η τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ θα ξεκινήσει με την Κλειστή Συνεδρίαση και τη συμμετοχή μόνο των Τακτικών Μελών του, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στο Electra Palace Athens Hotel.

Στις 11.00 το πρωί θα γίνει το καλωσόρισμα από τη γενική διευθύντρια του ΣΕΤΕ Μαρία Γάτσου και αμέσως μετά το λόγο θα πάρει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος στο τιμόνι του Συνδέσμου από το Μάιο του 2017

Θα ακολουθήσουν ομιλίες και τοποθετήσεις του προέδρου της AEGEAN και αντιπροέδρου του ΣΕΤΕ Ευτύχιου Βασιλάκη, του διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank Φωκίωνα Καραβία και του Chief Commercial Officer Business Segment ΟΤΕ Group Γρηγόρη Χριστόπουλου.

Μεταξύ 11:50 – 12:20 θα παρουσιαστεί ο Απολογισμός 2022 καθώς και ο Προγραμματισμός Δράσεων 2023 από τον γενικό διευθυντή του ΙΝΣΕΤΕ Ηλία Κικίλια και την αντιπρόεδρο ΔΣ Marketing Greece Αγάπη Σμπώκου.

Μεταξύ 12:40 – 14:00   θα πραγματοποιηθούν οι Εργασίες της γενικής συνέλευσης και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.
Σημειώνεται, ότι από τις 11.00 το πρωί έως τις 12.30 μ.μ., μέσω του λογαριασμού του ΣΕΤΕ στο Facebook αλλά και στο κανάλι του στο Youtube θα υπάρχει live streaming.

Η Ανοικτή Συνεδρίαση

Η Ανοιχτή Συνεδρίαση του ΣΕΤΕ θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) με ώρα προσέλευσης 19:00 – 19:45.

Στις 20.00 θα ξεκινήσει η Ανοιχτή Συνεδρίαση με τον χαιρετισμό της υπηρεσιακής Υπουργού Τουρισμού Ιωάννας Δρέττα, και θα συνεχιστεί με την ομιλία του απερχόμενου προέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου καθώς και την ομιλία του νέου προέδρου του ΣΕΤΕ.

Επίσης, για το παραπάνω χρονικό διάστημα, 20:00 – 21:00, θα υπάρχει live streaming. Θα ακολουθήσει cocktail.

*

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρέτσος εξελέγη πρόεδρος του ΣΕΤΕ, το Μάιο του 2017, ο οποίος και ηγήθηκε στο τιμόνι του ΣΕΤΕ έως σήμερα, 31 Μαΐου 2023. Απερχόμενος πρόεδρος στην 25η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ της 18ης Μαΐου του 2017 ήταν ο Ανδρέας Ανδρεάδης, νυν Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ιδρύθηκε το 1991, με βασική επιδίωξη τη συνένωση των τουριστικών επιχειρήσεων που παρέχουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός φορέα που θα εξέφραζε δυναμικά τις θέσεις του τομέα.

Έκτοτε με την ένταξη και κλαδικών φορέων, ο ΣΕΤΕ στηρίζει και προωθεί συνολικά τις θέσεις του ελληνικού τουρισμού, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΕΤΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στρατηγική ενδυνάμωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και κατ΄επέκταση της εθνικής οικονομίας. Επίσης, παρεμβαίνει για την άρση τυχόν εμποδίων ή αντικινήτρων για τη δημιουργία ενός φιλικού οικονομικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, παροτρύνει την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να λάβει μέτρα διευκόλυνσης της υλοποίησης επενδύσεων, ενώ θέτει τις προϋποθέσεις για να παραμείνει σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά ο ελληνικός τουρισμός και να διατηρήσει την ηγετική του θέση διεθνώς.

ΣΕΤΕ, ως κοινωνικός εταίρος από το 2013, εκπροσωπεί τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και μεμονωμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στην τουριστική οικονομία και καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων του τομέα.

-Παράλληλα, παραμένει συνεπής στο έργο του που περιλαμβάνει τον εποικοδομητικό διάλογο και τη συμβουλευτική προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού, για τη μεγιστοποίηση της συνεισφοράς του τουρισμού στην εθνική οικονομία, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες.

-Ο Σύνδεσμος έχει ενεργοποιήσει πλήρως τους δύο σύγχρονους επιχειρησιακούς του βραχίονες, τη Marketing Greece για την προώθηση των μικρών επιχειρήσεων και του συνόλου των προορισμών, και το ΙΝΣΕΤΕ για την παραγωγή και ανάλυση στοιχείων, καθώς και τη δημιουργία προτύπων ποιότητας και σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα