Τις νέες καλοκαιρινές γαστριμαργικές δημιουργίες με την υπογραφή του executive chef Δημήτρη Τσανανά παρουσίασε η διεύθυνση του ξενοδοχείου ΤΗΕ ΜΕΤ στο S K Y B A R με φόντο την πισίνα και την πανοραμική θέα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)
Γεύσεις Ασιατικής και Ελληνικής Δημιουργικής κουζίνας με sushi & posh cocktails ξεσηκώνουν κάθε βράδυ και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους στο roof top S K Y | B A R του ξενοδοχείου ΤΗΕ ΜΕΤ.
Ένας πανέμορφος χώρος, δροσερός με πανοραμική θέα στο λιμάνι και την πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχεται καθημερινά τους πελάτες του ξενοδοχείου αλλά και τους επισκέπτες και τους κατοίκους της για να τους ‘ταξιδέψει’ μέσα από τις δημιουργίες του executive chef Δημήτρη Τσανανά.
Το S K Y B A R
Βρίσκεται στο roof top του ξενοδοχείου ΤΗΕ ΜΕΤ και λειτουργεί κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου προσφέροντας μία καταπληκτική πανοραμική θέα όλης της Θεσσαλονίκης.
Αδράξτε την ευκαιρία να απολαύσετε μια μέρα χαλάρωσης στην εξωτερική πισίνα και να ξεφύγετε από τη ζέστη των καλοκαιρινών ημερών σε ένα περιβάλλον χαλάρωσης, ευεξίας και δροσιάς. Λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 18:00 ως pool bar, με μια πισίνα 20 μέτρων.
Από Δευτέρα έως Σάββατο, μετά τις 20:00, το S K Y | B A R γεμίζει τις νύχτες σας με γεύσεις Ασιατικής & Ελληνικής Δημιουργικής κουζίνας με sushi & posh cocktails. Κάθε Πέμπτη μπορείτε να απολαύσετε ζωντανή μουσική με DJ & vocals.
Τα Σαββατοκύριακα με φόντο τον ορίζοντα της πόλης διασκεδάστε υπό τους ήχους του DJ Ανδρέα Νικάκη, από τις 13:00 έως τις 17:00.
Το μενού στο δημοσιογραφικό δείπνο
Η παρουσίαση του καλοκαιρινού μενού σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης έγινε την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο S K Y | B A R του ξενοδοχείου ΤΗΕ ΜΕΤ.
Είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις γευστικές επιλογές του μενού και signature summer cocktails.
Ξεκινήσαμε με φασολάκια σόγιας, ανθό αλατιού
και spring rolls με πάπια, καρότο, δυόσμο και σάλτσα δαμάσκηνου hoisin.
Ακολούθησε ταρτάρ τσιπούρας με λευκό ταραμά, μοσχολέμονο και δυόσμο.
Δροσερή και ιδιαίτερη η σαλάτα καρπούζι με φέτα, μάνγκο, δυόσμο, κόλιανδρο, κάσιους και Ταϊλανδέζικο ντρέσσινγκ φιστικιού.
Συνεχίσαμε με πιατέλες σούσι: Maki rolls
πικάντικος τόνος, αγγούρι, μαγιονέζα lemongrass, ρόκα, πικάντικο μάνγκο,
βραχάκια γαρίδας τεμπούρα
ταρτάρ σολομού,
ponzu, κόκκινη πιπεριά, φύλλο σόγιας με κουρκουμά, μαγιονέζα, sriracha, τραγανό καλαμπόκι
Uramaki rolls
Ρολό τραγανού ρυζιού, καψαλισμένος σολομός, καβούρι, ρόκα, μαγιονέζα sriracha, κανταΐφι, flakes τομάτας
Nigiri
Σολομός, καυτερό μάνγκο, τραγανές νιφάδες ρυζιού, γαρίδα ebi, truffle ponzu, gomasio θαλασσινών.
Για κυρίως πιάτο ο executive chef Δημήτρης Τσανανάς και η ομάδα του ετοίμασαν χοιρινό φιλέτο με νιόκι πατάτας, κρέμα κρητικής γραβιέρας και φρέσκο θυμάρι.
Το επιδόρπιο περιλάμβανε εκλαίρ, κρέμα γιαούρτι, lemon lime, coulis καρπούζι – δυόσμου.
Το δείπνο συνοδεύτηκε από κρασιά του Κτήματος Χατζηβαρύτη.
*
– Οι ώρες λειτουργίας του P O O L | B A R στο ξενοδοχείο THE MET για την εξωτερική πισίνα και το μπαρ είναι καθημερινά 10:00 – 18:00.
– Οι ώρες λειτουργίας του S K Y | B A R για το εστιατόριο είναι Δευτέρα έως Σάββατο 20:00 – 01:30 π.μ. Για το μπαρ Δευτέρα έως Σάββατο 18:00 – 01:30 π.μ.
– Διεύθυνση: THE MET HOTEL, 26ης Οκτωβρίου 48, 7ος όροφος, Θεσσαλονίκη (τηλ. 2310 017000).