Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπιλογέςMarketing Greece: Η Ελλάδα προσελκύει τους ψηφιακούς νομάδες

Marketing Greece: Η Ελλάδα προσελκύει τους ψηφιακούς νομάδες

Το ευνοϊκό κλίμα και ο τρόπος ζωής, οι αυθεντικές εμπειρίες, τα πανέμορφα τοπία, η γαστρονομία είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας, η οποία μέσω της πρωτοβουλίας της Marketing Greece θέτει τις βάσεις για την προσέλκυση των ψηφιακών νομάδων (Digital Nomads).

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Μια νέα πρωτοβουλία προωθεί η Marketing Greece η οποία με όχημα την ψηφιακή πλατφόρμα workfromgreece.gr απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στη διεθνή κοινότητα των Digital Nomads, ένα δυναμικό και ανερχόμενο κοινό που θα συνεχίσει να σημειώνει ανοδική πορεία, ακόμα και όταν το περιβάλλον σταθεροποιηθεί.

Με το ευνοϊκό κλίμα, τον τρόπο ζωής, τις αυθεντικές εμπειρίες και τη γαστρονομία να αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, το Work From Greece αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητά της χώρας μας ως ενός  προορισμού  ιδανικού για τους Digital Nomads που ανταποκρίνεται συνολικά στις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ενώ παράλληλα προσελκύει το ενδιαφέρον τους και διευκολύνει την αναζήτησή τους για χρηστικές πληροφορίες.

Η ψηφιακή πλατφόρμα

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας workfromgreece.gr:

-Παρέχονται χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες που απαντάνε σε κύρια ερωτήματα των ψηφιακών νομάδων σχετικά με τη διαμονή και διαβίωση στην Ελλάδα

-Προτρέπονται οι ψηφιακοί νομάδες να φανταστούν την επαγγελματική τους καθημερινότητα στην Ελλάδα μέσα από inspirational ταξιδιωτικό περιεχόμενο

-Προσκαλούνται να έρθουν σε άμεση επαφή με τις Κοινότητες (Communities) που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα

-Τροφοδοτούνται με μαρτυρίες από Digital Nomads που έχουν βιώσει ή βιώνουν την εμπειρία του να δουλεύουν από την Ελλάδα

-Ενισχύεται η έννοια της κοινότητας, μέσα από την αξιοποίηση της δυναμικής των Social Media και τη δημιουργία ειδικών ψηφιακών καναλιών με παρουσία σε LinkedIn, Facebook, Instagram και Twitter.

Επιδιώκοντας να αποτελέσει hub, σημείο αναφοράς δηλαδή για όλους όσοι εμπλέκονται με αυτή την νέα τάση, το workfromgreece.gr εντάσσει, εκτός από τις κοινότητες και τα γκρουπ των ψηφιακών νομάδων που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα, υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κοινού καθώς και επιχειρήσεις που το αντικείμενο τους συνάδει με τις εξειδικευμένες ανάγκες τους.

Η Ελλάδα, ισχυρό όχημα προσέλκυσης ψηφιακών νομάδων

Σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία της Marketing Greece όπως δηλώνει η CEO Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα «Οι Digital Nomads είναι ένα δυναμικό και ανερχόμενο κοινό που θα συνεχίσει να σημειώνει ανοδική πορεία, ακόμα και όταν το περιβάλλον σταθεροποιηθεί. Η ευκαιρία που αναδύεται για την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όχημα προσέλκυσης ενδιαφέροντος και σαφώς για την επίτευξή του απαιτείται συλλογική προσπάθεια. Από την ενεργή συμμετοχή του δημόσιου τομέα, τη συμβολή των προορισμών στη δημιουργία ή ενίσχυση των υποδομών, την εξ΄ορισμού συνεργατική φύση των communities μέχρι την ανάπτυξη πρωτοβουλιών του ελληνικού τουρισμού».

Η ίδια επισήμανε πως σ’ αυτήν την πρωτοβουλία και προσπάθεια υπάρχει η στήριξη της COSMOTE ως Μεγάλου Χορηγού, καθώς και των Χορηγών AEGEAN και Eurobank που συνδράμουν για μια ακόμα φορά το έργο της Marketing Greece.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Access Network Devops του Ομίλου ΟΤΕ Γιώργος Ονόπας επισήμανε πως η κάλυψη και η αξιοπιστία των δικτύων, κινητής και σταθερής, αποτελούν κριτήριο αυτής της νέας γενιάς remote workers, για την επιλογή της φυσικής έδρας των ψηφιακών δραστηριοτήτων τους.

«Με τεχνολογίες αιχμής, όπως το 5G και το Fiber to the Home, η COSMOTE έχει αναπτύξει υποδομές υψηλής ποιότητας σε όλη την ελληνική επικράτεια, που αποτελούν κίνητρο για την προσέλκυση των Digital Nomads» πρόσθεσε.

*

-Με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας και τη διάχυση δημιουργικών μηνυμάτων το workfromgreece.gr διαθέτει ελεύθερο για ψηφιακή χρήση περιεχόμενο μέσω του Content Kit

Μια σειρά video, Your office view| Your open-space office | Your conference room| Your after-work drinks, που παραλληλίζει δημοφιλείς όρους εργασίας με εικόνες και πλάνα από το αστικό και το νησιωτικό περιβάλλον της χώρας, και επιδιώκει να ταυτίσει τη ζωή στο γραφείο με τις καθημερινές στιγμές και τα ζωντανά συναισθήματα που προκαλεί η Ελλάδα στους κατοίκους και επισκέπτες της. 

-Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία Work From Greece υλοποιείται σε συνεργασία με τον Μεγάλο Χορηγό COSMOTE και τους Χορηγούς AEGEAN και Eurobank και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα