Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΕΟΤ: Παραμένει στο ‘τιμόνι’ του η Άντζελα Γκερέκου –Το νέο δ.σ.

ΕΟΤ: Παραμένει στο ‘τιμόνι’ του η Άντζελα Γκερέκου –Το νέο δ.σ.

Τα καθήκοντα της πρόεδρου στο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού συνεχίζει να εκτελεί η Άντζελα Γκερέκου καθώς και ο Δημήτρης Φραγκάκης παραμένει στη θέση του γενικού γραμματέα ΕΟΤ.

ΝΤ.Χ. (hiotopoulou@gmail.com)

Με απόφαση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη ανανεώνεται η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).  

Πρόεδρος παραμένει η Άντζελα Γκερέκου και Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ. ο Δημήτρης Φραγκάκης.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Άντζελα Γκερέκου

Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Ζήκος   

Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Φραγκάκης

Μέλη: Σταύρος Μήτσης 

Μαρίνα Εφραίμογλου   

Σταυρούλα Σαλούτση   

Σταύρος Μανούσος  

Δρ. Γιώργος Παπατζανής    

Steve Βρανάκης  

Καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης 

Σταύρος Τσακίρης   

Δικηγόροι, επιχειρηματίες του τουρισμού, σκηνοθέτες, διευθυντές εκδόσεων

Σημαντικά ονόματα από τον χώρο του τουρισμού απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ζήκος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, έχει διατελέσει σε θέσεις υψηλής ευθύνης στο δημόσιο και έχει εμπειρία ετών στον τουριστικό τομέα, έχοντας υπηρετήσει ως πρόεδρος, αν. Γεν. Γραμματέας ΕΟΤ, επιστημονικός συνεργάτης υπουργού Τουρισμού, πρόεδρος επιτροπών νομοθέτησης κλπ. και νομικός σύμβουλος ξενοδοχειακών εταιρειών.

Είναι μέλος στο Δ.Σ. Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Επιτροπής αξιολόγησης στο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος «επιταχυντής» για start up επιχειρήσεις.   

Στα μέλη ο Σταύρος Μήτσης είναι επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού με πολυετή και επιτυχημένη δραστηριότητα ως ξενοδόχος. Ο δυναμικός Όμιλος Mitsis Hotels στον οποίο ηγείται, με ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, καλύπτει τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ελλάδα.   

Η Μαρίνα Εφραίμογλου είναι οικονομολόγος με μεγάλη και πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα. Επιχειρηματίας στον τουριστικό τομέα, με το πρώτο ολιστικό wellbeing destination spa (Euphoria Retreat) στην Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, το οποίο άνοιξε τον Ιούλιο του 2018 και ήδη έχει βραβευτεί με τα σημαντικότερα βραβεία στην αγορά του.   

Η Σταυρούλα Σαλούτση έχει διατελέσει σύμβουλος και επικεφαλής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στο χώρο της ναυτιλίας καθώς και τουρισμού. Είναι διευθύντρια από την αρχή της έκδοσής του, στο περιοδικό blue που διανέμεται στις πτήσεις της Αegean και Olympic air.   

Ο Σταύρος Μανούσος  δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και Νομικός Σύμβουλος εταιρειών.   

Ο Δρ. Γιώργος Παπατζανής είναιμηχανικός λογισμικού με εξειδίκευση στην ανάπτυξη εύχρηστων καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών, τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και στην προσβασιμότητα (accessibility). Με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην πληροφορική, καθώς και πλούσιο βιογραφικό σε εταιρείες όπως Vodafone Group, bp, CapGemini, και οργανισμούς στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό.   

Ο Steve Βρανάκης είναι επικεφαλής δημιουργικού (creative director) με θητεία στη Google ως επικεφαλής του Creative Lab της Google για περισσότερα από 10 χρόνια και πρώην ειδικός σύμβουλος Πρωθυπουργού. Βραβευμένος δημιουργικός που έχει εργαστεί για την κυκλοφορία του iPhone και του Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη NASA (Space Lab), τα Ηνωμένα Έθνη και τη UNICEF.   

Ο Νικόλαος Σταμπολίδης καθηγητής Αρχαιολογίας είναι Γενικός Διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Διαθέτει σπουδαίο επιστημονικό, ανασκαφικό, συγγραφικό και αναπτυξιακό έργο συνδυάζοντας τον πολιτισμό και τον τουρισμό. 

Και ο Σταύρος Τσακίρης είναι σκηνοθέτης, με πλούσιο βιογραφικό και σπουδές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Διαθέτει μεγάλη διδακτική εμπειρία, συνεργασίες με μεγάλα ελληνικά και διεθνή θέατρα, και πολλές σκηνοθεσίες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα