Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαΑεροπορικάΗ δυναμική της Κύπρου, η Cyprus Airways και η σύνδεση με Θεσσαλονίκη...

Η δυναμική της Κύπρου, η Cyprus Airways και η σύνδεση με Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Τις ομορφιές και τις πολλαπλές επιλογές που έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ο επισκέπτες στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο, παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη στελέχη του υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου και της Cyprus Airways.

ΝΤΕΠΥ ΧΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (hiotopoulou@gmail.com)

Ένας προορισμός για όλον τον χρόνο’ ένας προορισμός που προσφέρει θάλασσα και βουνό, σύγχρονες πόλεις και γραφικά χωριά, θαλάσσιες και ορεινές διαδρομές, μαρίνες, πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, πληθώρα τοπικών εδεσμάτων, φιλόξενους κατοίκους. Είναι η Κύπρος, αυτό το μικρό νησί της Μεσογείου όπου ο χρόνος έχει σταματήσει μπροστά στην ομορφιά της φύσης.

Η Κύπρος επανασυστήνεται και η αεροπορική εταιρία Cyprus Airways δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινό τόσο της Ελλάδας όσο και της Θεσσαλονίκης.

Στον επαναπροσδιορισμό του τουριστικού τομέα της Κύπρου εστίασε η εκδήλωση που πραγματοποίησε το υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου και η Cyprus Airways στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιουνίου.

Η συνεργάτιδα του υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Ελένη Ζαχαρή παρουσίασε τον προορισμό Κύπρος και το νέο της λογότυπο στα χρώματα του μπλε – της θάλασσας και του ουρανού- και του κίτρινου – του ήλιου- μεταφέροντας στους προσκεκλημένους όλα εκείνα τα δυνατά σημεία του νησιού που το καθιστούν ελκυστικό προορισμό.

Όπως επισημάνθηκε η Κύπρος διαθέτει 68 παραλίες με Γαλάζια Σημαία, 52 σηματοδοτημένα μονοπάτια, 7 οινικές διαδρομές ενώ ξεχωρίζουν οι αμπελώνες της Κουμανδαρίας  (σ.σ. το περίφημο γλυκό κρασί) και τα 14 χωριά Κουμανδαρίας, οι 10 βυζαντινές εκκλησίες στην οροσειρά του Τρόοδος καταγεγραμμένες στην UNESCO, τα 4 γήπεδα γκολφ, το υποθαλάσσιο Μουσείο Γλυπτών Αγίας Νάπας (MUSAN) το οποίο εγκαινιάστηκε 31 Ιουλίου 2021, η μαρίνα της Αγίας Νάπα με 600 θέσεις ελλιμενισμού η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιούνιο του 2020 και οι δυο πύργοι με πολυτελή διαμερίσματα κτλ.

Η κα. Ζαχαρή αναφέρθηκε και στη νέα επένδυση που αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος και αφορά το πρώτο ολοκληρωμένο καζίνο – θέρετρο 5 αστέρων το οποίο θα περιλαμβάνει 500 δωμάτια. Θα βρίσκεται σε μια απόσταση 5 λεπτών από την κοσμοπολίτικη Λεμεσό – την «πόλη της διασκέδασης» όπως την χαρακτηρίζουν- με την μοντέρνα και υπερσύγχρονη μαρίνα της, το πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο, το παραλιακό της μέτωπο με τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα πολυάριθμα εστιατόρια, καφέ μπαρ κτλ.  

Στόχοι έως το 2030

Το υπουργείο Τουρισμού Κύπρου έχει θέσει στρατηγικούς στόχους που αναμένει να υλοποιηθούν έως το 2030 όπως:

Αύξηση κατά 31%, δηλαδή 5 εκατ. αφίξεις έναντι 4 εκατ. που καταγράφηκαν το 2019

-Το 40% των διανυκτερεύσεων να πραγματοποιείται μεταξύ Νοεμβρίου – Απριλίου (22% το 2018)

-Αύξηση των διανυκτερεύσεων σε ορεινές περιοχές/ ύπαιθρο από 100.000 το 2018 σε 400.000 το 2030.

Η Κύπρος ως μια από τις 30 πιο ανταγωνιστικές χώρες στον παγκόσμιο τουρισμό (44η θέση το 2018/Travel & Tourism) στοχεύει αφενός στην αύξηση των αφίξεων καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη του προορισμού.

Στόχοι για καθιέρωση της Κύπρου ως ολόχρονου προορισμού (ήλιος και θάλασσα, διαφοροποίηση αγορών, βελτίωση συνδεσιμότητας), ως ποιοτικού προορισμού (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, βελτίωση ανταγωνιστικότητας), ως ψηφιακά έξυπνου προορισμού (συγκριτική αξιολόγηση τουριστικών υπηρεσιών έναντι ανταγωνιστών και σύστημα επιβράβευσης επαναλαμβανόμενων επισκεπτών), ως κοινωνικά ωφέλιμου προορισμού (διασπορά εσόδων/ οφέλους τουρισμού σε όλες τις περιοχές/ οικονομικούς τομείς).

Η παρουσία της Cyprus Airways

Τη σκυτάλη στην χθεσινή εκδήλωση πήραν ο εμπορικός διευθυντής της bbt air και γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων (GSA) της Cyprus Airways στην Ελλάδα Κώστας Μελάς και ο sales manager και network OTAs της Cyprus Airways Στυλιανός Μπεκιράς.

«Η Θεσσαλονίκη για εμάς αποτελεί πολύ σημαντική αγορά» δήλωσε ο κ. Μπεκιράς.

Ο sales manager & Network OTAs της Cyrpus Airways Στυλιανός Μπεκιράς

Ο κ. Μελάς παρουσίασε το προφίλ της κυπριακής αεροπορικής εταιρίας όπου από τον Ιούλιο του 2016 ξεκίνησε ο νέος κύκλος της Cyprus Airways κάτω από την ομπρέλα ιδιωτικής επιχείρησης, τον Ιούνιο του 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εμπορική πτήση προς την Αγία Πετρούπολη, τον Απρίλιο του 2020 η Cyprus Airways συνέβαλε για τον επαναπατρισμό Κυπρίων λόγω πανδημίας ενώ τον Απρίλιο του 2021 έγινε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Έως τον Δεκέμβριο του 2021 μεταφέρανε 885.000 επιβάτες.

«Όραμά μας είναι να γίνει η Cyprus Airways νούμερο ένα επιλογή για τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου» δήλωσε ο κ. Μελάς επισημαίνοντας πως η βάση της αεροπορικής εταιρίας βρίσκεται στη Λάρνακα ενώ υποστηρίζει υβριδικό μοντέλο, δηλαδή είναι και low cost εταιρία σε συνδυασμό με μια παραδοσιακή που διαθέτει ανέσεις και διαφορετικές επιλογές.

Ο εμπορικός διευθυντής της bbt air και γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων (GSA) της Cyprus Airways στην Ελλάδα Κώστας Μελάς

Η Cyprus Airways εκτελεί και τακτικές πτήσεις και τσάρτερ κατόπιν αιτήματος, απασχολεί 100 άτομα προσωπικό και διαθέτει δυο αεροσκάφη τύπου Airbus,  ένα Α319 144 θέσεων και ένα Α320 180 θέσεων. Όπως επισήμανε ο εμπορικός διευθυντής της Cyprus Airways Κώστας Μελάς εντός του μήνα Ιουνίου η εταιρία θα παραλάβει ένα ακόμη Airbus Α320.

Διαθέτει δυο κατηγορίες ναύλων, την basic και την flex ενώ πολύ σύντομα θα προστεθεί τρίτη κατηγορία η flex plus. Όλο το αεροσκάφος διαθέτει Οικονομικές θέσεις, και καθόλου Business.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Cyprus Airways

Η Cyprus Airways συνδέει την Κύπρο με την Ελλάδα πετώντας σε οκτώ προορισμούς. Συγκεκριμένα, πετάει για Αθήνα (10 πτήσεις/εβδομάδα), Θεσσαλονίκη (2 πτήσεις/ εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη πρωινές ώρες), Ηράκλειο, Σκιάθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο και Άκτιο Πρέβεζας.  Δυο φορές την εβδομάδα πετάει και για Ηράκλειο, Σκιάθο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο ενώ μία για Άκτιο.

«Επιθυμία μας είναι να παραμείνουμε στη Θεσσαλονίκη, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και απομένει να ‘κλειδώσει’ στο να πραγματοποιούνται οι πτήσεις και τον χειμώνα» δήλωσε ο κ. Μελάς κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Cyprus Airways.  

Επίσης, η αεροπορική εταιρία συνδέει την Κύπρο και με τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα με Τελ Αβίβ, Βυρηττό, Κάιρο και Τζέντα.

*

-Το ‘παρών’ στην χθεσινή εκδήλωση της Κύπρου και της Cyprus Airways έδωσαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τουριστικοί πράκτορες από Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία, εκπρόσωποι ΜΜΕ.

H αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου

-Ακολούθησε μπουφέ με κυπριακές γεύσεις που επιμελήθηκε ο executive chef του Mediterranean Palace Βασίλης Τσόντζος και η ομάδα του. Κυπριακή χωριάτικη σαλάτα, κουπέπκια με σάλτσα γιαουρτιού και φρέσκο δυόσμο, ταμπούλι με βιολογικό πλιγούρι, χαλούμι σαγανάκι με γλυκό τοματάκι και τζιβέρτι, σεφταλιές, φιλέτο λαβράκι σαβόρο με αρμυρίκι, αφέλια με αρωματικό ρύζι μπασμάτι, αρνί οφτό κλέφτικο κτλ., μαχαλεπί, μίνι cheese cake με αγριοκέρασο, φρούτα εποχής, brownies για επιδόρπιο συνοδεύτηκαν με λευκό και ερυθρό οίνο Nico Lazaridi.

-Επιπρόσθετα, έγινε κλήρωση με δώρο δυο αεροπορικά ταξίδια για Κύπρο και η τυχερή της βραδιάς ήταν η Σύλια Μαραγκού από το ταξιδιωτικό γραφείο Mazi Travel.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό της Κύπρου

Στην Κακοπετριά την αρχόντισσα!

Ποδηλατάδα στην παραλιακή της Λεμεσού!

Νόστιμες λαχταριστές φράουλες!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα