Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤαξιδιωτικά ΝέαAria Hotels: Ηλεκτρικά αεροσκάφη και αυθεντική ελληνική φιλοξενία

Aria Hotels: Ηλεκτρικά αεροσκάφη και αυθεντική ελληνική φιλοξενία

Με μια νέα υπηρεσία, καινοτόμο για τα ελληνικά δεδομένα, τα Aria Hotels εμπλουτίζουν την εμπειρία διαμονής στα καταλύματά τους, διαθέτοντας ηλεκτρικά αεροσκάφη για τη μετακίνηση των πελατών τους στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

Τα Aria Hotels, η οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών στην Ελλάδα, και μία από τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου Libra, εκτός από την αυθεντική ελληνική φιλοξενία καινοτομούν με μια νέα υπηρεσία.

Πρόκειται για τα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), όπου η μίσθωση και η παροχή τους αποτελεί πρωτοπόρα κίνηση στον τομέα της φιλοξενίας, παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, τα Aria Hotels θα διαθέσουν προς χρήση 10 αεροσκάφη eVTOL ALIA-250, παρέχοντας στους επισκέπτες τους τη δυνατότητα να μετακινηθούν εντός Ελλάδας και να επισκεφτούν τα νησιά της, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς «ευαίσθητου» φορτίου, με έναν πράσινο, πιο γρήγορο και πιο προσιτό τρόπο.

Το αμιγώς ηλεκτρικό αεροσκάφος ALIA, το οποίο έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει πέντε επιβάτες και έναν πιλότο ή φορτίο 635 κιλών. Με μέγιστη εμβέλεια τα 250 ναυτικά μίλια και δυνατότητα επαναφόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα, αποτελεί ιδανική επιλογή για μετακινήσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας, τα νησιά, καθώς και τους ενδιάμεσους προορισμούς της χώρας.

Τα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν και να είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες των Aria Hotels το 2026.

Η συγκεκριμένη παροχή έρχεται μετά τη σχετική συμφωνία των Aria Hotels με την κορυφαία αεροπορική εταιρεία LCI. Προάγοντας τον οικοτουρισμό στην Ελλάδα, η συμφωνία αυτή αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των Aria Hotels να διατηρήσουν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στο επίκεντρο, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία των φυσικών πόρων.

Αυθεντική ελληνική φιλοξενία

Ως μέλος του Ομίλου Libra, τα Aria Hotels, εξειδικεύονται στον τομέα της φιλοξενίας παρέχοντας αυθεντικές ελληνικές εμπειρίες μέσα από 50 boutique ξενοδοχεία και ανεξάρτητες κατοικίες σε όλη την Ελλάδα. Στο χαρτοφυλάκιο των εξαιρετικών καταλυμάτων των Aria Hotels ανήκουν ανακαινισμένοι ανεμόμυλοι, αναπαλαιωμένες ευρύχωρες ιστορικές βίλες, καθώς και «ακατέργαστα διαμάντια», που προβάλουν την αυθεντική πλευρά της χώρας.

«Στα Aria Hotels είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να φέρουμε το αεροσκάφος του μέλλοντος στην Ελλάδα, μία επαναστατική λύση για τις μετακινήσεις των ταξιδιωτών που επιθυμούν αυθεντικές ελληνικές εμπειρίες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα έχουμε τη δυνατότητα στο άμεσο μέλλον να παρέχουμε στους επισκέπτες των καταλυμάτων μας μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες και στα Ιόνια Νησιά», δήλωσε ο Μάκης Πανταζάτος, διευθύνων σύμβουλος των Aria Hotels.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Libra, Γιώργος Μ. Λογοθέτης δήλωσε και εκείνος περήφανος που τα Aria Hotels είναι ο πρώτος Όμιλος φιλοξενίας στον κόσμο που διαθέτει τα αεροσκάφη eVTOL προς χρήση στους επισκέπτες του.

«Τα Aria Hotels φέρνουν αυτήν την υποδειγματική τεχνολογία στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην οικονομία», δήλωσε ο κ. Λογοθέτης.

Η LCI

Νωρίτερα φέτος, η LCI, μια εταιρεία με ηγετική θέση στον κλάδο τον αερομεταφορών και αδελφή εταιρεία των Aria Hotels μέσω του Ομίλου Libra, ανακοίνωσε την εξαγορά 125 αεροσκαφών eVTOL από την BETA Technologies, εταιρεία που εδρεύει στην Αμερική και η οποία σχεδιάζει και δημιουργεί τα αεροσκάφη ALIA.

Τα αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν και να είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες των Aria Hotels το 2026. Σε αυτό το πλαίσιο και για την λειτουργία των αερομεταφορών, τα Aria Hotels προσβλέπουν σε συνεργασία με αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα.

«Η LCI έχει την τιμή να βρίσκεται στα πρώτα βήματα της πρωτοποριακής για τον τομέα της φιλοξενίας στρατηγικής συμφωνίας που περιλαμβάνει τα αεροσκάφη eVTOL και να υποστηρίζει τα Aria Hotels ώστε να εξελίξουν περαιτέρω αυτή την καινοτόμο και βιώσιμη λύση μεταφορών, τόσο για τους επισκέπτες τους όσο και για την ευρύτερη κοινωνία» δήλωσε ο Jaspal Jandu, διευθύνων σύμβουλος του LCI.

Σημειώνεται ότι η LCI είναι εταιρεία εκμίσθωσης αεροσκαφών η οποία ιδρύθηκε το 2004. Από την έναρξή της, έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 8 δισ. δολαρίων ΗΠΑ στην αγορά αεροσκαφών σταθερών πτερύγων, ελικοπτέρων και προηγμένων αερομεταφορών, παρέχοντας υπηρεσίες εκμίσθωσης σε αεροπορικές εταιρείες, μεταφορείς εμπορευμάτων και χειριστές ελικοπτέρων. Η LCI αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Libra (www.libra.com).

*

-Ο Όμιλος Libra είναι ένας διεθνής επιχειρηματικός όμιλος, του οποίου οι θυγατρικές κατέχουν και διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία σε σχεδόν 60 χώρες. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται κυρίως σε έξι τομείς, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια οικονομία. Αυτοί οι τομείς περιλαμβάνουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την αεροπλοΐα, τη φιλοξενία, τα ακίνητα και τη ναυτιλία, καθώς και επιλεγμένες διαφοροποιημένες επενδύσεις. Ο Όμιλος έχει επίσης δημιουργήσει 10 προγράμματα κοινωνικής ευθύνης που έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

– Τα Aria Hotels (www.ariahotels.gr) είναι μια οικογενειακή αλυσίδα boutique ξενοδοχείων και ανεξάρτητων κατοικιών, που πρεσβεύουν την Αυθεντική Ελληνική Φιλοξενία σε πολλαπλούς και ιδιαίτερους προορισμούς στην Ελλάδα: στην Αθήνα, στην Εύβοια, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στην Ήπειρο, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες και στα Νησιά του Ιονίου. 

Η φιλοσοφία των Aria Hotels στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές: το περιβάλλον, τον πολιτισμό και το πάθος για ανακάλυψη. Προτεραιότητα αποτελεί η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με επίκεντρο τις αναζητήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη και η προσφορά εμπειριών που, σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική, τον σεβασμό στα πρότυπα του τοπίου και την ιδιαίτερη τοποθεσία, να δημιουργούν την αίσθηση της μοναδικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δημοφιλη αρθρα